Help!!!, trashed MacBSD

Help!!!, trashed MacBSD

Post by Chris Smolins » Thu, 07 Sep 1995 04:00:00



I've just started playing with MacBSD, and seem to have already messed
something up! I tried to shutdown the system, but the shutdown command
wouldn't work (it wasn't recognized). So, I had no choice other than
powering down the Mac (bad, I know). Now, when I boot into MacBSD, I get
the following message during boot:

Can't open /dev/rs2da: Device not configured
/dev/rs2da: CAN'T CHECK FILE SYSTEM.
/dev/rs2da: UNEXPECTED INCONSISTENCY; RUN fsck MANUALLY

It then asks me to manually enter the pathname of the shell.

If I try to run fsck, it says:

Can't open /dev/rsd2a: Device not configured

As a MacBSD newbie, can someone help me out?

Thanks,

Chris

--
----------------------------------------------------------------------------
|Check out my WWW page at http://www.access.digex.net/~cps/ for scientific   |
|software for the Mac, Free Radio, Shortwave Radio, and Spy Numbers Stations |
|information.                                                                |

 ----------------------------------------------------------------------------

 
 
 

1. PLEASE HELP: LILO trashed keeps trashing my mbr

I have been using lilo up to Slackware 1.1.1 with no problems at all.

I'm doing some switching of drives, changing partitions, etc.

I then installed Slackware 1.2.0, and installed lilo onto my
        /dev/hda

With dos defined for /dev/hda1, and linux for /dev/sda5 (/dev/sda1 swap).

When I reboot, after installing lilo, I get

L01010101010101010101010101010101010..................

and the 01's keep repeating until I reboot.  I have to boot linux
from linux boot disk, and I have to boot dos with dos boot disk.

I can fix it, with fdisk /mbr, but I still have to use a damn disk
to boot linux.

I have the following:
IDE Master:Seagate ST3550A  452MB drive, a-400, b-32 (swap)
IDE Slave: Western Digital AC340 340MB drive, a-323? (fat)
SCSI-id6:  Micropolis MC2210s 1GB SCSI, a-32(swap), b-300(linux), c-667(ext2)
Any advise is appreciated, I was using OS/2's boot manager with these until
I got the 1GB SCSI, and got rid of that damn OS/2 altogether.

I used LILO flawlessly without os/2's boot mgr up until Slackware 1.1.0.
I used LILO flawlessly with os/2's boot mgr with Slackware 1.1.1
I used LILO flawlessly with os/2's boot mgr with Slackware 1.2.0 (on ide slave)

But now without os/2's boot mgr and Slackware 1.2.0 on scsi, slam, ouch.

HELP!  is lilo broken now??

--
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Michigan State University             CPP  Phone:        (517) 355-9582
   Dept. of Campus Park and Planning       hours:  MWF 8-11,2-4 EDT

2. eth_rebuild_header?

3. MacBSD Help

4. ljet2p and ghostview doesn't print

5. MacBSD Help...

6. Konqueror paste URL feature

7. MacBSD newbie--please help

8. HELP! Root password's gone screwy.

9. Help with MacBSD booting

10. Help!!trashed partition table Help!!

11. !!!HELP!!! - Filesystem trashed, need HELP PLEASE!

12. HELP! Linux trashes itself after each install

13. uucp trashes tty - help!