IBM Aptiva M71, Mwave card, recognition problems

IBM Aptiva M71, Mwave card, recognition problems

Post by Bria » Tue, 28 May 1996 04:00:00



Hi, I have an IBM Aptiva M71 with an Mwave adapter card running
 slackware Linux 3.0, and am having major problems getting Linux to
 recognize the modem for use with outgoing PPP/SLIP connections to my
 internet service provider.  The modem appears not to be responding to
 commands sent to it by dip, minicom, or echo statments, such as:

        echo -e ATS0=0\&W\&W1DT5551234\r>/dev/cua0

I have checked, and there is no conflict between COM1 and COM2, and the
 mouse.  Do Mwave cards need to be initialized or handled differently?

  Can anyone offer any help with this?                                  

                                                --Brian

 
 
 

IBM Aptiva M71, Mwave card, recognition problems

Post by William Ba » Wed, 29 May 1996 04:00:00


: Hi, I have an IBM Aptiva M71 with an Mwave adapter card running
:  slackware Linux 3.0, and am having major problems getting Linux to
:  recognize the modem for use with outgoing PPP/SLIP connections to my
:  internet service provider.  The modem appears not to be responding to
:  commands sent to it by dip, minicom, or echo statments, such as:

:       echo -e ATS0=0\&W\&W1DT5551234\r>/dev/cua0

: I have checked, and there is no conflict between COM1 and COM2, and the
:  mouse.  Do Mwave cards need to be initialized or handled differently?

from what i've read, and from what i've tried in my M61 w/the mwave card,
all you're gonna get is some SB emulation... i tried FASTCFG, etc., with
no joy... my response? got a cheap 14.4 internal modem, configured it for
COM4 and use that under linux... want some more fun? try getting WIN95 to
recognize an internal modem configured as COM4 (on the Aptiva)!

:   Can anyone offer any help with this?                                        
:                                                              
:                                               --Brian

 
 
 

1. How to Dialup using IBM Aptiva MWAVE card ?

Can someone tell me how to dialup using IBM Aptiva MWAVE card?
Looks like Linux has difficult to use the modem in it.  It just
keep dialing and has no error message.  I am using

        seyon -modem /dev/modem &

I also tried minicom and got same result.  It works fine with Win95.


Wen Hu

2. Bottom Half(NET_BH)

3. Linix on IBM Aptiva with MWave sound card/modem

4. What is the diff command is to create kernel patches ?

5. Mwave modem and IBM Aptiva

6. Manually editting /etc/passwd. Recommended?

7. Anyone install Linux on IBM Aptiva Pentium 100 with Mwave chip?

8. Where do I get RFC's?

9. IBM Aptiva Mwave Modem

10. IBM Aptiva MWAVE modem

11. IBM Aptiva: Mwave modem/soundcard using with Linux.

12. IBM Aptiva with MWAVE ans Suse

13. Linux on Aptiva 78 with MWave card