svgalib with S3 Trio64

svgalib with S3 Trio64

Post by Jan Willamowi » Sun, 17 Mar 1996 04:00:00



Has anyone managed to get svgalib 1.2.9 run successfully on
a S3 Trio64 chipset ?

SuperProbe says about my Spea Mirage :
First video: Super-VGA
        Chipset: S3 Trio64
        Memory:  2048 Kbytes
        RAMDAC:  Generic 8-bit pseudo-color DAC
                 (with 6-bit wide lookup tables (or in 6-bit mode))

Any help appreciated!

- Jan

--
Jan Willamowius, Semperstr. 1, 22303 Hamburg, Germany

WWW: "http://swt1.informatik.uni-hamburg.de/~1willamo/"

 
 
 

svgalib with S3 Trio64

Post by Phillip W Ro » Thu, 21 Mar 1996 04:00:00



Quote:Willamowius) writes:
> Has anyone managed to get svgalib 1.2.9 run successfully on
> a S3 Trio64 chipset ?

> SuperProbe says about my Spea Mirage :
> First video: Super-VGA
>         Chipset: S3 Trio64
>         Memory:  2048 Kbytes
>         RAMDAC:  Generic 8-bit pseudo-color DAC
>                  (with 6-bit wide lookup tables (or in 6-bit mode))

        I have an STB Powergraph 64 (S3Trio64+)  and SVGAlib messes up my console when
exiting a graphics program.  The graphics program runs fine and then I exit.
The screen goes crazy then blanks out, then my monitor light turns from green to
yellow meaing there is no signla going to the monitor.  I've talked to two other
people with my same video card that have the same problem.  Are you experiencing
the same problems?

                                                        -Phil

 
 
 

svgalib with S3 Trio64

Post by M » Tue, 26 Mar 1996 04:00:00


Quote:>> Has anyone managed to get svgalib 1.2.9 run successfully on
>> a S3 Trio64 chipset ?

>    I have an STB Powergraph 64 (S3Trio64+)  and SVGAlib messes up my console when
>exiting a graphics program.  The graphics program runs fine and then I exit.
>The screen goes crazy then blanks out, then my monitor light turns from green to
>yellow meaing there is no signla going to the monitor.  I've talked to two other
>people with my same video card that have the same problem.  Are you experiencing
>the same problems?

get SVGALIB 1.2.10, I have a #9 gxe pro 64 (S3) and it has appeared to fix
the problems I had (exactly those that you have described)
 
 
 

svgalib with S3 Trio64

Post by Phillip W Ro » Tue, 26 Mar 1996 04:00:00



> get SVGALIB 1.2.10, I have a #9 gxe pro 64 (S3) and it has appeared to fix
> the problems I had (exactly those that you have described)

        Wow!  I didnt know that existed.  Where can I get it?

                                                        Thanks!
                                                        Phil

 
 
 

1. svgalib 1.26, S3 Trio64: cannot restore text mode

I have come across the following problem.  Any hints will be appreciated.

Hardware:  Diamond Stealth 64 DRAM, 2MB, PCI, S3 Trio64 chipset.

svgalib:   1.26 as of 27 Apr 95.

Symptom:   On a virtual console, the screen goes completely blank on
           exit from a graphics mode.

           Detection of chipset (S3/Trio64) seems to be successful.  
           There is no problem entering a graphics mode (tested by
           one of the demo programs "vgatest", and "linuxsdoom").  
           But on exit, the text mode is not restored.  Further
           keyboard inputs are not echoed to the screen.

           The only way to recover seems to be rebooting.

           I am not sure what the scripts "savetextmode" and
           "restoretextmode" do, but they are of no use in this case.
           The text screen blanks out as soon as they are invoked.

History:   I have been using svgalib 1.24 successfully - the only
           little problem is that svgalib reports "unknown S3 chipset
           1e11", although the graphics applications run happily.
           I understand that svgalib 1.26 has better support for S3.
           It turns out that the chipset (S3/Trio64) is detected
           correctly, but text mode cannot be restored, as described.

           The file /usr/local/lib/libvga.config contains the
           following lines, and nothing else.

                mouse Microsoft
                monitor 66.0
                chipset S3
                verbose
                nolinear

           By the way, XFree 3.1.1 runs happily with this hardware.

Question:  Am I missing something (in terms of configuration, etc),
           or is this a bug / unsupported feature?

--

2. Locating setting for emacs for root???

3. SVGAlib problem with S3 Trio64

4. Another libXmu.so.6 question

5. Problem with S3 Trio64 & svgalib

6. HP-term

7. Recommending S3-Trio64 over S3-864?

8. Linux -Win95/NT

9. Xf86: with a S3 trio64 v+ (s3 86c765) card: Anyone successful?

10. S3 S3 S3 X X X S3 S3 S3

11. svgalib-1.2.10, Trio64, sdoom, Red Hat 3.0.3, 1.2.13

12. svgalib and Trio64

13. SVGALIB on Trio64