FreeBSD newbie having ISP connect problems - route problem

FreeBSD newbie having ISP connect problems - route problem

Post by Peter Garne » Tue, 03 Mar 1998 04:00:00



Hi !

I am -almost there with my connection to U-net - I have recently moved onto
FreeBSD 2.2.5 from Linux. I can dial up, get the connection, login, and it
appears to link up successfully:

ppp[1434]: LCP: State change Ack-Rcvd --> Opened
ppp[1434]: Phase: NewPhase: Authenticate
ppp[1434]: Phase: NewPhase: Network
ppp[1434]: LCP:  IPADDR [6] 194.119.189.62
ppp[1434]: LCP:  COMPPROTO [6] 002d0f00
ppp[1434]: LCP: Received Echo Reply (2) state = Opened (9)
ppp[1434]: LCP:  IPADDR [6] 194.119.189.62
ppp[1434]: LCP:  COMPPROTO [6] 002d0f00
ppp[1434]: LCP: OsLinkup: 194.119.130.2
ppp[1434]: LCP: Received Echo Reply (3) state = Opened (9)

At this point, if I do an ifconfig tun0, it confirms that PPP is up and
running. If however I try to ping the nameservers on 194.119.131.65 and 66,
they aren't there (no route to host). Can anyone please help - it must be
something very simple ?  Some working examples would be useful - I have had
a working setup with Windows 3.1x, Win 95, OS/2, Linux - I seem to be a bit
stuck here though ?

Thanks, Peter

 
 
 

FreeBSD newbie having ISP connect problems - route problem

Post by Brian Some » Sun, 08 Mar 1998 04:00:00




 : Hi !
 :
 : I am -almost there with my connection to U-net - I have recently moved onto
 : FreeBSD 2.2.5 from Linux. I can dial up, get the connection, login, and it
 : appears to link up successfully:
 :
 : ppp[1434]: LCP: State change Ack-Rcvd --> Opened
 : ppp[1434]: Phase: NewPhase: Authenticate
 : ppp[1434]: Phase: NewPhase: Network
 : ppp[1434]: LCP:  IPADDR [6] 194.119.189.62
 : ppp[1434]: LCP:  COMPPROTO [6] 002d0f00
 : ppp[1434]: LCP: Received Echo Reply (2) state = Opened (9)
 : ppp[1434]: LCP:  IPADDR [6] 194.119.189.62
 : ppp[1434]: LCP:  COMPPROTO [6] 002d0f00
 : ppp[1434]: LCP: OsLinkup: 194.119.130.2
 : ppp[1434]: LCP: Received Echo Reply (3) state = Opened (9)
 :
 : At this point, if I do an ifconfig tun0, it confirms that PPP is up and
 : running. If however I try to ping the nameservers on 194.119.131.65 and 66,
 : they aren't there (no route to host). Can anyone please help - it must be
 : something very simple ?  Some working examples would be useful - I have had
 : a working setup with Windows 3.1x, Win 95, OS/2, Linux - I seem to be a bit
 : stuck here though ?

You have no default route.  This is mentioned just about everywhere :-|

You need something like:

MYADDR:
  delete ALL
  add 0 0 HISADDR

in your ppp.linkup file.  You may also want to disable LQR (the default
in later versions of ppp).

 : Thanks, Peter

--

      <http://www.Awfulhak.org>
Don't _EVER_ lose your sense of humour !

 
 
 

1. Still having PPP ,isp connect problems, please help me !!

Best readers,

I have a BIG !! problem setting up a ppp-connection with my ISP.
I already asked a question in this newsgroup, but til now i didn't
receive the
support i was hoping for.

Ok, i know i'm quite a newbie, but almost every (main) option available
within

I need a working UNIX(LINUX) ppp-connection for my studie so it is a
very important isue for me.

I send my modem setups, by the way ...my modem (internal 14k4) works
great whitin W'95, so i doubt abouth any HAYES-setup is the problem.
(same settings when i do a AT&V)
I also tried to re-instal "Minicom" .....whithout any
succes..performance is the same...:-(  

Maybe a stupid question, but whitin Minicom doing "Q" means exit
whithout reset, is this the correct option.
Doing "J" is turning Minicom to the background, is this not a right
option?
Anyway..., i tried BOTH options (quit by using "Q" and "J"), this might
be not the problem.

_________________________________________________________________________________________________________

My modem's initialization:

"AT S7=45 S0=0 L1 V1 X4 &C1 E1 Q0"

The ppp "garbage" in Minicom-screen is stopping after the first row of
garbage, keep hangs and then disconnects

__________________________________________________________________________________________________________

My modem-setup in Minicom:
The letters are the same as you find them in Minicom!!

A: ~^M~AT S7=45 S0=0 L1 V1 X4 &C1 &E1 &Q0 ^M

B: ~^ATZ^M

C: ATDT

D: ^M

E: ATDP

F: ^M

G: ATX1DT

H: ;X4D^M

I: CONNECT

J: NO CARIER      BUSY
   NO DIALTONE    VOICE

K: ~~+++~~ATH^M

L: ^M

M: 45

N: 5

0: 10

P: NO

Q: YES

R: YES

___________________________________________________________________________________________________________

Ok, whats wrong with my Minicom?
When you reply, please donn't advice me reading FAQ's or HOWTO's, i
already read them all!!!

I recently tried to use DIP, an other dial-up communication program.
It's very difficult to understand how i must use it.
In the Install and help-files they talked abouth ip-up scripts and not
abouth ppp-on-dailer etc...
I'm using kernel 2.0 and maybe DIP cann't work only whithin an older
one??
When you cann't trace this problem, please give me tips for an
alternative.
Maybe you can explain me how using DIP..??

Please reply me also by E-mail, because i cann't read every day reading
this newsgroups.

2. Another question - Apache Proxy

3. Newbie having trouble connecting to ISP

4. OOM kill trigger

5. Newbie having routing problems

6. Can I filter my local network's connection by MAC address with ipfilter in FREEBSD4.5?

7. transition from isp 'A' to isp 'B' routing problem

8. COME SEE THE HOTTEST SITES ON THE WEB!!!!!!!!!!!!!!!!

9. Idiot newbie having ISP connectivity probs..

10. NEWBIE: Routing problem with extra default route

11. Having problems with routed and slip server.

12. Having problem connecting terminal

13. Having problems connecting