00-00 Hardware address on eth0

00-00 Hardware address on eth0

Post by Geoffrey L. Matrango » Sat, 03 Sep 1994 21:50:30



I have a tri boot machine DOS/ NT / Linux.  I can use my ne2000 clone under
DOS and NT with tcp/ip and can ping other hosts on the ethernet and they
can see me.  However Linux sees the ethernet card but nothing on the
network.

Config.:  486DX 33,  Adaptec 1540B, 16MB ram, 1 240 MB HD 1 340 MB HD, 1 CDROM
Slakware install from Walnut Creek CDROM Toolkit for Linux Aug 1994 release.
Linux version 1.0.9

Booting I get...
N*000 ethernet probe at 0x300: 00 40 01 42 34 02
eth0: NE2000 found at 0x30, using IRQ 5.
ne.c:v0.99-15k 3/3/94

routing...
bash# netstat -rn
Kernel routing table
Destination     Gateway Germask                 Flags   Metric  Ref             Use     Iface
199.73.37.0     0.0.0.0 255.255.255.0   U               O               O               6       eth0
127.0.0.0       0.0.0.0 255.0.0.0               U               0               0               0       lo
0.0.0.0         0.0.0.0 0.0.0.0                 U               0               0               0       eth0

ifconfig eth0 reveals that the HWaddr is set to all 0 (zero)s !!! this can't be
right.  and is probably my problem.   Any clue as to why this might happen?

-Geoff

 
 
 

1. DHCP Server Leasing Addresses to MAC Addresses of 00-00-00-00-00-00

I'm using a Draytek DSL Modem/Router which is acting as a DHCP server.
connection to Server 2003 with a dual-NIC setup for hosting XP clients.
 I also have Server 2003 as a DHCP server for a specific subnet of XP
clients that are internal to the business.  I also have separate
connections from the modem/router that go to a Linux box and still more
connections to external client computers.  Now when I connect the
client computers I'd like the DHCP server to lease them an address but
as you can see in the following log, the server gives out every
available lease after a short amount of time.  In order to clear the
active DHCP sessions I have to reboot the server; then I can lease an
address to a client computer (as you can see by the second leased
address with the Host ID.  After a few hours though the list looks like
below.

Any ideas on what's going on?

Any ideas on maybe a better group to post this to?

DHCP server: Running
Index   IP Address      MAC Address             Leased Time     HOST ID
1       192.168.1.1       00-50-75-1E-63-60       ROUTER IP
2       192.168.1.210   00-15-F3-9B-FA-34       0:13:57.340     Client-Desktop
3       192.168.1.211   00-00-00-00-00-00       0:20:40.390
4       192.168.1.212   00-00-00-00-00-00       0:20:40.440
5       192.168.1.213   00-00-00-00-00-00       0:20:42.380
6       192.168.1.214   00-00-00-00-00-00       0:20:42.430
7       192.168.1.215   00-00-00-00-00-00       1:20:44.520
8       192.168.1.216   00-00-00-00-00-00       1:20:44.570
9       192.168.1.217   00-00-00-00-00-00       1:20:46.500
10      192.168.1.218   00-00-00-00-00-00       1:20:46.550
11      192.168.1.219   00-00-00-00-00-00       2:20:48.390
12      192.168.1.220   00-00-00-00-00-00       2:20:48.440
13      192.168.1.221   00-00-00-00-00-00       2:20:50.390
14      192.168.1.222   00-00-00-00-00-00       2:20:50.440
15      192.168.1.223   00-00-00-00-00-00       3:20:52.380
16      192.168.1.224   00-00-00-00-00-00       3:20:52.430
17      192.168.1.225   00-00-00-00-00-00       3:20:54.380
18      192.168.1.226   00-00-00-00-00-00       3:20:54.430
19      192.168.1.227   00-00-00-00-00-00       4:20:56.400
20      192.168.1.228   00-00-00-00-00-00       4:20:56.450
21      192.168.1.229   00-00-00-00-00-00       4:20:58.410

2. Help with Perl and Apache - Urgent

3. SOLVED : LILO gives me L 00 00 00 00 00 00 00

4. Newbie Question: Turning on filesystem log, Journaling

5. Help LILO gives me L 00 00 00 00 00 00 00

6. NFS install of RH 4.2 via PLIP

7. HELP: ifconfig reports hwaddr 00-00-00-00-00...

8. "my linux doesnt boot :(" --newbie

9. Ethernet Address 00-00-00...

10. Ifconfig says "eth0 Link encap UNSPEC HWaddr 00-00-..."

11. LILO / L 00 00 00 ... / Large Disk problems

12. BootMagic LILO hangs with 00 00 00...

13. error: received bad configure nak/rej 12 00 00 00