STARTX: "No Screens Found"/"Can't find Display"

STARTX: "No Screens Found"/"Can't find Display"

Post by MISTRY DIPE » Sat, 11 Jun 1994 08:38:52



Hi,

Does anyone know how to get around this problem?:

startx <ENTER>

results in a temporary blanking of screen followed by:

Fatal server error:
No Screens found
xinit:  No such file or directory (errno2): unexpected signal 13.

BACKGROUND INFO:
- using XFree2.1, Linux 0.9915, XF86_SVGA server
- Xconfig using Cirrus 5424 card and generic modes from modeDB.txt
- Machine:  486/66 with 8 Megs RAM
- /usr/bin/X11 is in $PATH
- xinitrc exists /usr/lib/X11/xinit  -- unchanged
- using default bash shell.
- IF I RUN THE .xinitrc IN HOME DIR:
     xmodmap: unable to open display ''
     xsetroot: unable to open display ''
     fvwm: can't open display

 
 
 

STARTX: "No Screens Found"/"Can't find Display"

Post by Andries Brouw » Sat, 11 Jun 1994 19:23:25



: Does anyone know how to get around this problem?:

: startx <ENTER>

: results in a temporary blanking of screen followed by:

: Fatal server error:
: No Screens found
: xinit:  No such file or directory (errno2): unexpected signal 13.

One possible cause might be that you have a Virtual screen size
and a video mode that are incompatible, like Virtual 1024x1024
and video mode 1152x900.

 
 
 

1. """"""""My SoundBlast 16 pnp isn't up yet""""""""""""

My machine: P166+mmx, 32mb ram, 4gb HD with Win95 and Win NT 4.0 and
redhat5.1 co-existed in different partitions.

I issued "sndconfig" within a xterm inside X Window, The program
detects the SB 16 pnp card sets it up with no error message, but when
it launch ModProbe to test out, it gets a message states: An error was
encountered running the ModProbe program."  I tried different IRQ
settings, all ends with the same message.

2nd, When I try to mount /dev/cdrom from File Systerm Manager, the
following error is returned:  Can't find /dev/hdb in /etc/mtab or
/etc/fstab.

3nd, When my machine boots, it halts at "Sendmail" for about 3-5 mins
before it goes to next step.  Obviously there isn't any mail system on
the machine right now because it is a standalone.  How can take this
mail thing out and speed up booting?

last one, Is my Zoom 56k PCI FaxModem a Windmodem that Linux can't use
to connect me to my local isp?

Experts help me out please. thanks.

2. netwok hangups

3. GETSERVBYNAME()????????????????????"""""""""""""

4. How do multiple daemons on same port work?

5. How to "rcp"/"rsh" as "root"?

6. UNIX shell differences and how to change your shell (Monthly Posting)

7. Mac "find" performs far better than Unix O(n^2) "find"

8. Fortran 77 bessel function

9. "WaveRunner"/"Linux"/"OS/2 Warp"/"ISDN "

10. Type "(", ")" and "{", "}" in X...

11. picking"Display" subsections in "Screen" sections (XF86Config)

12. section "screen", subsection "display"

13. extention "RENDER" missing on display ":"0.0".