XFree86 3.x.x SCO Mach64 server - help !

XFree86 3.x.x SCO Mach64 server - help !

Post by Max V. Tereshenk » Sun, 03 Dec 1995 04:00:00



I got it from ftp://ftp.ibp.fr .
My system is OS 5.0

After configuring /etc/XF86Config I tried to run and got:

-------------------
TRANS(Open): transport open failed for named/max.maak.msk.su:1
TRANS(MakeAllCOTSServerListeners) failed to open listener for named

XFree86 Version 3.1.2 / X Window System
(protocol Version 11, revision 0, vendor release 6000)
Operating System: UNIX System V/386 Release 3 (SCO Version 3.2.4)
Configured drivers:
  Mach64: accelerated server for ATI Mach64 graphics adaptors (Patchlevel 0)
(using VT number 1)

XF86Config: /etc/XF86Config
(**) stands for supplied, (--) stands for probed/default values
(**) Mouse: type: Microsoft, device: /dev/tty1a, baudrate: 1200,
       3 button emulation (timeout: 50ms)
(**) Mach64: Graphics device ID: "mach64"
(**) Mach64: Monitor ID: "daewoo"
(**) FontPath set to "/usr/lib/X11/fonts/misc/,/usr/lib/X11/fonts/Type1/,/usr/lib/X11/fonts/Speedo/,/usr/lib/X11/fonts/75dpi/,/usr/lib/X11/fonts/100dpi/"
(--) Mach64: card type: PCI
(--) Mach64: Clock type: ATI18818-1
(--) Mach64: Number of Clocks: 32
(--) Mach64: clocks:  50.35  56.64  63.00  72.00  40.00  44.90  49.50  50.00
(--) Mach64: clocks:   0.00 110.00 126.00 135.00   0.00  80.00  75.00  65.00
(--) Mach64: clocks:  25.18  28.32  31.50  36.00  20.00  22.45  24.75  25.00
(--) Mach64: clocks:   0.00  55.00  63.00  67.50   0.00  40.00  37.50  32.50
(--) Mach64: Maximum allowed dot-clock: 135.000 MHz
(**) Mach64: Mode "640x480": mode clock =  25.175, clock used =  25.175
(**) Mach64: Virtual resolution: 640x480
(**) Mach64: videoram: 2048k
(--) Mach64: Using hardware cursor
The mach64 X server requires at least a 4Mb memory aperture.

 *** A configured device found, but display modes could not be resolved.***

Fatal server error:
no screens found
-------------------------

what's wrong ? HELP please !

Bye.
--

-------------------------------------------------------------
                        Max V. Tereshenkov
                        System Administrator,
                        ITC Ost-In, Moscow, Russia

 
 
 

XFree86 3.x.x SCO Mach64 server - help !

Post by Robert Tillyar » Mon, 04 Dec 1995 04:00:00



Quote:> The mach64 X server requires at least a 4Mb memory aperture.

>  *** A configured device found, but display modes could not be resolved.***

> Fatal server error:
> no screens found
> -------------------------

> what's wrong ? HELP please !

I've got this adapter working with SCO 3.2v4.2, with 3.2v4.2 I needed to
specify a 4mb window (I belive it sits at 256mb or 0x0f000000?) also I had
to use the dmmap module to add the facaility for SCO to access the virtual
memory.

I did hear from somewhere that OS5 now had it's own routines and didn't
need dmmap. If you need my XF86Config file let me know, I managed to get it
to run in 640x480 in 8bpp and 16bpp, 800x600 in 8bpp and 16bpp and 1024x768
in 8bpp.

--
Robert Tillyard                     The Gershom Centre
A.T. Veterinary Systems Ltd.        Gt. Ashfield, Bury St. Edmunds,
+44 (0)1359 258411                  Suffolk, IP31 3HA, England.

 
 
 

XFree86 3.x.x SCO Mach64 server - help !

Post by Max V. Tereshenk » Tue, 05 Dec 1995 04:00:00


: I've got this adapter working with SCO 3.2v4.2, with 3.2v4.2 I needed to
: specify a 4mb window (I belive it sits at 256mb or 0x0f000000?) also I had
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Where and how I can do this ?
And if you can send me please your XF86_config.

Bye.
--

-------------------------------------------------------------
                        Max V. Tereshenkov
                        System Administrator,
                        ITC Ost-In, Moscow, Russia