Unable to install NetBSD 1.0 for Sparc 1+

Unable to install NetBSD 1.0 for Sparc 1+

Post by Jon Nels » Wed, 13 Sep 1995 04:00:00



Help help help!
I have a Sparcstation 1+ and am currently attempting (for the tenth or
eleventh time) to install NetBSD 1.0 on it.  First, the gtar won't work,
complaining about: "ld.so: warning: /usr/lib/libc.so.1.3 has older revision
than expected 9" <next line> "ls.so: libdl.so.1: not found"

I've also had problems with mounting, booting, etc...  
What DOES work.  I can boot into NetBSD, and mount a volume set, etc...
Does anybody have any ideas?  Please, I am really desperate!

Note: Reply using below address!
--
Jon Nelson

 
 
 

Unable to install NetBSD 1.0 for Sparc 1+

Post by Michael L. VanLo » Thu, 14 Sep 1995 04:00:00


   Help help help!
   I have a Sparcstation 1+ and am currently attempting (for the tenth or
   eleventh time) to install NetBSD 1.0 on it.  First, the gtar won't work,


--
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

       --<  Free your mind and your machine -- NetBSD free un*x  >--
     NetBSD working ports: 386+PC, Mac, Amiga, HP300, Sun3, Sun4, PC532,
                           DEC pmax (MIPS R2k/3k), DEC/AXP (Alpha)
     NetBSD ports in progress: VAX and others...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
 
 

1. Problems install NetBSD 1.0

I am having problems installing NetBSD 1.0.  The kernel disk seems to load ok,
but when I try using the install (file system) disk, I get the following lines,
which seem to cause other errors, ending in the lockup of the system:

aha0 targ 0 lun 0: <unknownunknowngarbage> SCSI0 direct fixed
sd0 at scsibus0sd0: mode sense (4) returned nonsense; using ficticious geometry

My system information is as follows:

Gateway 2000 486DX2/66 PCI w/ 16 megs of RAM
Diamond Viper PCI video card w/ 2 megs VRAM
Adaptec 1542C scsi controller
Seagate ST3600N scsi HD
Toshiba XM3501B external quad-spin scsi cd-rom drive
SB AWE32
Colorado Memory Systems Jumbo 250 tape backup
U.S. Robotics 28.8 internal modem
3Com 3C509 ethernet card

I am using the correct install disk (kcaha) which supposedly has the Adaptec
drivers necessary for my system.  My controller is set at the proper address
of 0x330.  I originally thought it might be a problem with the boot sector of
my HD, so I low-level formatted it, and the problem still persists.  I already

me.  If any of you have ideas, I would greatly appreciate them.  Thank you.

2. test, ignore

3. Installing NetBSD/i386 1.0 on Western Digital AC2700

4. semaphores giving a Bus Error

5. Install netBSD 1.0 help

6. Setting up a Class B and Class C DNS on Solaris 2.4

7. Sparc NetBSD installed: scsi problem

8. Newbie Needs Help With Install

9. Problem installing NetBsd 1.2.1 on Sparc 4/60

10. Moving disks between NetBSD/sparc and OpenBSD/sparc?

11. Trying to install NetBSD 1.3 on a Sparc 5

12. (Possibly dumb) Q: Move disks from OpenBSD-2.3/sparc to NetBSD-1.5/sparc ?

13. Installing NetBsd on a Sparc Classic