modem connection getty_pw-2.0.7

modem connection getty_pw-2.0.7

Post by Scott Coolne » Thu, 04 May 1995 04:00:00



I'm still having trouble getting my modem to work with linux. It answers the
phone and connects, but it doesn't let me connect to the machine. There is
no notation in /var/adm/messages or syslog that [uu]gettty has even picked
up the line. I installed getty_ps-2.0.7e from sunsite. I have a 14.4 modem
on com2. My inittab contains the following

# Serial lines
#s1:45:respawn:/sbin/getty ttyS0 19200 vt100
s2:45:respawn:/sbin/getty ttyS1 19200 vt100

# Dialup lines
#d1:45:respawn:/sbin/getty ttyS0 38400 vt100
d2:45:respawn:/sbin/getty ttyS1 38400 vt100
--cut here--

here is /etc/default/ttyS1:
CLEAR = NO
HANGUP=YES
INIT="" ATZ\r OK
WAITFOR=RING
CONNECT="" ATA\r CONNECT \s\A
--cut here--

Anything else I need?

--
/f{findfont exch scalefont setfont}def 154/Times-BoldItalic f/m{exch moveto}def
/h{currentpoint}def/C(Coolness)def/p{newpath 18 18 m C true charpath}def p
stroke p clip/RM C stringwidth pop def 8/Times-Roman f 154 18 m {{pop pop h pop
RM gt{h 8 sub exch pop 18 m}if}(Scott )kshow h exch pop -12 lt {exit} if} loop

 
 
 

modem connection getty_pw-2.0.7

Post by Timothy Murp » Thu, 04 May 1995 04:00:00



>I'm still having trouble getting my modem to work with linux. It answers the
>phone and connects, but it doesn't let me connect to the machine. There is
>no notation in /var/adm/messages or syslog that [uu]gettty has even picked
>up the line. I installed getty_ps-2.0.7e from sunsite. I have a 14.4 modem
>on com2.

Why don't you try mgetty ?
Only *s persist with getty_ps .

--
Timothy Murphy  

tel: +353-1-2842366
s-mail: School of Mathematics, Trinity College, Dublin 2, Ireland

 
 
 

modem connection getty_pw-2.0.7

Post by root » Fri, 05 May 1995 04:00:00



>I'm still having trouble getting my modem to work with linux. It answers the
>phone and connects, but it doesn't let me connect to the machine. There is
>no notation in /var/adm/messages or syslog that [uu]gettty has even picked
>up the line. I installed getty_ps-2.0.7e from sunsite. I have a 14.4 modem
>on com2. My inittab contains the following

I have gotten the modem to pickup and had the same problem in initaly to over
come the problem i would start below with the serial lines... I dont think you
have to enable s2 and d2 one or the other...  d2 for modem s2 for a direct
serial connection like that of a vtXXX terminal.  

Quote:># Serial lines
>#s1:45:respawn:/sbin/getty ttyS0 19200 vt100
>s2:45:respawn:/sbin/getty ttyS1 19200 vt100

># Dialup lines
>#d1:45:respawn:/sbin/getty ttyS0 38400 vt100
>d2:45:respawn:/sbin/getty ttyS1 38400 vt100
>--cut here--

The default worked fine for me...

Quote:

>here is /etc/default/ttyS1:
>CLEAR = NO
>HANGUP=YES
>INIT="" ATZ\r OK
>WAITFOR=RING
>CONNECT="" ATA\r CONNECT \s\A
>--cut here--

>Anything else I need?

># Serial lines

Here is my file
# Serial lines
#s1:45:respawn:/sbin/getty ttyS0 19200 vt100
#s2:45:respawn:/sbin/getty ttyS1 19200 vt100

# Dialup lines
#d1:45:respawn:/sbin/getty ttyS0 38400 vt100
d2:45:respawn:/sbin/uugetty ttyS1 38400 vt100

Note that i changed the getty to uugetty.  uugetty seems to work better on
modems getty kept *... th modem connected and everything but i had the
same problems you did.  Well There you go...

 
 
 

modem connection getty_pw-2.0.7

Post by Zenon Fortu » Fri, 05 May 1995 04:00:00




>I'm still having trouble getting my modem to work with linux. It answers the
>phone and connects, but it doesn't let me connect to the machine. There is
>no notation in /var/adm/messages or syslog that [uu]gettty has even picked
>up the line. I installed getty_ps-2.0.7e from sunsite. I have a 14.4 modem
>on com2. My inittab contains the following

># Serial lines
>#s1:45:respawn:/sbin/getty ttyS0 19200 vt100
>s2:45:respawn:/sbin/getty ttyS1 19200 vt100

># Dialup lines
>#d1:45:respawn:/sbin/getty ttyS0 38400 vt100
>d2:45:respawn:/sbin/getty ttyS1 38400 vt100
>--cut here--

First of all you have to decide what to use the ttyS1 line for:
either for tty-terminal connection or the modem. Assuming, that you want to
use the modem, take the "s2:45:respawn...." field off, adding either the "#" in
front of it or replacing the "respawn" by "off".

I don't know if a "d2:..." line will work as it is.
In a similar attempt I am using either the "uugetty" or "mgetty" programs.
The "uugetty" line would look as follows:
d2:45:respawn:/sbin/uugetty ttyS1 38400

And then, in "/etc/default" you should use a "uugetty.ttyS1" file instead
the "ttyS1".

Quote:

>here is /etc/default/ttyS1:
>CLEAR = NO
>HANGUP=YES
>INIT="" ATZ\r OK
>WAITFOR=RING
>CONNECT="" ATA\r CONNECT \s\A
>--cut here--

>Anything else I need?

Try the above.

        Zenon

 
 
 

modem connection getty_pw-2.0.7

Post by Ron Pellegri » Sun, 07 May 1995 04:00:00


: And then, in "/etc/default" you should use a "uugetty.ttyS1" file instead
: the "ttyS1".

I found that the uugetty I used with slackware pro 2.1 wanted to see this
uugetty.ttyS1 config file in /etc rather than /etc/default as specified
in the getty_ps docs.  You might want to recompile getty_ps or check for
the proper desired location if your modem does not INIT properly.

--

Windward O'ahu      Slackware Pro 2.1    Usenet/Mail/Linux Site     Kailua, HI

 
 
 

1. diald (0.7) does not lock the modem

Hi
I have just installed diald 0.7

When diald uses the modem it does not set the
file /usr/spool/uucp/LCK..modem

I did include lock in /etc/diald.conf

and I have also included in config.h

#define LOCK_PREFIX     "/usr/spool/uucp"
#define PIDSTRING

prior to compiling

Any help will be appreciated
-Oz Dror

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
NAME   Oz Dror, Los Angeles, California  

PHONE  (213) 874-7978  Fax (213) 874-7965

2. Solved the Adaptec problem in UMAX Pulsar!

3. getty_ps2.0.7 Still my modem does not accepts dial-ins.

4. chang solaris telnet login promt

5. wmf 0.7 - converting mails to html

6. Connection problem

7. linux kernel conf 0.7

8. netscape under Linux

9. PCSND 0.7 driver and Doom

10. COMMERCIAL: Drivers v1.0.7 for LML33 cards available Content-Type: text/plain; charset=us-ascii

11. Finding and compiling glibc-2.0.7

12. OpenLDAP v2.0.7 and roaming access..

13. samba-2.0.7 auth to Win2k encrypted