Linux AH2940 boot trouble

Linux AH2940 boot trouble

Post by Raimund Vo » Sun, 14 Apr 1996 04:00:00



Hi!

  I got a Linux box (P133MHz, ASUS TP4XE, AH2940, 2 GB + 4GB SCSI disks)
which used to work just fine --- until it seems to have crashed in a
power cut while I was on vacation.
  On booting up, it tries to fix the filesystems --- but it cannot fix
the /usr file system --- running e2fsck on /usr (about 1.6GB in size)
results after some time in error messages from the SCSI drivers:

aic7xxx: target 1 underflow - wanted (at least) 61440, got 60416
aic7xxx: target 1 underflow - wanted (at least) 61440, got 11264
aic7xxx: target 1 underflow - wanted (at least) 61440, got 11264
aic7xxx: target 1 underflow - wanted (at least) 61440, got 11264
.
.
.

Does anybody know what to do about this? Use a new kernel (I got 1.3.35
on the machine)? Get a new e2fsck (I got vanilla Slackware 3.0 installed
(e2fsck 0.5b, 14-Feb-95 for EXT2 FS 0.5a)?? Or just forget about it and
a). reuse filesystem without check :-(
b). reinstall linux :-(((

Thanks for any help!

Cheers

   Raimund

--





A-6020 Innsbruck/Austria                  DECNET  : VXCERN::VOGL
phone   :  +43 512 507 6334               FAX     :  +43 512 507 2919

 
 
 

1. Getting Adaptec AH2940 to work with Linux 1.2.13

I need some help in getting this card to work with 1.2 kernel.  I cannot use
1.3 kernels due to massive page faults.

Are there any patches or tricks to getting this to work.  The card is only
going to be used for external devices.  (tape drive).

Right now I have ah-274x compiled in but am looking for patches for 1.2 in
order to get this to work.

Ted Serreyn
--
| Ted Serreyn          | Linux    | Associate Computer Analyst - UUcom, Inc. |
| Work: (703)824-1612  | AMS-6566 Laptop    | 4921 Seminary Road, Suite #107 |

--
| Ted Serreyn          | Linux    | Associate Computer Analyst - UUcom, Inc. |
| Work: (703)824-1612  | AMS-6566 Laptop    | 4921 Seminary Road, Suite #107 |

2. Newbie: Mouse problems

3. Trouble booting with loadlin from win98's boot.ini !

4. Where to find libxv3.so.3

5. Boot trouble, no hfs boot ...

6. Toshiba CDROM

7. AH2940, Seagate 18Gb SCSI, Mandrake 7.1

8. Another partition critique - Red Hat and NT

9. Adaptec AH2940 UW?

10. AH2940 - can't see device

11. LILO and AH2940 AND IBM 1.1 GB HELP !

12. Installing Slakware With AH2940

13. Newbie question on AH2940