sndconfig problems

sndconfig problems

Post by Aesthir » Thu, 29 Apr 1999 04:00:00



When I run sndconfig to setup my SB AWE32 under RH 5.2 (2.0.36), it always
replies
modprobe error
.....
/lib/modules/preferred/misc/sb.o
init_module: Device or resource busy
sound: Device or resource busy

Could someone please tell me how I can fix this?

 
 
 

1. Soundblaster 16 sndconfig Problem

Hi,

I could not get my Ensoniq Wavetable Sound Card to work in RedHat Linux
5.1 (even though it worked fine in 4.2).  So I got a Soundblaster 16
card and installed that instead.  It's wokring better, but it's still
not quite right.  I can play CDs fine, but I can't seem to get any other
sounds (Doom, RealAudio, .wav files, etc.) to work.  For those other
sounds, I get a variety of error messages suggesting that the IRQ and/or
DMAs are not properly set.  I used RedHat's sndconfig to configure the
card.  In Windows (where everything works fine), the settings are:

        I/O Port - 220
        IRQ - 05
        DMA - 01
        DMA - 03

In the sndconfig tool, it's impossible to choose DMAs 01 and 03 at the
same time--for the 8-bit DMA, I can choose 0, 1, or 3, and for the
16-bit DMA, I can choose 5, 6, or 7.  I have tried it with the 8-bit DMA
as both 1 and 3 (with the 16-bit DMA as 5 in both cases), and I've had
the same problems in both cases.

Do I have to recompile the kernel?  And if so, exactly which options do
I choose?

Thanks,
Morgan

2. Sending Mail From A Korn Shell Script

3. Montego and sndconfig problems with 'make'

4. setpasswd

5. sndconfig problems

6. insmod

7. Running RH51 Sndconfig problem

8. Tuning mail configuration under Solaris 2.3

9. sndconfig problems

10. Solution for SoundBlaster and sndconfig problems

11. Linux SndConfig Problem (Put Music in my Linux)

12. sndconfig problems :(