running X problem cant open library 'libXt.so.6'

running X problem cant open library 'libXt.so.6'

Post by Sean Bento » Sat, 14 Feb 1998 04:00:00



Hi running a Slackware 3.0.30 Linux box and a S3 Video Card Trio32 , Ive
had X working once before on the same video card
but the problem seems to be loading the librarys , ive checked file
paths and sim links all looks as it was before , any ideas ?

Thanks regards
Sean.

 
 
 

running X problem cant open library 'libXt.so.6'

Post by Stefan Palm » Sat, 14 Feb 1998 04:00:00



> Hi running a Slackware 3.0.30 Linux box and a S3 Video Card Trio32 , Ive
> had X working once before on the same video card
> but the problem seems to be loading the librarys , ive checked file
> paths and sim links all looks as it was before , any ideas ?

> Thanks regards
> Sean.

look in /etc/ld.so.conf, there should be a line with the path,
where the file libXt.so.6 is to be found. when there isn't such a line,
append it and run ldconfig.

-stefan

 
 
 

running X problem cant open library 'libXt.so.6'

Post by Sean Bento » Sat, 14 Feb 1998 04:00:00




> > Hi running a Slackware 3.0.30 Linux box and a S3 Video Card Trio32 , Ive
> > had X working once before on the same video card
> > but the problem seems to be loading the librarys , ive checked file
> > paths and sim links all looks as it was before , any ideas ?

> > Thanks regards
> > Sean.

> look in /etc/ld.so.conf, there should be a line with the path,
> where the file libXt.so.6 is to be found. when there isn't such a line,
> append it and run ldconfig.

> -stefan

  Thanks that did the trick :)
regards
Sean.
 
 
 

1. Problem: can't find library 'libXt.so.6'

I just downloaded the precompiled version of the xdir program (I think its
filename is something like "llnxdir.tgz").  When I try to run it I get:

  $ ./xdir
  ./xdir: can't find library 'libXt.so.6'

The output from ldconfig and ldd are:

  $ /sbin/ldconfig -p | grep libXt
          40 - ELF libXtst.so.6 => /usr/X11R6/lib/libXtst.so.6.0
          41 - ELF libXt.so.6 => /usr/X11R6/lib/libXt.so.6.0

  $ ldd ./xdir
          libXt.so.6 (DLL Jump 6.0) => not found
          libX11.so.6 (DLL Jump 6.0) => not found
          libc.so.4 (DLL Jump 4.7pl4) => /lib/libc.so.4.7.2

Any light shed on this would be appreciated.

-paul.
--
    ____                  __
   / __ \ ____ _ __  __  / / ------------------------------------
  / /_/ // __ `// / / / / /   Paul J. Solomon

/_/     \__,_/ \__,_/ /_/     312/474-7688w  312/883-4662h
-----------------------------------------------------------------
            "And thus begins the WEB..." - Marillion

2. missing symbox in es18xx - isapnp_protocol

3. help: "emacs:can't load library 'libXt.so.6'" . . .

4. Intel etherexpresspro 100B

5. can't find library 'libXt.so.6'

6. #9 Motion771 wraparound problem

7. Can't load library 'libXt.so.6'

8. HELP! EXT2FS NUCLEAR MELTDOWN!! HELP!

9. Help [2nd]: can't find library 'libXt.so.6'

10. can't find library 'libXt.so.3'

11. Error : can't find library 'libXt.so.3'

12. Metafont: can't find library 'libXt.so.6'

13. can't find library 'libXt.so.6'