SPEA MIRAGE P64 and X11 ?

SPEA MIRAGE P64 and X11 ?

Post by Ruediger Spielma » Wed, 22 Feb 1995 21:39:52



Hi ...

I have trouble to install my XSERVER ...

Facts :
- I have a SPEA MIRAGE P64, PCI, 2MB Video card
- An EIZO Flexscan 6500 (Grayscale, 256 colors) (21", triple multi freqencies)
- A color monitor with 38kHz (800x600)
- S3 XSERVER (Patchlevel 5)
- newest XFree and linux

Troubles :
- 640x480 is fine, but not the best ...
- no idea how to install higher resolutions, because my monitor are
flickering or say NOTHING.

nice if you can help me and send me a mail to :


--

------------------------------------------------------------------------------------------
| neue Email-Adresse ist :                                                               |


|                                                                                        |
|   is eigentlich egal ...                                                               |
------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 

SPEA MIRAGE P64 and X11 ?

Post by Norbert Distl » Thu, 23 Feb 1995 10:34:53


Hi Ruediger,

Quote:>Facts :
>- I have a SPEA MIRAGE P64, PCI, 2MB Video card

Biosrevision, Ramdac, Clockchip???

Quote:>- S3 XSERVER (Patchlevel 5)
>- newest XFree and linux

What does this mean? If I understand you right, you are using the old XF86_S3?
In 3.1.1 many MirageP64 problems are fixed.

How about giving more information e.g. the output from the startup sequence???

     Norbert

--

--------------------------------------------------------------------------------



 
 
 

1. X11 and SPEA V7 Mirage P64 PCI

Hello,

I've the last November LINUX Version from S.U.S.E and want to configure X11.
I can start the S3 Xserver, but the X looks "unhealthy" (obviously some Graphic
Board paramters are wrong) and all the time I use the mouse, the root menu
appears w/o pressing any button.

Hardware:

Monitor: Triumph-Adler TA-726MXL, equal to Samsung

Graphicboard: Spea V7 Mirage P64 PCI, Bios Version 4.02h, 2MB Dram

The xf86config command found this board in its database and I followed the
instructions well.

Xserver messages:
Version 3.1.2 / X Window System
(protocol Version 11, revision 0, vendor release 6000)
Operating System: Linux
Configured drivers:
  S3: accelerated server for S3 graphics adaptors (Patchlevel 0)
      mmio_928, s3_generic
(using VT number 7)

XF86Config: /etc/XF86Config
(**) stands for supplied, (--) stands for probed/default values
(**) Mouse: type: Microsoft, device: /dev/mouse, baudrate: 1200,
       3 button emulation (timeout: 50ms)
(**) S3: Graphics device ID: "SPEA/V7 Mirage P64"
(**) S3: Monitor ID: "ta"
(**) FontPath set to
"/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Ty
pe1/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/,/usr/X11R6
/lib/X11/fonts/100dpi/"
(--) S3: card type: PCI
(--) S3: chipset:   864 rev. 1
(--) S3: chipset driver: mmio_928
(--) S3: videoram:  2048k
(--) S3: Detected an S3 SDAC 86C716 RAMDAC and programmable clock
(--) S3: Ramdac type: s3_sdac
(--) S3: Ramdac speed: 135
(**) S3: Using ICS2595 programmable clock
(--) S3: Maximum allowed dot-clock: 135.000 MHz
(**) S3: Mode "640x480": mode clock =  31.500
(**) S3: Mode "800x600": mode clock =  50.000
(**) S3: Mode "1024x768": mode clock =  85.000
(**) S3: Mode "1280x1024": mode clock = 135.000
(--) S3: Operating RAMDAC in pixel multiplex mode
(--) S3: Using 6 bits per RGB value
(**) S3: Virtual resolution set to 1280x1024
(--) S3: Local bus LAW is 0xF3000000
(--) S3: Using a banksize of 2048k, line width of 1280
(--) S3: Using a single 64x64 area at (1216,1025) for expanding pixmaps
(--) S3: Using 8 planes of 1216x613 at (0,1025) aligned 8 as font cache
xterm:  fatal IO error 2 (Broken pipe) or KillClient on X server ":0.0"
X connection to :0.0 broken (explicit kill or server shutdown).
xinit:  connection to X server lost.

In the README.S3 file I read that I should use RAMDAC: SRAMDAC, but no success.

Can anybode help me?

Best regards

  Andreas Hockamp

2. network start, stop ?

3. Are there X11-drivers for "Spea V7 Mirage P64 VLB"

4. Run Netscape Communicator in Linux

5. SPEA Mirage P64 (PCI)?

6. Audio device & sound...

7. XConfig for SPEA Mirage-P64 S3-Trio

8. Purchasing new Drive, what type, LinuxPPC

9. XF86Config for Spea Mirage P64 needed

10. REQ:X-Config for SPEA Mirage P64 PCI

11. Problems with SPEA Mirage P64 and MAG PA17S

12. S3 Trio64+, (Spea Mirage P64 Video)

13. Setting up X for a SPEA V7 Mirage P64 card