Configuring XFree86 for S3 Trio 64V2

Configuring XFree86 for S3 Trio 64V2

Post by David Kwa » Thu, 18 Dec 1997 04:00:00



Hi there,

        I am currently trying to config my HP vectra machine with S3 Trio64V2
to work with Linux, however, the accelerated X server for S3 support
only Trio64 generic.  I try to use the SVGA server but I get a very
messy screen that I have to reboot to exit the X window. The XF16 works
but the resoulution is unacceptable.  Does any of you know how I can get
the SVGA server to work, or if better, get an update X server for S3?

Thanks a lot.

William Cheng


 
 
 

1. HELP with XFREE86 and chipset S3 TRIO 64V2/GX 86C785

I have a problem during the installation of XFREE86 in my new computer.

Windows 95 configuration gives this information: Compaq S3V2 PCI V1.60 (S3)

and the chip is  S3 TRIO 64V2/GX     86C785

Can somebody help me?


Thank you
                                Antonio

The output after startx is:

XFree86 Version 3.2 / X Window System
(protocol Version 11, revision 0, vendor release 6100)
Release Date: Oct 26 1996
        If the server is older than 6-12 months, or if your card is newer
        than the above date, look for a newer version before reporting
        problems.  (see http://www.XFree86.Org/FAQ)
Operating System: Linux [ELF]
Configured drivers:
  S3: accelerated server for S3 graphics adaptors (Patchlevel 0)
      newmmio, mmio_928, s3_generic
(using VT number 7)

XF86Config: /etc/XF86Config
(**) stands for supplied, (--) stands for probed/default values
(**) XKB: keycodes: "xfree86"
(**) XKB: types: "default"
(**) XKB: compat: "default"
(**) XKB: symbols: "en_US(pc102)+it"
(**) XKB: geometry: "pc"
(**) Mouse: type: PS/2, device: /dev/mouse, baudrate: 1200,
       3 button emulation (timeout: 50ms)
(**) S3: Graphics device ID: "S3 Trio64 (generic)"
(**) S3: Monitor ID: "My Monitor"
(--) S3: Mode "1280x1024" needs hsync freq of 81.13 kHz. Deleted.
(**) FontPath set to
"/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled,/us

r/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/,/usr/

X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/,/usr/X11R6/lib/X

11/fonts/100dpi/"

0x40000000
(--) S3: Unknown S3 chipset: chip_id = 0x1e1 rev. 41

 *** None of the configured devices were detected.***

Fatal server error:
no screens found
_X11TransSocketUNIXConnect: Can't connect: errno = 111
giving up.
xinit:  Connection refused (errno 111):  unable to connect to X server
xinit:  No such process (errno 3):  Server error.

2. learning UNIX from CDROM

3. S3 Trio 64V2/DX + XFree86 troubles

4. IPX gateway setup problem

5. S3 Trio 64V2 problem

6. How to identify ,through which IP address i'am connected ?

7. Help !!!, Linux and S3 Trio 64V2

8. nph-xredirect.cgi, or redirects containing "#" character

9. S3 Trio 64V2 775 Card problems - Help ?

10. S3 Trio 64V2 DX (775) chipset - SOLUTION

11. Which card model to chose for S3 Trio 64V2 graphics card???

12. S3 Trio 64V2 DX (775) video card problems - HELP ?

13. Please help configure my S3 Trio 3D/2X Video card