Redhat 5.2 Install Problem - Compaq AP400 NIC

Redhat 5.2 Install Problem - Compaq AP400 NIC

Post by Tom and Eva McGuig » Tue, 09 Mar 1999 04:00:00



I am trying to install Redhat 5.2 on a Compaq Professional Workstation
AP400.  I can't get Linux to recognize the ethernet interface.

Compaq lists the interface as a Compaq NC3161 Fast Ethernet 10/100 WOL,
based on the Intell 82558 chipset.  The I/O Address is listed as
autoconfigured.

Does anyone know how I can get Linux to recongize the interface?

Thanks,

Tom Mcguigan

 
 
 

Redhat 5.2 Install Problem - Compaq AP400 NIC

Post by Tom and Eva McGuig » Wed, 10 Mar 1999 04:00:00


I am trying to install Redhat 5.2 on a Compaq Professional Workstation
AP400.  I can't get Linux to recognize the ethernet interface.

Compaq lists the interface as a Compaq NC3161 Fast Ethernet 10/100 WOL,
based on the Intell 82558 chipset.  The I/O Address is listed as
autoconfigured.

Does anyone know how I can get Linux to recongize the interface?

Thanks,

Tom Mcguigan

 
 
 

Redhat 5.2 Install Problem - Compaq AP400 NIC

Post by COLIN Stephan » Fri, 19 Mar 1999 04:00:00



Quote:> I am trying to install Redhat 5.2 on a Compaq Professional Workstation
> AP400.  I can't get Linux to recognize the ethernet interface.

> Compaq lists the interface as a Compaq NC3161 Fast Ethernet 10/100 WOL,
> based on the Intell 82558 chipset.  The I/O Address is listed as
> autoconfigured.
> Does anyone know how I can get Linux to recongize the interface?

> Thanks,

> Tom Mcguigan

Try to compil the kernel with support for :

[*] PCI Ethernet adapters
<*> Intel EtherExpressPro PCI 10+/100B/100+ support

--

                  \\\___///
                 \\  - -  //

+---------------oOOo-(_)-oOOo---------------------------------------+
|                                                                   |

|                                                                   |
|  "The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably |
|  the day they start making vacuum cleaners" - Ernst Jan Plugge.   |
|                                                                   |
+------------------------Oooo---------------------------------------+
                 oooO   (   )
                (   )    ) /
                 \ (    (_/
                  \_)

 
 
 

Redhat 5.2 Install Problem - Compaq AP400 NIC

Post by COLIN Stephan » Sat, 20 Mar 1999 04:00:00



Quote:> I am trying to install Redhat 5.2 on a Compaq Professional Workstation
> AP400.  I can't get Linux to recognize the ethernet interface.

> Compaq lists the interface as a Compaq NC3161 Fast Ethernet 10/100 WOL,
> based on the Intell 82558 chipset.  The I/O Address is listed as
> autoconfigured.
> Does anyone know how I can get Linux to recongize the interface?

> Thanks,

> Tom Mcguigan

Try to compil the kernel with support for :

[*] PCI Ethernet adapters
<*> Intel EtherExpressPro PCI 10+/100B/100+ support

--

                  \\\___///
                 \\  - -  //

+---------------oOOo-(_)-oOOo---------------------------------------+
|                                                                   |

|                                                                   |
|  "The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably |
|  the day they start making vacuum cleaners" - Ernst Jan Plugge.   |
|                                                                   |
+------------------------Oooo---------------------------------------+
                 oooO   (   )
                (   )    ) /
                 \ (    (_/
                  \_)

 
 
 

Redhat 5.2 Install Problem - Compaq AP400 NIC

Post by COLIN Stephan » Sat, 20 Mar 1999 04:00:00



Quote:> I am trying to install Redhat 5.2 on a Compaq Professional Workstation
> AP400.  I can't get Linux to recognize the ethernet interface.

> Compaq lists the interface as a Compaq NC3161 Fast Ethernet 10/100 WOL,
> based on the Intell 82558 chipset.  The I/O Address is listed as
> autoconfigured.
> Does anyone know how I can get Linux to recongize the interface?

> Thanks,

> Tom Mcguigan

Try to compil the kernel with support for :

[*] PCI Ethernet adapters
<*> Intel EtherExpressPro PCI 10+/100B/100+ support

--

                  \\\___///
                 \\  - -  //

+---------------oOOo-(_)-oOOo---------------------------------------+
|                                                                   |

|                                                                   |
|  "The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably |
|  the day they start making vacuum cleaners" - Ernst Jan Plugge.   |
|                                                                   |
+------------------------Oooo---------------------------------------+
                 oooO   (   )
                (   )    ) /
                 \ (    (_/
                  \_)