OSR5.0.4 Outgoing Mail doesn't

OSR5.0.4 Outgoing Mail doesn't

Post by Lucky Leavel » Wed, 16 Jul 1997 04:00:00



I completed a fresh install of OSr5.0.4 Enterprise early this morning,
choosin to retain the MMDF MTA I had used in 5.0.0. I had saved the MMDF
configuration files and simply copied tem back into the appropriate places
(after saving copies of the installed ones), ran dbmbuild and ...
Incoming mail works as before.  Outgoing mail is routed to my ISp via a
UUCP connection and it doesn't make it into the /usr/spool/uucp/ISP
directory.

The message line in the /usr/mmdf/log/msg.log is :

    7/15 15:39:34 submit0971: [SYSERR(2) No such file or directory] err
        [ABEND(FCR)] subdirectory 'q.badhosts' missing.

I searched a master backup of the OSr5.0.0 system and it apparently did
not have a q.badhosts subdirectory either (though it. Is this new with
5.0.4?  Where should it be located? Is there any problem with just
creating it? (I searched both the entire doc set and the TA database for
.badhosts and did not find any reference to it.)

Thank you,
Lucky

Lucky Leavell                      Phone: (800) 481-2393  or  (812) 989-0174
UniXpress - Your Source for SCO      FAX: (812) 366-3618

Corydon, IN 47112-7374                    71534,2674 (CompuServe)
WWW Home Page:  http://www.UniXpress.com   ftp://www.iglou.com/members/ris
Ask about special Lone-Tar/SarCheck Bundle simplifying Backups and Tuning

 
 
 

OSR5.0.4 Outgoing Mail doesn't

Post by qcislands net SCO Unix/Win95 sit » Wed, 16 Jul 1997 04:00:00



 >Subject: OSR5.0.4 Outgoing Mail doesn't
 >Date: Tue, 15 Jul 1997 21:46:56 GMT

 >I completed a fresh install of OSr5.0.4 Enterprise early this morning,
 >choosin to retain the MMDF MTA I had used in 5.0.0. I had saved the MMDF
 >configuration files and simply copied tem back into the appropriate places
 >(after saving copies of the installed ones), ran dbmbuild and ...
 >Incoming mail works as before.  Outgoing mail is routed to my ISp via a
 >UUCP connection and it doesn't make it into the /usr/spool/uucp/ISP
 >directory.

 >The message line in the /usr/mmdf/log/msg.log is :

 >    7/15 15:39:34 submit0971: [SYSERR(2) No such file or directory] err
 >      [ABEND(FCR)] subdirectory 'q.badhosts' missing.

I have done the same in the past, and find that the 'easiest' way to restore
the mmdf setup is to:
1) run mkdev mmdf FIRST
   - configuring both smtp & uucp
2) THEN restoring all your mmdf backup info.

This way the correct directories (and in your case the MISSING directories) are
guaranteed to be created and available.

________________________________________________________________________________

Box 550 - 405 2nd Avenue                phone:(250) 559-4444
Queen C*te  BC                       fax:(250) 559-8404
CANADA   V0T 1S0                        owner:Jim Pazarena

 
 
 

OSR5.0.4 Outgoing Mail doesn't

Post by Lucky Leavel » Thu, 17 Jul 1997 04:00:00



Quote:

> I have done the same in the past, and find that the 'easiest' way to restore
> the mmdf setup is to:
> 1) run mkdev mmdf FIRST
>    - configuring both smtp & uucp
> 2) THEN restoring all your mmdf backup info.

> This way the correct directories (and in your case the MISSING directories) are
> guaranteed to be created and available.

That did it! mkdev mmdf brings up the same SCOadmin mmdf manager so I had
used it before.  I found out after redoing it that mkdev mmdf SHOULD be
executed as use "mmdf"; I used "root". Anyway, it created q.badhosts (and
several other q. subdirectories under /usr/spool/mmdf/lock/home and now
everything seems to work.

(Wonder if I would have had this much fun starting over with sendmail?)

Thank you,
Lucky

Lucky Leavell                      Phone: (800) 481-2393  or  (812) 989-0174
UniXpress - Your Source for SCO      FAX: (812) 366-3618

Corydon, IN 47112-7374                    71534,2674 (CompuServe)
WWW Home Page:  http://www.UniXpress.com   ftp://www.iglou.com/members/ris
Ask about special Lone-Tar/SarCheck Bundle simplifying Backups and Tuning

 
 
 

OSR5.0.4 Outgoing Mail doesn't

Post by Jeff Hym » Thu, 17 Jul 1997 04:00:00



> I completed a fresh install of OSr5.0.4 Enterprise early this morning,
> choosin to retain the MMDF MTA I had used in 5.0.0. I had saved the MMDF
> configuration files and simply copied tem back into the appropriate places
> (after saving copies of the installed ones), ran dbmbuild and ...
> Incoming mail works as before.  Outgoing mail is routed to my ISp via a
> UUCP connection and it doesn't make it into the /usr/spool/uucp/ISP
> directory.

> The message line in the /usr/mmdf/log/msg.log is :

>     7/15 15:39:34 submit0971: [SYSERR(2) No such file or directory] err
>    [ABEND(FCR)] subdirectory 'q.badhosts' missing.

> I searched a master backup of the OSr5.0.0 system and it apparently did
> not have a q.badhosts subdirectory either (though it. Is this new with
> 5.0.4?  Where should it be located? Is there any problem with just
> creating it? (I searched both the entire doc set and the TA database for
> .badhosts and did not find any reference to it.)

Did you 'su - mmdf' when you made your changes?
Does the directory in question exist? If not, did you try making it?
I don't use MMDF anymore... went to ELM then MUTT at the suggestion (and help)
of JP.

--
Thanks!
Jeff Hyman
President
                                .--.
__________________________  .-. |  |  __________________________________

 Cactus International, Inc. | |_|  | | | Sales:   (800) LONE-TAR
 13987 W. Annapolis Ct.  _  |___   |_| | Support: (301) 829-1622
 Mt. Airy, MD 21771    _| ~-    |   ___| Fax:     (301) 829-1623
 Jeffrey Hyman         \,  _}   |  |     FTP:     ftp.cactus.com
 CompuServe: 74710,2627  \(     |  |     WWW:     http://www.cactus.com
------------------------------- |  | -----------------------------------
                                |  |

 
 
 

OSR5.0.4 Outgoing Mail doesn't

Post by Lucky Leavel » Fri, 18 Jul 1997 04:00:00




> Did you 'su - mmdf' when you made your changes?
> Does the directory in question exist? If not, did you try making it?
> I don't use MMDF anymore... went to ELM then MUTT at the suggestion (and help)
> of JP.

No, I logged in as user mmdf, though one of the earlier iterations may
have been as root (no su - mmdf though).  The problem was solved by doing
the mkdev mmdf which created the q.badhosts directory among others under
/usr/spool/mmdf/lock/home.

Thank you,
Lucky

Lucky Leavell                      Phone: (800) 481-2393  or  (812) 989-0174
UniXpress - Your Source for SCO      FAX: (812) 366-3618

Corydon, IN 47112-7374                    71534,2674 (CompuServe)
WWW Home Page:  http://www.UniXpress.com   ftp://www.iglou.com/members/ris
Ask about special Lone-Tar/SarCheck Bundle simplifying Backups and Tuning