X gives "unknown RAMDAC type 's3gendac'"???]

X gives "unknown RAMDAC type 's3gendac'"???]

Post by Jaso » Sun, 23 Aug 1998 04:00:00



Help!  I have just installed Slackware 3.5 to replace Slackware 3.0,
and have carried over any old configuration files that might help...

However, I cannot get X running!
I have an S3 Virge (c325) video card with 2MB.  It worked with Slackware
3.0, with the file XF86_S3V.  I copied the old XF86_S3V and XF86Config
into /tmp of the new install, just in case.
Upon providing information as shown in the old config file to the
xf86config program, I attempted to do X -probeonly, getting the
following output without X starting:

(**) S3V: Unknown RAMDAC type "s3gendac"
*** A configured device found, but display modes could not be
resolved.***

Fatal server error:
    no screens found

_X11TransSocketUNIXConnect: Can't connect: errno= 111  giving up.

xinit: Connection refused (errno 111):
       unable to connect to X server
xinit: No such process (errno 3):
       Server error.

I also tried just copying the old XF86Config and XF86_S3V files to the
appropriate places in the new installation, with a symlink between
XF86_S3V and X, and once again tried X -probeonly, but got the same
"unknown RAMDAC type 's3gendac'" message.   Anyone have any idea what is
going on here???
Any advice would be helpful, I'm at my wits' end :(

Thanks in advance,
Jason
(to reply, remove the obvious)

 
 
 

1. X gives "unknown RAMDAC type 's3gendac'"???

Help!  I have just installed Slackware 3.5 to replace Slackware 3.0,
and have carried over any old configuration files that might help...

However, I cannot get X running!
I have an S3 Virge (c325) video card with 2MB.  It worked with Slackware
3.0, with the file XF86_S3V.  I copied the old XF86_S3V and XF86Config
into /tmp of the new install, just in case.
Upon providing information as shown in the old config file to the
xf86config program, I attempted to do X -probeonly, getting the
following output without X starting:

(**) S3V: Unknown RAMDAC type "s3gendac"
*** A configured device found, but display modes could not be
resolved.***

Fatal server error:
    no screens found

_X11TransSocketUNIXConnect: Can't connect: errno= 111  giving up.

xinit: Connection refused (errno 111):
       unable to connect to X server
xinit: No such process (errno 3):
       Server error.

I also tried just copying the old XF86Config and XF86_S3V files to the
appropriate places in the new installation, with a symlink between
XF86_S3V and X, and once again tried X -probeonly, but got the same
"unknown RAMDAC type 's3gendac'" message.   Anyone have any idea what is
going on here???
Any advice would be helpful, I'm at my wits' end :(

Thanks in advance,
Jason
(to reply, remove the obvious)

2. SSL port problem on Freebsd 3.0

3. 'stty dec' gives "unknown mode: dec" in 2.3

4. Linux router

5. S3:Unknown RAMDAC type "ibm_rgb52x"

6. Stingray 128/3d

7. "syslogd: unknown priority "24" " error - won't boot!

8. Some problems

9. """"""""My SoundBlast 16 pnp isn't up yet""""""""""""

10. Why doesn't echo "text" 'command' "more text" work?

11. Type "(", ")" and "{", "}" in X...

12. 3 Qs: sio0 overflows, "unknown class 'root'", identd