CD-RW using ide-scsi on kernel 2.4

CD-RW using ide-scsi on kernel 2.4

Post by Adam Mieziank » Sat, 28 Apr 2001 03:08:56



I have a HI-VAL 2242 CD-RW, and was using it for a while on RH 7.0 with
the 2.2 kernel.  Just yesterday, I upgraded to RH 7.1 and found a lot of
odd errors in dmesg, stuff like:

hdd: irq timeout: status=0xd0 { Busy }
hdd: ATAPI reset complete
hdd: irq timeout: status=0xd0 { Busy }
hdd: ATAPI reset complete
hdd: status error: status=0x58 { DriveReady SeekComplete DataRequest }
hdd: drive not ready for command

SCSI bus is being reset for host 0 channel 0.
scsi : aborting command due to timeout : pid 0, scsi0, channel 0, id 2,
lun 0 Inquiry 00 00 00 ff 00
SCSI host 0 abort (pid 0) timed out - resetting

The drive light comes on and off while these messages are generated, and
when I do a 'insmod ide-scsi' (after having the sg and scsi_mod modules
loaded) it takes about 30-45 seconds (all the while trying to talk to
that drive), the loads the module just fine in the end.  But the only
devices it finds are my other two cd drives (both cd-roms).  A cdrecord
-scanbus gives:

Cdrecord 1.9 (i686-pc-linux-gnu) Copyright (C) 1995-2000 J?rg Schilling
Linux sg driver version: 3.1.17
Using libscg version 'schily-0.1'
scsibus0:
        0,0,0     0) 'ATAPI   ' 'CD-ROM 44X      ' 'T4W8' Removable CD-ROM
        0,1,0     1) 'TOSHIBA ' 'DVD-ROM SD-M1212' '1L10' Removable CD-ROM
        0,2,0     2) *
        0,3,0     3) *
        0,4,0     4) *
        0,5,0     5) *
        0,6,0     6) *
        0,7,0     7) *

So clearly it's not liking that drive one bit.  So, my question is, what
is the issue here?  I thought about the drive being bad, but it worked
hours before my upgrade to RH7.1.  Is it an ide-scsi problem, or
something else?  Is this a configuration issue, or a bug of some sort?

Thanks in advance.  Please reply via email, I will summarize to the group.

Adam
adam at daslab dot com