Adaptec 1505 SCSI adapter and NEC CDR-210

Adaptec 1505 SCSI adapter and NEC CDR-210

Post by AgfaUse » Sat, 29 Jul 1995 04:00:00



I'm running Linux version 1.1.59 and installed an Adaptec 1505 and a NEC
CDR-210 cdrom drive.
When I try to use this CD-ROM under Linux, I pass the following line
when booting my system : aha152x=0x340,11,7,1 (I also tried to pass 0 as
last argument).
This results in the following output :
.. aha152x: processing commandline: ok
.. detection complete
.. aha152x: vital data: PORTBASE=0x340, IRQ=11, SCSI ID=7, ...
.. scsi0 : Adaptec 152x SCSI driver; $Revision 1.4$
.. scsi : 1 hosts

AT THIS MOMENT THE SYSTEM HANGS.  The busy led of the cd-rom drive
starts burning and nothing else happens anymore.

Using the CD-ROM under DOS or Windows 3.11 gives no problems.

Any hint to solve my problem is welcome,
Thanks,
Francis Bruynseels

 
 
 

Adaptec 1505 SCSI adapter and NEC CDR-210

Post by jo.. » Mon, 31 Jul 1995 04:00:00



> I'm running Linux version 1.1.59 and installed an Adaptec 1505 and a NEC
> CDR-210 cdrom drive.
> When I try to use this CD-ROM under Linux, I pass the following line
> when booting my system : aha152x=0x340,11,7,1 (I also tried to pass 0 as
> last argument).
> AT THIS MOMENT THE SYSTEM HANGS.  The busy led of the cd-rom drive
> starts burning and nothing else happens anymore.
> Using the CD-ROM under DOS or Windows 3.11 gives no problems.

The CDR 210 does not support parity on the SCSI bus. Maybe it's a clue ?

Joop

 
 
 

1. Adaptec 1505 SCSI adapter and NEC CDR-210

I'm running Linux 1.1.59 and installed an Adaptec 1505 SCSI-adapter and
a NEC CDR-210 cd-rom drive ( SCSI id = 0).
I can use this configuration successfully under DOS and Windows 3.11.
However, I don't succeed to use this configuration under Linux.  When I
boot my system I pass the following line "aha152x=0x340,11,7,1" (I also
tried to pass 0 as last value).  This results in the following messages
during the boot :
..: aha152x: processing commandline: ok
..: detection complete
..: aha152x: vital data: PORTBASE=0x340, IRQ=11, SCSI ID=7, ......
..: scsi0 : Adaptec 152x SCSI driver; $Revision:1.4$
..: scsi : 1 hosts
THE SYSTEM HANGS NOW.
When the last message is displayed, the cd-rom busy led starts burning
and nothing happens anymore.  I have to reset my system to use it again.

All the hints to solve this problem are welcome.

Thanks.
Francis Bruynseels.

2. unable to resolve symbol errno??? HELP!

3. Adaptec 1522 & NEC CDR-210 working under Linux?

4. LTP-20010801 has been released

5. NEC CDR-210 with Adaptec 1520

6. pci_mapreg_map()

7. NEC CDR-210 SCSI CDrom problem

8. Dialin & modems

9. NEC SCSI CD-ROM drive CDR-210 rev. 1.0 is not recognized

10. SCSI NEC CDR-210 problems

11. NEC CDR-210 SCSI CDROM Problems

12. NEC CDR-210 recognized but not usable -- Help!

13. HELP: NEC CDR-210 won't play audio CDs