public_html won't play nice

public_html won't play nice

Post by Ernie Oport » Wed, 06 Dec 2000 04:00:00



I am unable to get access to public_html in user directories accessed
via http://webserver.web.tld/~myuser to work on a certain server though
I have had this working many times on others.  It looks like it's
ignoring the * in the public_html directory line, since it's trying to
sit at the top level of the /home directory to look for .htaccess.  Any
ideas as to what could be wrong?

httpd.conf (relevant lines):
[...]
LoadModule userdir_module     libexec/mod_userdir.so
AddModule mod_userdir.c
[...]
User sys
Group sysadmin
Port 80
<VirtualHost ip.add.re.ss>
    ServerName www.domain.tlf
    DocumentRoot /x/adm/web/content
    ErrorLog logs/error_log
    CustomLog logs/access_log common
    ScriptAlias /cgi-bin/ "/x/adm/web/cgi-bin/"
    <IfModule mod_userdir.c>
        UserDir public_html
        UserDir disabled root         # disable root
        UserDir disabled              # disable everyone
        UserDir enabled sys
    </IfModule>
    <Directory "/home/*/public_html">
        AllowOverride FileInfo AuthConfig Limit
        Options None
        Order allow,deny
        Allow from all
    </Directory>
</VirtualHost>

access log shows:
pcdesktop - - [05/Dec/2000:17:05:26 -0500] "GET /~myuser/index.html
HTTP/1.1" 403 358

error log shows:
[Tue Dec  5 17:05:26 2000] [crit] [client 129.200.11.40] (13)Permission
denied: /home/.htaccess pcfg_openfile: unable to check htaccess file,
ensure it is readable

Where /home is an automount point where home areas like /home/sys are
located.

As the sys user:


-rw-rw-r--   1 myuser        14 Dec  5
16:23 /home/myuser/public_html/index.html

drwxrwxr-x   2 myuser  sysadmin      512 Dec  5
16:23 /home/myuser/public_html/

drwxr-xr-x  35 myuser  sysadmin     2048 Dec  5 16:23 /home/myuser/

--
http://www.shokk.com
ICQ-17933910  Ernie "Shokk" Oporto

Sent via Deja.com http://www.deja.com/
Before you buy.

 
 
 

public_html won't play nice

Post by Ernie Oport » Wed, 06 Dec 2000 04:00:00



newsgroup since the other once is the flaky deja.com address.

I am unable to get access to public_html in user directories accessed
via http://webserver.web.tld/~myuser to work on a certain server though
I have had this working many times on others.  It looks like it's
ignoring the * in the public_html directory line, since it's trying to
sit at the top level of the /home directory to look for .htaccess.  Any
ideas as to what could be wrong?

httpd.conf (relevant lines):
[...]
LoadModule userdir_module     libexec/mod_userdir.so
AddModule mod_userdir.c
[...]
User sys
Group sysadmin
Port 80
<VirtualHost ip.add.re.ss>
    ServerName www.domain.tlf
    DocumentRoot /x/adm/web/content
    ErrorLog logs/error_log
    CustomLog logs/access_log common
    ScriptAlias /cgi-bin/ "/x/adm/web/cgi-bin/"
    <IfModule mod_userdir.c>
        UserDir public_html
        UserDir disabled root         # disable root
        UserDir disabled              # disable everyone
        UserDir enabled sys
    </IfModule>
    <Directory "/home/*/public_html">
        AllowOverride FileInfo AuthConfig Limit
        Options None
        Order allow,deny
        Allow from all
    </Directory>
</VirtualHost>

access log shows:
pcdesktop - - [05/Dec/2000:17:05:26 -0500] "GET /~myuser/index.html
HTTP/1.1" 403 358

error log shows:
[Tue Dec  5 17:05:26 2000] [crit] [client 129.200.11.40] (13)Permission
denied: /home/.htaccess pcfg_openfile: unable to check htaccess file,
ensure it is readable

Where /home is an automount point where home areas like /home/sys are
located.

As the sys user:


-rw-rw-r--   1 myuser        14 Dec  5
16:23 /home/myuser/public_html/index.html

drwxrwxr-x   2 myuser  sysadmin      512 Dec  5
16:23 /home/myuser/public_html/

drwxr-xr-x  35 myuser  sysadmin     2048 Dec  5 16:23 /home/myuser/

--
http://www.shokk.com
ICQ-17933910  Ernie "Shokk" Oporto

Sent via Deja.com http://www.deja.com/
Before you buy.

 
 
 

public_html won't play nice

Post by Joshua Sliv » Wed, 06 Dec 2000 04:00:00



> error log shows:
> [Tue Dec  5 17:05:26 2000] [crit] [client 129.200.11.40] (13)Permission
> denied: /home/.htaccess pcfg_openfile: unable to check htaccess file,
> ensure it is readable

You need to add a
<Directory />
AllowOverride none
</Directory>

to prevent Apache from looking for .htaccess files in / and /home.

--
Joshua Slive

http://finance.commerce.ubc.ca/~slive/

 
 
 

1. Win Linux 2000 and Monitor won't play nice

I just spent a week downloading Win Linux 2000 on a 56k Win Modem with
constant interuption. I have finaly finished the file and it installed
without problems and detected everything perfectly, except my ATI All In
Wonder Pro. It thought it was just an ATI All In Wonder card. I had to
disable some special hardware from Gateway. (Explain Later) I also had
to
disable my Win Modem, but other than that everything was fine. When I
clicked on Boot Win linux it warned me about restarting in MS-DOS mode
and
it started to boot Linux, but then my monitor blacked out and said "OUT
OF
RANGE". I had to cut the power to get the machine restarted and Windows
keeps trying to bood Win Linux 2000, but I got into Windows and changed
the
settings a few time and finaly got it to boot, but it said my HD had
errors
that only Windows could fix. I did but now it won't boot again.
I appoligise for the long post.
My system is as folows:

Gateway 2000
Destination XTV (Extreme TV)
P II 450 MHz processor
128 MB of ram
31.5 In. Viewable monitor
--
For Linux advice and info goto
http://www.zdnet.com/zdtv/thescreensaver/linux .

Sent via Deja.com http://www.deja.com/
Before you buy.

2. Cyclades?

3. Yggrasil's Plug and Play won't play.

4. Help on C programming.

5. Nice. Nice nice nice.

6. Reading is much more interesting than TV (1658/1708)

7. Can't seem to get pam and .rhosts to play nice

8. Config sound display

9. Netscape 4.7 doesn't play nice

10. Yggdrasil Fall 94 Plug 'n' Play doesn't want to play.

11. Can't use 'play' to play .wav file

12. KDE - Kscd won't play CD's

13. So what's so nice about nice()?