Ethernet Address 00-00-00...

Ethernet Address 00-00-00...

Post by Mark Smi » Fri, 05 Aug 1994 13:48:18



I have a 386SX with an ethernet card that the kernel recognizes, but
when I try and run ifconfig (ala netstat -i) it gives me this:

eth0:   Link encap UNSPEC       HWaddr 00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
-00
        inet addr <bla bla bla bla>

It looks to me like it's not reading the info from the card correctly,
but I can't figure out why..  

   I try it with two different cards, same problem. (These cards also
work fine in other machines.)

   The wierd thing is that dmesg shows that the kernel sees both
cards ok on the probe and displays their Hardware address correctly.

   I have three different kernels to use:
        idekern (ala slackware distribution) -> I get the problem
        custom compile for this machine         I get the problem
        slackware bootdisk "net"              I DON'T get the problem
   So, I tried to load the boot disk kernel on my hard drive, and
that choaked and gaged on booting.  (Something about trying to load
/dev/hda3 into a 1440K ramdisk... heh..)

   The two cards I'm using are a 3c509TP and a WD8003, both work in
other machines with no problem.

Any help would great... Thanx..  (response by email OR post)
--
Mark Smith                      |         ___ O         PGP Public Key

KD6JTS                          |      |/\___/          Fingering me!
--------------------------------+---------------------
"Why won't Windows work on my Macintosh?"
        - The ultimate DFO error

 
 
 

1. DHCP Server Leasing Addresses to MAC Addresses of 00-00-00-00-00-00

I'm using a Draytek DSL Modem/Router which is acting as a DHCP server.
connection to Server 2003 with a dual-NIC setup for hosting XP clients.
 I also have Server 2003 as a DHCP server for a specific subnet of XP
clients that are internal to the business.  I also have separate
connections from the modem/router that go to a Linux box and still more
connections to external client computers.  Now when I connect the
client computers I'd like the DHCP server to lease them an address but
as you can see in the following log, the server gives out every
available lease after a short amount of time.  In order to clear the
active DHCP sessions I have to reboot the server; then I can lease an
address to a client computer (as you can see by the second leased
address with the Host ID.  After a few hours though the list looks like
below.

Any ideas on what's going on?

Any ideas on maybe a better group to post this to?

DHCP server: Running
Index   IP Address      MAC Address             Leased Time     HOST ID
1       192.168.1.1       00-50-75-1E-63-60       ROUTER IP
2       192.168.1.210   00-15-F3-9B-FA-34       0:13:57.340     Client-Desktop
3       192.168.1.211   00-00-00-00-00-00       0:20:40.390
4       192.168.1.212   00-00-00-00-00-00       0:20:40.440
5       192.168.1.213   00-00-00-00-00-00       0:20:42.380
6       192.168.1.214   00-00-00-00-00-00       0:20:42.430
7       192.168.1.215   00-00-00-00-00-00       1:20:44.520
8       192.168.1.216   00-00-00-00-00-00       1:20:44.570
9       192.168.1.217   00-00-00-00-00-00       1:20:46.500
10      192.168.1.218   00-00-00-00-00-00       1:20:46.550
11      192.168.1.219   00-00-00-00-00-00       2:20:48.390
12      192.168.1.220   00-00-00-00-00-00       2:20:48.440
13      192.168.1.221   00-00-00-00-00-00       2:20:50.390
14      192.168.1.222   00-00-00-00-00-00       2:20:50.440
15      192.168.1.223   00-00-00-00-00-00       3:20:52.380
16      192.168.1.224   00-00-00-00-00-00       3:20:52.430
17      192.168.1.225   00-00-00-00-00-00       3:20:54.380
18      192.168.1.226   00-00-00-00-00-00       3:20:54.430
19      192.168.1.227   00-00-00-00-00-00       4:20:56.400
20      192.168.1.228   00-00-00-00-00-00       4:20:56.450
21      192.168.1.229   00-00-00-00-00-00       4:20:58.410

2. Problem installing OBSD from CD

3. SOLVED : LILO gives me L 00 00 00 00 00 00 00

4. Help me!! I have a teac ide/atapi cdrom and I can't find a kernel bootdisk image/driver for it!!

5. Help LILO gives me L 00 00 00 00 00 00 00

6. pgaccess broken on redhat 6.0 (compiling PostGreSQL)

7. HELP: ifconfig reports hwaddr 00-00-00-00-00...

8. Red Hat linux and MS Proxy Server

9. LILO / L 00 00 00 ... / Large Disk problems

10. BootMagic LILO hangs with 00 00 00...

11. error: received bad configure nak/rej 12 00 00 00

12. LILO prints "00 00 00..."

13. 00-00 Hardware address on eth0