RFCOMM BUG - Modules Refcount - 2.5.73

RFCOMM BUG - Modules Refcount - 2.5.73

Post by Olivier Faucho » Tue, 01 Jul 2003 16:10:13



  I got a nice segfault while using "rfcomm bind" tool from
bluz-tools.Here is the trace:

  ------------[ cut here ]------------
kernel BUG at include/linux/module.h:294!
invalid operand: 0000 [#2]
CPU:    0
EIP:    0060:[<e10b3f58>]    Not tainted
EFLAGS: 00010246
EIP is at rfcomm_sock_alloc+0xe8/0x110 [rfcomm]
eax: 00000000   ebx: c6d371c0   ecx: c9e5c680   edx: c6d371c0
esi: 000000d0   edi: ffffff9f   ebp: d8533f00   esp: d8533ee8
ds: 007b   es: 007b   ss: 0068
Process rfcomm (pid: 30528, threadinfo=d8532000 task=c24be140)
Stack: e10b94c0 00000003 00000008 000000d0 fffffff4 ffffffa3 d8533f18
e10b3fca
        c9e5c680 00000003 000000d0 00000003 d8533f30 e109a0c3 c9e5c680
00000003
        0000001f c9e5c680 d8533f4c c02d6167 c9e5c680 00000003 00000000
00000001
Call Trace:
  [<e10b94c0>] +0x0/0x140 [rfcomm]
  [<e10b3fca>] rfcomm_sock_create+0x4a/0x70 [rfcomm]
  [<e109a0c3>] bt_sock_create+0x53/0xa0 [bluetooth]
  [<c02d6167>] sock_create+0xa7/0x190
  [<c02d6279>] sys_socket+0x29/0x60
  [<c02d7205>] sys_socketcall+0x85/0x270
  [<c0140737>] sys_munmap+0x57/0x80
  [<c01090f3>] syscall_call+0x7/0xb

Code: 0f 0b 26 01 51 6c 0b e1 e9 72 ff ff ff 0f 0b cb 01 68 6c 0b

[ config.bug.rfcomm 29K ]
#
# Automatically generated make config: don't edit
#
CONFIG_X86=y
CONFIG_MMU=y
CONFIG_UID16=y
CONFIG_GENERIC_ISA_DMA=y

#
# Code maturity level options
#
CONFIG_EXPERIMENTAL=y

#
# General setup
#
CONFIG_SWAP=y
CONFIG_SYSVIPC=y
# CONFIG_BSD_PROCESS_ACCT is not set
CONFIG_SYSCTL=y
CONFIG_LOG_BUF_SHIFT=14
# CONFIG_EMBEDDED is not set
CONFIG_FUTEX=y
CONFIG_EPOLL=y

#
# Loadable module support
#
CONFIG_MODULES=y
CONFIG_MODULE_UNLOAD=y
CONFIG_MODULE_FORCE_UNLOAD=y
CONFIG_OBSOLETE_MODPARM=y
# CONFIG_MODVERSIONS is not set
CONFIG_KMOD=y

#
# Processor type and features
#
CONFIG_X86_PC=y
# CONFIG_X86_VOYAGER is not set
# CONFIG_X86_NUMAQ is not set
# CONFIG_X86_SUMMIT is not set
# CONFIG_X86_BIGSMP is not set
# CONFIG_X86_VISWS is not set
# CONFIG_X86_GENERICARCH is not set
# CONFIG_X86_ES7000 is not set
# CONFIG_M386 is not set
# CONFIG_M486 is not set
# CONFIG_M586 is not set
# CONFIG_M586TSC is not set
# CONFIG_M586MMX is not set
# CONFIG_M686 is not set
# CONFIG_MPENTIUMII is not set
# CONFIG_MPENTIUMIII is not set
# CONFIG_MPENTIUM4 is not set
# CONFIG_MK6 is not set
CONFIG_MK7=y
# CONFIG_MK8 is not set
# CONFIG_MELAN is not set
# CONFIG_MCRUSOE is not set
# CONFIG_MWINCHIPC6 is not set
# CONFIG_MWINCHIP2 is not set
# CONFIG_MWINCHIP3D is not set
# CONFIG_MCYRIXIII is not set
# CONFIG_MVIAC3_2 is not set
# CONFIG_X86_GENERIC is not set
CONFIG_X86_CMPXCHG=y
CONFIG_X86_XADD=y
CONFIG_X86_L1_CACHE_SHIFT=6
CONFIG_RWSEM_XCHGADD_ALGORITHM=y
CONFIG_X86_WP_WORKS_OK=y
CONFIG_X86_INVLPG=y
CONFIG_X86_BSWAP=y
CONFIG_X86_POPAD_OK=y
CONFIG_X86_GOOD_APIC=y
CONFIG_X86_INTEL_USERCOPY=y
CONFIG_X86_USE_PPRO_CHECKSUM=y
CONFIG_X86_USE_3DNOW=y
# CONFIG_HUGETLB_PAGE is not set
# CONFIG_SMP is not set
# CONFIG_PREEMPT is not set
# CONFIG_X86_UP_APIC is not set
CONFIG_X86_TSC=y
# CONFIG_X86_MCE is not set
# CONFIG_TOSHIBA is not set
# CONFIG_I8K is not set
# CONFIG_MICROCODE is not set
# CONFIG_X86_MSR is not set
# CONFIG_X86_CPUID is not set
# CONFIG_EDD is not set
CONFIG_NOHIGHMEM=y
# CONFIG_HIGHMEM4G is not set
# CONFIG_HIGHMEM64G is not set
# CONFIG_MATH_EMULATION is not set
CONFIG_MTRR=y
CONFIG_KEXEC=y

#
# Power management options (ACPI, APM)
#
CONFIG_PM=y
CONFIG_SOFTWARE_SUSPEND=y

#
# ACPI Support
#
CONFIG_ACPI=y
CONFIG_ACPI_BOOT=y
CONFIG_ACPI_SLEEP=y
CONFIG_ACPI_SLEEP_PROC_FS=y
CONFIG_ACPI_AC=y
CONFIG_ACPI_BATTERY=y
CONFIG_ACPI_BUTTON=y
CONFIG_ACPI_FAN=y
CONFIG_ACPI_PROCESSOR=y
CONFIG_ACPI_THERMAL=y
# CONFIG_ACPI_ASUS is not set
# CONFIG_ACPI_TOSHIBA is not set
# CONFIG_ACPI_DEBUG is not set
CONFIG_ACPI_BUS=y
CONFIG_ACPI_INTERPRETER=y
CONFIG_ACPI_EC=y
CONFIG_ACPI_POWER=y
CONFIG_ACPI_PCI=y
CONFIG_ACPI_SYSTEM=y
# CONFIG_APM is not set

#
# CPU Frequency scaling
#
# CONFIG_CPU_FREQ is not set

#
# Bus options (PCI, PCMCIA, EISA, MCA, ISA)
#
CONFIG_PCI=y
# CONFIG_PCI_GOBIOS is not set
# CONFIG_PCI_GODIRECT is not set
CONFIG_PCI_GOANY=y
CONFIG_PCI_BIOS=y
CONFIG_PCI_DIRECT=y
# CONFIG_PCI_LEGACY_PROC is not set
CONFIG_PCI_NAMES=y
CONFIG_ISA=y
# CONFIG_EISA is not set
# CONFIG_MCA is not set
# CONFIG_SCx200 is not set
CONFIG_HOTPLUG=y

#
# PCMCIA/CardBus support
#
CONFIG_PCMCIA=y
CONFIG_YENTA=y
CONFIG_CARDBUS=y
# CONFIG_I82092 is not set
# CONFIG_I82365 is not set
# CONFIG_TCIC is not set
CONFIG_PCMCIA_PROBE=y

#
# PCI Hotplug Support
#
# CONFIG_HOTPLUG_PCI is not set

#
# Executable file formats
#
CONFIG_KCORE_ELF=y
# CONFIG_KCORE_AOUT is not set
CONFIG_BINFMT_ELF=y
CONFIG_BINFMT_AOUT=y
CONFIG_BINFMT_MISC=y

#
# Generic Driver Options
#
# CONFIG_FW_LOADER is not set

#
# Memory Technology Devices (MTD)
#
# CONFIG_MTD is not set

#
# Parallel port support
#
CONFIG_PARPORT=m
CONFIG_PARPORT_PC=m
CONFIG_PARPORT_PC_CML1=m
# CONFIG_PARPORT_SERIAL is not set
# CONFIG_PARPORT_PC_FIFO is not set
# CONFIG_PARPORT_PC_SUPERIO is not set
# CONFIG_PARPORT_PC_PCMCIA is not set
# CONFIG_PARPORT_OTHER is not set
CONFIG_PARPORT_1284=y

#
# Plug and Play support
#
CONFIG_PNP=y
CONFIG_PNP_NAMES=y
# CONFIG_PNP_DEBUG is not set

#
# Protocols
#
# CONFIG_ISAPNP is not set
# CONFIG_PNPBIOS is not set

#
# Block devices
#
CONFIG_BLK_DEV_FD=y
# CONFIG_BLK_DEV_XD is not set
# CONFIG_PARIDE is not set
# CONFIG_BLK_CPQ_DA is not set
# CONFIG_BLK_CPQ_CISS_DA is not set
# CONFIG_BLK_DEV_DAC960 is not set
# CONFIG_BLK_DEV_UMEM is not set
CONFIG_BLK_DEV_LOOP=m
CONFIG_BLK_DEV_NBD=m
CONFIG_BLK_DEV_RAM=m
CONFIG_BLK_DEV_RAM_SIZE=4096
CONFIG_BLK_DEV_INITRD=y
CONFIG_LBD=y

#
# ATA/ATAPI/MFM/RLL support
#
CONFIG_IDE=y

#
# IDE, ATA and ATAPI Block devices
#
CONFIG_BLK_DEV_IDE=y

#
# Please see Documentation/ide.txt for help/info on IDE drives
#
# CONFIG_BLK_DEV_HD_IDE is not set
# CONFIG_BLK_DEV_HD is not set
CONFIG_BLK_DEV_IDEDISK=y
CONFIG_IDEDISK_MULTI_MODE=y
# CONFIG_IDEDISK_STROKE is not set
# CONFIG_BLK_DEV_IDECS is not set
CONFIG_BLK_DEV_IDECD=y
# CONFIG_BLK_DEV_IDEFLOPPY is not set
CONFIG_BLK_DEV_IDESCSI=y
# CONFIG_IDE_TASK_IOCTL is not set
CONFIG_IDE_TASKFILE_IO=y

#
# IDE chipset support/bugfixes
#
# CONFIG_BLK_DEV_CMD640 is not set
# CONFIG_BLK_DEV_IDEPNP is not set
CONFIG_BLK_DEV_IDEPCI=y
CONFIG_BLK_DEV_GENERIC=y
CONFIG_IDEPCI_SHARE_IRQ=y
CONFIG_BLK_DEV_IDEDMA_PCI=y
# CONFIG_BLK_DEV_IDE_TCQ is not set
# CONFIG_BLK_DEV_OFFBOARD is not set
# CONFIG_BLK_DEV_IDEDMA_FORCED is not set
CONFIG_IDEDMA_PCI_AUTO=y
# CONFIG_IDEDMA_ONLYDISK is not set
CONFIG_BLK_DEV_IDEDMA=y
# CONFIG_IDEDMA_PCI_WIP is not set
CONFIG_BLK_DEV_ADMA=y
# CONFIG_BLK_DEV_AEC62XX is not set
# CONFIG_BLK_DEV_ALI15X3 is not set
# CONFIG_BLK_DEV_AMD74XX is not set
# CONFIG_BLK_DEV_CMD64X is not set
# CONFIG_BLK_DEV_TRIFLEX is not set
# CONFIG_BLK_DEV_CY82C693 is not set
# CONFIG_BLK_DEV_CS5520 is not set
# CONFIG_BLK_DEV_HPT34X is not set
# CONFIG_BLK_DEV_HPT366 is not set
# CONFIG_BLK_DEV_SC1200 is not set
# CONFIG_BLK_DEV_PIIX is not set
# CONFIG_BLK_DEV_NS87415 is not set
# CONFIG_BLK_DEV_OPTI621 is not set
# CONFIG_BLK_DEV_PDC202XX_OLD is not set
# CONFIG_BLK_DEV_PDC202XX_NEW is not set
# CONFIG_BLK_DEV_RZ1000 is not set
# CONFIG_BLK_DEV_SVWKS is not set
# CONFIG_BLK_DEV_SIIMAGE is not set
# CONFIG_BLK_DEV_SIS5513 is not set
# CONFIG_BLK_DEV_SLC90E66 is not set
# CONFIG_BLK_DEV_TRM290 is not set
CONFIG_BLK_DEV_VIA82CXXX=y
# CONFIG_IDE_CHIPSETS is not set
CONFIG_IDEDMA_AUTO=y
# CONFIG_IDEDMA_IVB is not set
CONFIG_BLK_DEV_IDE_MODES=y

#
# SCSI device support
#
CONFIG_SCSI=y

#
# SCSI support type (disk, tape, CD-ROM)
#
# CONFIG_BLK_DEV_SD is not set
# CONFIG_CHR_DEV_ST is not set
# CONFIG_CHR_DEV_OSST is not set
CONFIG_BLK_DEV_SR=y
CONFIG_BLK_DEV_SR_VENDOR=y
CONFIG_CHR_DEV_SG=y

#
# Some SCSI devices (e.g. CD jukebox) support multiple LUNs
#
CONFIG_SCSI_MULTI_LUN=y
CONFIG_SCSI_REPORT_LUNS=y
CONFIG_SCSI_CONSTANTS=y
# CONFIG_SCSI_LOGGING is not set

#
# SCSI low-level drivers
#
# CONFIG_BLK_DEV_3W_XXXX_RAID is not set
# CONFIG_SCSI_7000FASST is not set
# CONFIG_SCSI_ACARD is not set
# CONFIG_SCSI_AHA152X is not set
# CONFIG_SCSI_AHA1542 is not set
# CONFIG_SCSI_AACRAID is not set
# CONFIG_SCSI_AIC7XXX is not set
# CONFIG_SCSI_AIC7XXX_OLD is not set
# CONFIG_SCSI_AIC79XX is not set
# CONFIG_SCSI_DPT_I2O is not set
# CONFIG_SCSI_ADVANSYS is not set
# CONFIG_SCSI_IN2000 is not set
# CONFIG_SCSI_AM53C974 is not set
# CONFIG_SCSI_MEGARAID is not set
# CONFIG_SCSI_BUSLOGIC is not set
# CONFIG_SCSI_CPQFCTS is not set
# CONFIG_SCSI_DMX3191D is not set
# CONFIG_SCSI_DTC3280 is not set
# CONFIG_SCSI_EATA is not set
# CONFIG_SCSI_EATA_PIO is not set
# CONFIG_SCSI_FUTURE_DOMAIN is not set
# CONFIG_SCSI_GDTH is not set
# CONFIG_SCSI_GENERIC_NCR5380 is not set
# CONFIG_SCSI_GENERIC_NCR5380_MMIO is not set
# CONFIG_SCSI_IPS is not set
# CONFIG_SCSI_INITIO is not set
# CONFIG_SCSI_INIA100 is not set
# CONFIG_SCSI_PPA is not set
# CONFIG_SCSI_IMM is not set
# CONFIG_SCSI_NCR53C406A is not set
# CONFIG_SCSI_SYM53C8XX_2 is not set
# CONFIG_SCSI_NCR53C8XX is not set
# CONFIG_SCSI_SYM53C8XX is not set
# CONFIG_SCSI_PAS16 is not set
# CONFIG_SCSI_PCI2000 is not set
# CONFIG_SCSI_PCI2220I is not set
# CONFIG_SCSI_PSI240I is not set
# CONFIG_SCSI_QLOGIC_FAS is not set
# CONFIG_SCSI_QLOGIC_ISP is not set
# CONFIG_SCSI_QLOGIC_FC is not set
# CONFIG_SCSI_QLOGIC_1280 is not set
# CONFIG_SCSI_SEAGATE is not set
# CONFIG_SCSI_SYM53C416 is not set
# CONFIG_SCSI_DC395x is not set
# CONFIG_SCSI_DC390T is not set
# CONFIG_SCSI_T128 is not set
# CONFIG_SCSI_U14_34F is not set
# CONFIG_SCSI_ULTRASTOR is not set
# CONFIG_SCSI_NSP32 is not set
# CONFIG_SCSI_DEBUG is not set

#
# PCMCIA SCSI adapter support
#
# CONFIG_PCMCIA_AHA152X is not set
# CONFIG_PCMCIA_FDOMAIN is not set
# CONFIG_PCMCIA_NINJA_SCSI is not set
# CONFIG_PCMCIA_QLOGIC is not set

#
# Old CD-ROM drivers (not SCSI, not IDE)
#
# CONFIG_CD_NO_IDESCSI is not set

#
# Multi-device support (RAID and LVM)
#
# CONFIG_MD is not set

#
# Fusion MPT device support
#

#
# IEEE 1394 (FireWire) support (EXPERIMENTAL)
#
CONFIG_IEEE1394=y

#
# Subsystem Options
#
# CONFIG_IEEE1394_VERBOSEDEBUG is not set
# CONFIG_IEEE1394_OUI_DB is not set

#
# Device Drivers
#
# CONFIG_IEEE1394_PCILYNX is not set
# CONFIG_IEEE1394_OHCI1394 is not set

#
# Protocol Drivers
#
# CONFIG_IEEE1394_SBP2 is not set
# CONFIG_IEEE1394_ETH1394 is not set
# CONFIG_IEEE1394_RAWIO is not set
# CONFIG_IEEE1394_CMP is not set

#
# I2O device support
#
# CONFIG_I2O is not set

#
# Networking support
#
CONFIG_NET=y

#
# Networking options
#
CONFIG_PACKET=y
CONFIG_PACKET_MMAP=y
# CONFIG_NETLINK_DEV is not set
CONFIG_NETFILTER=y
# CONFIG_NETFILTER_DEBUG is not set
CONFIG_UNIX=y
# CONFIG_NET_KEY is not set
CONFIG_INET=y
CONFIG_IP_MULTICAST=y
# CONFIG_IP_ADVANCED_ROUTER is not set
# CONFIG_IP_PNP is not set
# CONFIG_NET_IPIP is not set
# CONFIG_NET_IPGRE is not set
# CONFIG_IP_MROUTE is not set
# CONFIG_ARPD is not set
# CONFIG_INET_ECN is not set
# CONFIG_SYN_COOKIES is not set
# CONFIG_INET_AH is not set
# CONFIG_INET_ESP is not set
# CONFIG_INET_IPCOMP is not set

#
# IP: Netfilter Configuration
#
CONFIG_IP_NF_CONNTRACK=m
CONFIG_IP_NF_FTP=m
CONFIG_IP_NF_IRC=m
CONFIG_IP_NF_TFTP=m
CONFIG_IP_NF_AMANDA=m
CONFIG_IP_NF_QUEUE=m ...

read more »

 
 
 

RFCOMM BUG - Modules Refcount - 2.5.73

Post by Max Krasnyansk » Tue, 01 Jul 2003 19:00:09



Quote:> I got a nice segfault while using "rfcomm bind" tool from bluz-tools.Here is the trace:

> ------------[ cut here ]------------
>kernel BUG at include/linux/module.h:294!
>invalid operand: 0000 [#2]
>CPU:    0
>EIP:    0060:[<e10b3f58>]    Not tainted
>EFLAGS: 00010246
>EIP is at rfcomm_sock_alloc+0xe8/0x110 [rfcomm]
>eax: 00000000   ebx: c6d371c0   ecx: c9e5c680   edx: c6d371c0
>esi: 000000d0   edi: ffffff9f   ebp: d8533f00   esp: d8533ee8
>ds: 007b   es: 007b   ss: 0068
>Process rfcomm (pid: 30528, threadinfo=d8532000 task=c24be140)
>Stack: e10b94c0 00000003 00000008 000000d0 fffffff4 ffffffa3 d8533f18 e10b3fca
>       c9e5c680 00000003 000000d0 00000003 d8533f30 e109a0c3 c9e5c680 00000003
>       0000001f c9e5c680 d8533f4c c02d6167 c9e5c680 00000003 00000000 00000001
>Call Trace:
> [<e10b94c0>] +0x0/0x140 [rfcomm]
> [<e10b3fca>] rfcomm_sock_create+0x4a/0x70 [rfcomm]
> [<e109a0c3>] bt_sock_create+0x53/0xa0 [bluetooth]
> [<c02d6167>] sock_create+0xa7/0x190
> [<c02d6279>] sys_socket+0x29/0x60
> [<c02d7205>] sys_socketcall+0x85/0x270
> [<c0140737>] sys_munmap+0x57/0x80
> [<c01090f3>] syscall_call+0x7/0xb

>Code: 0f 0b 26 01 51 6c 0b e1 e9 72 ff ff ff 0f 0b cb 01 68 6c 0b

I already have this one in my TODO list :).

Max

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in

More majordomo info at  http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at  http://www.tux.org/lkml/

 
 
 

1. 2.5.73: Module sound_slot_0 not found.

Hi folks,

I haven't found this mentioned anywhere, so hopefully you don't mind
me asking.

When I try to access /dev/dsp ("cat /dev/zero >/dev/dsp") I get some
messages like

Jun 30 22:01:20 bilbo modprobe: FATAL: Module sound_slot_0 not found.
Jun 30 22:01:20 bilbo modprobe: FATAL: Module sound_service_0_3 not found.

in syslog. But which module is supposed to be sound_slot_0 ?

The same alsa configuration works without problems together with
kernel 2.4.21 and alsa 0.99.75. Do I have to ignore the included
alsa driver and use the latest version instead?

Regards

Harri

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in

More majordomo info at  http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at  http://www.tux.org/lkml/

2. fcntl or ioctl call to detect modem connection?

3. Oops in __change_page_attr Re: (was 2.5.73-mm2)

4. timeout after accept()

5. 2.5.73 - SCSI hosts order with scsihosts

6. Svc mode boot stops with "c43" LED code

7. local nntp connections much slower in 2.5.73 than in 2.4.x

8. (2/2) i386 discontigmem support against 2.4.20pre8: discontigmem

9. 2.5.73 problem with ALSA (ESS Allegro)

10. kernel 2.5.73

11. 2.5.73-mjb1

12. Advansys SCSI compile problems in 2.5.73

13. 2.5.73 can't mount DVD-RAM via ide-scsi