XFREE86 3.1.2D and ATI MACH64

XFREE86 3.1.2D and ATI MACH64

Post by arnaud.frit » Fri, 24 May 1996 04:00:00



HI everybody,

        i ve got a P75 with an ATI mach64CT video card..

        and i ve got a problem when i configure
        Xfree86.....

        the xf86config return the following error message

        grep failed
        no clock lines

        what does that means....
        I thought that there was no problems to make my video
        card work with XFree86 3.1.2D

        Thanks to reply me..

 
 
 

XFREE86 3.1.2D and ATI MACH64

Post by Alan » Thu, 30 May 1996 04:00:00



>HI everybody,

>    i ve got a P75 with an ATI mach64CT video card..

>    and i ve got a problem when i configure
>    Xfree86.....

>    the xf86config return the following error message

>    grep failed
>    no clock lines

>    what does that means....
>    I thought that there was no problems to make my video
>    card work with XFree86 3.1.2D

>    Thanks to reply me..

I am also having problems, P120 with the ATI mach64CT (2meg DRAM)
and XFree86 3.1.1

The XF86_Mach64 driver blanks the screen and locks the machine.
Any ideas as to why?

--
  Alan Lo                                                                  

  Boulder, CO 80309-0215            http://ucsub.colorado.edu/~loa/Home.html  

 
 
 

XFREE86 3.1.2D and ATI MACH64

Post by Geir Skauge » Fri, 31 May 1996 04:00:00




> >HI everybody,

> >       i ve got a P75 with an ATI mach64CT video card..

> >       and i ve got a problem when i configure
> >       Xfree86.....

> >       the xf86config return the following error message

> >       grep failed
> >       no clock lines

> >       what does that means....
> >       I thought that there was no problems to make my video
> >       card work with XFree86 3.1.2D

> >       Thanks to reply me..

> I am also having problems, P120 with the ATI mach64CT (2meg DRAM)
> and XFree86 3.1.1

> The XF86_Mach64 driver blanks the screen and locks the machine.
> Any ideas as to why?

> --
>   Alan Lo

>   Boulder, CO 80309-0215            http://ucsub.colorado.edu/~loa/Home.html

I had the excact same problem until I discovered that it
was the mouse that caused it. I had a logitech serial mouse, that run
the MMseries protocol and not Logitech protocol.

I have not tried ealier versions of XFree86
--
Geir Skaugen            | Phone:  +47-7359 3900   Fax:+47-7359 3926

Refrigeration and       | S-Mail  SINTEF Energi
food engineering        |         Kulde- og n?ringsmiddelteknikk,
                        |         N-7034 Trondheim, Norway

 
 
 

1. PCI-based ATI Mach64, does it work with XFree86 3.1.2d?


I managed to make the X window work (Sort of) with my PCI based ATI Mach64  
card, and the 3.1.2d distribution.

I say "sort of" because every time I try to load Xfilemanager (and several
other programs) I get a massage that says "segmentation fault". But the
Xserver loads and runs at 1024 x 768 and I get a visible desktop, even if
most of the utilities don't run.

I think there are still a few bugs in the system, but I am not currently sure
if they are in _my_ system or not.

 ----
Derek Tattersall

2. PPP to NT RAS w/ dial back

3. Creative Ensoniq Audio PCI.

4. Is a FULL install to /hdd possible anymore?

5. ATI Mach64 with XFree86 3.1.2G?

6. X and Trident GUI 9440AGi

7. Help!: ATI mach64 and XFree86 3.1

8. ATI Mach64, 1152x900 in XFree86 3.1?

9. ATI Mach64 and XFREE86 3.1

10. Can I use XFree86 3.1 Mach64 SVGA server in XFree86 2.1?

11. 3.1.2D Mach64 REALLY tall