Routing problem 2 Lan cards

Routing problem 2 Lan cards

Post by Stefan Marquard » Thu, 14 Nov 2002 01:03:41



Hello,

why does traceroute doesn't takes lan0 ?

OS: B.11.11

# traceroute 200.10.10.23                                          

lan1    
traceroute to 200.10.10.23 (200.10.10.23), 30 hops max, 40 byte
packets      

# traceroute -i lan0 200.10.10.23                                  
traceroute to 200.10.10.23 (200.10.10.23), 30 hops max, 40 byte
packets      
 1  200.10.10.23 (200.10.10.23)  0,442 ms  0,144 ms  0,126 ms

# ifconfig lan0                                                    
lan0: flags=843<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>
        inet 200.10.10.235 netmask ffffff00 broadcast 200.10.10.255

# ifconfig lan1                                                    
lan1: flags=843<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>
        inet 10.27.184.1 netmask fffff800 broadcast 10.27.191.255

# netstat -r                                                
Routing tables
Destination           Gateway            Flags   Refs Interface  Pmtu
localhost             localhost          UH        0  lo0        4136
swertz                swertz             UH        0  lan1       4136
swertz                swertz             UH        0  lan0       4136
200.10.10.0           swertz             U         2  lan0       1500
10.27.184.0           swertz             U         2  lan1       1500
200.20.20.0           RL_SWERTZ          UG        0  lan1          0
200.30.30.0           RL_SWERTZ          UG        0  lan1          0
200.40.40.0           RL_SWERTZ          UG        0  lan1          0
10.0.8.0              RL_SWERTZ          UG        0  lan1          0
10.22.96.0            RL_SWERTZ          UG        0  lan1          0
10.22.104.0           RL_SWERTZ          UG        0  lan1          0
10.10.216.0           RL_SWERTZ          UG        0  lan1          0
10.27.192.0           RL_SWERTZ          UG        0  lan1          0
10.24.224.0           RL_SWERTZ          UG        0  lan1          0
127.0.0.0             localhost          U         0  lo0           0

S.Marquardt
hagebau dd
germany

 
 
 

Routing problem 2 Lan cards

Post by Rick Jone » Thu, 14 Nov 2002 09:52:07



> Hello,
> why does traceroute doesn't takes lan0 ?

traceroute doesn't take lan0 because it thinks it is smarter than the
routing code and selects interfaces on its own.

rick jones
--
"Hey! Hey! SUV! The gas you waste empowers me!"
                           - overheard at an al Qaeda pep-rally
these opinions are mine, all mine; HP might not want them anyway... :)
feel free to post, OR email to raj in cup.hp.com  but NOT BOTH...

 
 
 

1. OMNIBACK 2.55 multiple lan routing problems

Hi,,,,

Looking to see if anyone knows about a technical bulletin
about routing over
multiple lan devices:  

Yes, I'm having a problem with either the DNS vs fasting
routing protocol.

I remember seeing a tech note :  but like many people in
this industry I've
seemed to have lost it!  

Any help.????           don

2. New ILU 1.8 Common Lisp support available

3. PHNE_22245: still problems with PCI/HSC LAN card (btlan6)

4. Malformed if statement compiles

5. PCI LAN card problem

6. Charging Jornada

7. lan card or arp broken , networking problem ?

8. pre-IPO opportunity in Boston

9. multiple lan card problem on 800 hpux10.20

10. LAN card and Twisted pair problem

11. Routing multi-IFs to same LAN

12. Q: Routing Across LANs to a PPP Host

13. network card -routing configuration, help please