PPP setup problems

PPP setup problems

Post by Petri Nuutti » Thu, 06 Oct 1994 12:15:55



Hello,

        I have problems of setting up a PPP link.  It fails in lcp's
lcp_lowerup() routine.  However, I don't know why and I don't know how
to fix it.  If anyone on the net has any clue, please let me know.

I have also rebuild the kernel use the PPP from the net instead of the
ones come with the linux distribution.  The results were the same.

The configuration and log information are given below.

Thanks,
Wei.

==================================================================

Configurations:
        Linux 1.0.8
        PPP   2.1.2a

syslog:
==========================================================================
Oct 5 10:31:23 (none) pppd[111]: ioctl(set extended ACCM): Invalid argument
Oct 5 10:31:23 (none) pppd[111]: ioctl(PPPIOCSMRU): Invalid argument
Oct 5 10:31:23 (none) pppd[111]: ioctl(PPPIOCRASYNCMAP):Invalid argument
Oct 5 10:31:48 (none) routed[47]: deleting route to interface eth0 (timed out)

ppp log:
======================================================================
Oct  5 10:30:49 (none) pppd[110]: pppd 2.1.2 started by wei, uid 0
Oct  5 10:30:49 (none) pppd[111]: Connecting with </sbin/chat -v -t 80 -f /etc/ppp/chat.script>
Oct  5 10:30:50 (none) chat[112]: abort on (\nRINGING\r\n\r\nRINGING\r)
Oct  5 10:30:50 (none) chat[112]: abort on (\nNO CARRIER\r)
Oct  5 10:30:50 (none) chat[112]: abort on (\nNO DIALTONE\r)
Oct  5 10:30:50 (none) chat[112]: abort on (\nBUSY\r)
Oct  5 10:30:50 (none) chat[112]: send (ATDT966-1522^M)
Oct  5 10:30:50 (none) chat[112]: expect (CONNECT)
Oct  5 10:31:00 (none) chat[112]: ATDT966-1522^M^M
Oct  5 10:31:00 (none) chat[112]: RINGING^M
Oct  5 10:31:15 (none) chat[112]: ^M
Oct  5 10:31:15 (none) chat[112]: CONNECT -- got it
Oct  5 10:31:15 (none) chat[112]: send (^M)
Oct  5 10:31:15 (none) chat[112]: expect (name:)
Oct  5 10:31:15 (none) chat[112]:  14400^M
Oct  5 10:31:15 (none) chat[112]: ^M
Oct  5 10:31:16 (none) chat[112]: This is the second Sydney terminal server (wallaby.syd.connect.com.au).^M
Oct  5 10:31:16 (none) chat[112]: Access to this system is restricted solely toustomers and employees^M
Oct  5 10:31:16 (none) chat[112]: of connect.com.au pty ltd (and authorised service personnel).^M
Oct  5 10:31:16 (none) chat[112]: ^M
Oct  5 10:31:16 (none) chat[112]: ^M
Oct  5 10:31:16 (none) chat[112]: User Access Verification^M
Oct  5 10:31:16 (none) chat[112]: ^M
Oct  5 10:31:16 (none) chat[112]: Username: -- got it
Oct  5 10:31:16 (none) chat[112]: send (bytemode^M)
Oct  5 10:31:16 (none) chat[112]: abort on (\nLogin incorrect\r)
Oct  5 10:31:16 (none) chat[112]: expect (swor)
Oct  5 10:31:18 (none) chat[112]:  bytemode^M
Oct  5 10:31:18 (none) chat[112]: Passwor -- got it
Oct  5 10:31:18 (none) chat[112]: send (??????)
Oct  5 10:31:18 (none) chat[112]: expect (>)
Oct  5 10:31:18 (none) chat[112]: d: ^M
Oct  5 10:31:18 (none) chat[112]: wallaby> -- got it
Oct  5 10:31:18 (none) chat[112]: send (??????)
Oct  5 10:31:19 (none) chat[112]: expect (word:)
Oct  5 10:31:19 (none) chat[112]: PPP bytemode^M
Oct  5 10:31:21 (none) chat[112]: Password: -- got it
Oct  5 10:31:21 (none) chat[112]: send (??????)
Oct  5 10:31:22 (none) chat[112]: expect (Entering)
Oct  5 10:31:22 (none) chat[112]:  Entering -- got it
Oct  5 10:31:22 (none) pppd[111]: Connected...
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: set kernel debugging level to 9
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: Using interface ppp0
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: Connect: ppp0 <--> /dev/cua1
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: set_xaccm: 00000000 00000000 00000000 60000000
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: set_xaccm: fd = 7
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: ioctl(set extended ACCM): Invalid argument
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: lcp: lcp_lowerup, unit 0
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: send_config: mtu = 1500
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: send_config: asyncmap = ffffffff
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: send_config: fd = 7
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: send_config: flags = 0
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: recv_config: mru = 1500
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: recv_config: fd = 7
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: ioctl(PPPIOCSMRU): Invalid argument
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: recv_config: asyncmap = 0
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: ioctl(PPPIOCRASYNCMAP): Invalid argument
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: set kernel debugging level to 2
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: Exit.

debug:
=======================================================
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: set_xaccm: 00000000 00000000 00000000 60000000
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: set_xaccm: fd = 7
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: send_config: mtu = 1500
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: send_config: asyncmap = ffffffff
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: send_config: fd = 7
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: send_config: flags = 0
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: recv_config: mru = 1500
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: recv_config: fd = 7
Oct  5 10:31:23 (none) pppd[111]: recv_config: asyncmap = 0

 
 
 

1. PPP Setup problems and general problem in fvwm

I'm using slackware 2.0.3 and I've got everything working except these
three things.

When I start a Xwindows application such as emacs or xfig, it thinks
that my screen is bigger than it is and starts the application off in
two of my virtual screen windows.  Sometimes when I start it on the
first desktop, I won't be able to move it cuz the top is un-reachable by
mouse.  Does anybody know how to solve this problem?

I have a pager that manages the desktops.  I have 12 windows in this
thing, I want to decrease this to about 4.  How do I do this?

I've been trying to set up PPP.  I have tried various methods of doing
this but no success.  I used minicom to first login to my ISP and then
quit minicom to start pppd.  I've tried a chatscript but it didn't work
either.  Does anyone know how I can use chat so that I can see what it
is sending the modem and what the modem is responding with?  It seems to
be trying to connect but hangs up on me after a while.  When I type
"ifconfig" which is what one of the documentations said, it said that
this command did not exist.

Your help will be greatly appreciated.  I've been struggling with linux
setup for weeks and I still can't get it working perfectly the way I
want it to.  It's very frustrating.

Paul Tsai

2. How do I determine how Much?? my RS/6000 is worth?

3. PPP setup problem

4. Basic Routing / ifconfig question

5. PPP setup problems

6. .cshrc -- how do I access (set filec) or made it to work

7. Yet another PPP Setup problem :) (please help!)

8. wjbell is all about stolen code

9. PPP setup problems

10. PPP setup problem in Linux

11. PPP Setup Problems

12. ibm.net ppp setup problem

13. ppp setup problem