Problems with Conner Filepro 1.08 GB disk

Problems with Conner Filepro 1.08 GB disk

Post by Steinar Ha » Mon, 22 Apr 1996 04:00:00



Hi, I just installed a Conner Filepro CFP1080S (1.08 GB) disk on my
486 system. The controller is an NCR 810, and there is also a Conner
tape drive on the same bus. The machine is running 2.2-960323-SNAP.

The SCSI devices are detected as follows:

ncr0 <ncr 53c810 scsi> rev 1 int a irq 11 on pci0:12
ncr0 waiting for scsi devices to settle
(ncr0:0:0): "CONNER CTMS  3200 7.08" type 1 removable SCSI 2
st0(ncr0:0:0): Sequential-Access
st0(ncr0:0:0): 200ns (5 Mb/sec) offset 8.
density code 0x0,  drive empty
(ncr0:6:0): "CONNER CFP1080S 4443" type 0 fixed SCSI 2
sd0(ncr0:6:0): Direct-Access
sd0(ncr0:6:0): FAST SCSI-2 100ns (10 Mb/sec) offset 8.
1030MB (2110812 512 byte sectors)

I can partition and make file systems on the SCSI disk without any
problem, but as soon as I start for instance a dump/restore from my
IDE disk to the SCSI disk, I get lots of

ncr0: SCSI phase error fixup: CCB already dequeued (0xf06a2c00)
ncr0: restart (ncr dead ?).
sd0(ncr0:6:0): UNIT ATTENTION asc:29,0
sd0(ncr0:6:0):  Power on, reset, or bus device reset occurred
, retries:3
sd0(ncr0:6:0): FAST SCSI-2 100ns (10 Mb/sec) offset 8.
sd0(ncr0:6:0): internal error: cmd=00 != 80=(vdsp[0] >> 24)
ncr0: restart (ncr dead ?).
sd0(ncr0:6:0): UNIT ATTENTION asc:29,0
sd0(ncr0:6:0):  Power on, reset, or bus device reset occurred
, retries:3
sd0(ncr0:6:0): FAST SCSI-2 100ns (10 Mb/sec) offset 8.

         script cmd = 18000000
         reg:     da 10 c0 13 47 08 06 1f 01 08 06 28 80 00 08 00.
ncr0: restart (fatal error).

ncr0: restart (ncr dead ?).
sd0(ncr0:6:0): FAST SCSI-2 100ns (10 Mb/sec) offset 8.
sd0(ncr0:6:0): UNIT ATTENTION asc:29,0

The kernel is compiled with the FAILSAFE option. I found I also needed
to compile ncrcontrol with the FAILSAFE option, or it would stop with
a complaint about ncrcontrol being incompatible with kernel.

Any good ideas about how I can get further with this problem?


 
 
 

Problems with Conner Filepro 1.08 GB disk

Post by J Wuns » Tue, 23 Apr 1996 04:00:00



>ncr0: SCSI phase error fixup: CCB already dequeued (0xf06a2c00)
>ncr0: restart (ncr dead ?).


doesn't notice your posting here.

--
cheers, J"org


Never trust an operating system you don't have sources for. ;-)

 
 
 

Problems with Conner Filepro 1.08 GB disk

Post by Steinar Ha » Mon, 29 Apr 1996 04:00:00


|   Hi, I just installed a Conner Filepro CFP1080S (1.08 GB) disk on my
|   486 system. The controller is an NCR 810, and there is also a Conner
|   tape drive on the same bus. The machine is running 2.2-960323-SNAP.
...
|   I can partition and make file systems on the SCSI disk without any
|   problem, but as soon as I start for instance a dump/restore from my
|   IDE disk to the SCSI disk, I get lots of
|  
|   ncr0: SCSI phase error fixup: CCB already dequeued (0xf06a2c00)
|   ncr0: restart (ncr dead ?).
|   sd0(ncr0:6:0): UNIT ATTENTION asc:29,0
|   sd0(ncr0:6:0):  Power on, reset, or bus device reset occurred
|   , retries:3
|   sd0(ncr0:6:0): FAST SCSI-2 100ns (10 Mb/sec) offset 8.
|   sd0(ncr0:6:0): internal error: cmd=00 != 80=(vdsp[0] >> 24)
|   ncr0: restart (ncr dead ?).

The problem is now solved. The motherboard is an ASUS PVI-486SP3. In the
BIOS setup there is a setting for 'Onboard IDE prefetch buffer', which
was enabled. When I disabled this, everything worked just fine. It *is*
documented in the manual for the MB ("If you install any kind of PCI bus
master expansion card you must set this to disabled") - my own fault for
not reading the manual thoroughly enough.

Can anybody tell me why an onboard IDE prefetch buffer should influence
PCI bus master cards? Cache coherency issues?


 
 
 

1. Problem installing Slackware on 1.08 GB Drive

I am attempting my first Linux instalation and ran into a problem trying
to run fdisk on my 1.08 Gigabyte Conner drive.

I have a dos partition that is about 780 meg. That leaves about 250 meg for linux.

When I boot Linux and attempt to run fdisk, it gives me a message about the disk
having more than 1024 sectors and tell me that the single dos partition occupies
2096 of 2096 sectors.

I therefore am not able to create any Linux partitions.

Can someone please tell me what I am doing wrong.

Also, there is a setting in my BIOS for primany drive LBA mode. What is this
and should I enable or disable it. It is currently disabled.

Thanks,
Eugene Stephens

2. 2940, cd-r, sense errors, blocksize?

3. Adaptec 2940 / 1.08 GB IBM SCSI

4. REPOST: Re: Who doesn't Nelly build strangely?

5. How can I partition my 1.08 GB drive w/o losing all my data??

6. m4 macro processor again

7. UDMA66 Large Disk (27.3 Gb) == 8 Gb industrial standard disk???

8. Again: parallel zip problem

9. term 1.08 problem (modem hangs)

10. Slackware 1.10, XFree86-2.0, Term 1.08 problem

11. AHA2940PCI Bios 1.21 + CONNER 4.3 GB + LINUX FT 1.0 (kernel 1.2.5) problems

12. Problem with HDD CONNER CFS 1.6 GB and RH 4

13. 40 GB Seagate disk and only 8 GB usable