Interesting USB problem: attaching a stupid usb mouse to Pro Keyboard

Interesting USB problem: attaching a stupid usb mouse to Pro Keyboard

Post by Gabriel » Thu, 31 Jan 2002 05:19:07



Hello all! (and sorry for my poor english :) )

Since I switched to Enlightenment I felt the "urge" to have a 3 buttons mouse because the 3 buttons emulation was really frusrating...

So I bought the cheapest usb mouse i found and plugged into the usb pro keyboard slot that was before occupated by Pro mouse. just a second before on a console a typed tail -f /var/log/messages to see the show :)

Jan 29 19:21:20 dafne kernel: usb.c: USB disconnect on device 4

Ok promouse disconnected.

Jan 29 19:21:56 dafne kernel: hub.c: USB new device connect on bus2/1/2, assigned device number 5
Jan 29 19:21:56 dafne kernel: input3: USB HID v0.01 Mouse [04fc:0003] on usb2:5.0
Jan 29 19:21:56 dafne kernel: hub.c: get_port_status failed (err = -110)
Jan 29 19:21:56 dafne kernel: hub.c: get_hub_status failed
Jan 29 19:21:56 dafne kernel: hub.c: get_port_status failed (err = -110)
Jan 29 19:21:56 dafne last message repeated 2 times
Jan 29 19:21:56 dafne kernel: hub.c: get_hub_status failed
Jan 29 19:21:56 dafne kernel: hub.c: already running port 1 disabled by hub (EMI?), re-enabling...
Jan 29 19:21:56 dafne kernel: usb.c: USB disconnect on device 2
Jan 29 19:21:56 dafne kernel: usb.c: USB disconnect on device 3
Jan 29 19:21:56 dafne kernel: usb.c: USB disconnect on device 5
Jan 29 19:21:57 dafne kernel: hub.c: USB new device connect on bus2/1, assigned device number 6
Jan 29 19:21:57 dafne kernel: hub.c: USB hub found
Jan 29 19:21:57 dafne kernel: hub.c: 3 ports detected
Jan 29 19:21:57 dafne kernel: hub.c: USB new device connect on bus2/1/1, assigned device number 7
Jan 29 19:21:57 dafne kernel: input1: USB HID v10.01 Keyboard [Mitsumi Electric Apple Extended USB Keyboard] on usb2:7.0
Jan 29 19:21:57 dafne kernel: input2: USB HID v10.01 Pointer [Mitsumi Electric Apple Extended USB Keyboard] on usb2:7.1
Jan 29 19:21:57 dafne kernel: hub.c: USB new device connect on bus2/1/2, assigned device number 8
Jan 29 19:21:58 dafne kernel: input3: USB HID v0.01 Mouse [04fc:0003] on usb2:8.0
Jan 29 19:21:58 dafne kernel: hub.c: get_port_status failed (err = -110)
Jan 29 19:21:58 dafne kernel: hub.c: get_hub_status failed
Jan 29 19:21:58 dafne kernel: hub.c: get_port_status failed (err = -110)
Jan 29 19:21:58 dafne last message repeated 2 times
Jan 29 19:21:58 dafne kernel: hub.c: get_hub_status failed
Jan 29 19:21:58 dafne /etc/hotplug/usb.agent: ... no drivers for USB product 5ac/1002/100
Jan 29 19:21:58 dafne kernel: hub.c: already running port 1 disabled by hub (EMI?), re-enabling...
Jan 29 19:21:58 dafne kernel: usb.c: USB disconnect on device 6
Jan 29 19:21:58 dafne kernel: usb.c: USB disconnect on device 7
Jan 29 19:21:58 dafne kernel: usb.c: USB disconnect on device 8
Jan 29 19:21:58 dafne /etc/hotplug/usb.agent: ... can't load module keybdev
Jan 29 19:21:58 dafne /etc/hotplug/usb.agent: ... can't load module mousedev
Jan 29 19:21:58 dafne kernel: hub.c: USB new device connect on bus2/1, assigned device number 9
Jan 29 19:21:58 dafne kernel: hub.c: USB hub found
Jan 29 19:21:58 dafne kernel: hub.c: 3 ports detected
Jan 29 19:21:58 dafne kernel: hub.c: USB new device connect on bus2/1/1, assigned device number 10
Jan 29 19:21:58 dafne kernel: input1: USB HID v10.01 Keyboard [Mitsumi Electric Apple Extended USB Keyboard] on usb2:10.0
Jan 29 19:21:58 dafne kernel: input2: USB HID v10.01 Pointer [Mitsumi Electric Apple Extended USB Keyboard] on usb2:10.1
Jan 29 19:21:58 dafne /etc/hotplug/usb.agent: ... can't load module mousedev
Jan 29 19:21:59 dafne kernel: hub.c: USB new device connect on bus2/1/2, assigned device number 11
Jan 29 19:21:59 dafne kernel: input3: USB HID v0.01 Mouse [04fc:0003] on usb2:11.0
Jan 29 19:21:59 dafne kernel: hub.c: get_port_status failed (err = -110)

balh blah blah and so on...

So i plugged this stupid mouse to the other usb port on the right side of my imac dv es ... and... it normally works..

So i wonder... why on both usb ports of my prokeyboard this mouse doesn't work?

Thanks in advance.. i'm very curios :)

Ciao

Gabriele...

 
 
 

Interesting USB problem: attaching a stupid usb mouse to Pro Keyboard

Post by Eric C. Coop » Fri, 01 Feb 2002 11:09:56


Quote:> So i wonder... why on both usb ports of my prokeyboard this mouse
> doesn't work?

I had a similar problem with a cheap 3-button mouse (different error
messages from the USB driver, though).  I returned it and bought a
Logitech Wheel Mouse instead, which works fine.

--


 
 
 

1. USB keyboard/mouse with USB/KVM switch?

I'm trying to use a MiniView 4-port USB/KVM switch on three machines:
a Macintosh running OS X, a Pentium running SuSE (7.1, I think, but the
keyboard/mouse is frozen right now), and an Athlon running Mandrake
8.0.

The Mac works, but the damned Linux installations "lose contact" with
USB when I switch back to them.  There is usually a one or two-second
delay in OS X before contact is re-established, but I can live with
that; I **cannot** live with the others' mindless idiocy.  Even Windows
knows USB better than this!!

Is there some different version of the USB stuff which will work?  I'm
running kernel 2.4.3 on Mandrake,  dunno what on SuSE (because I
switched...)

--Ron Bruck

2. create files with given size

3. Problems with a USB keyboard and a PS2 mouse chained to the keyboard

4. Lexmark Optra R+ serial printcap

5. Q: Microsoft Wheel Mouse Optical USB & PS/2 Compatible + USB = problem

6. PTS-DOS=assembler+speed+more functions

7. USB Keyboard and mouse problem on Firewire 880

8. CD-ROM Driver

9. USB, T-Online, Eumex 504PC USB [Was: Re: suse6.4 - usb]

10. USB problems - crazy keyboard and no mouse

11. A newbie's USB mouse/keyboard problem !

12. Problem with USB mouse and keyboard...

13. USB Optical Mouse woes on laptop - config and messages attached