default route with PPP

default route with PPP

Post by Scott Caloni » Sat, 06 Sep 1997 04:00:00



Hey, I finally got the modem to dialout on my machine. It connects to my
ISP, but you can't see anything else other than the router on the ISP
side. I had this problem on another linux box, but seemed to solve it
by removing the default route. That, however, isn't working this time.
Any suggestions would be appreciated.

SETUP

Linux box going out over PPP (dip) with 28.8
This linux box is ethernetted to another machine, so I have ifconfig
entries for lo,eth0 and ppp (when connected).

 
 
 

default route with PPP

Post by Andrew Cos » Tue, 09 Sep 1997 04:00:00



Quote:>Hey, I finally got the modem to dialout on my machine. It connects to my
>ISP, but you can't see anything else other than the router on the ISP
>side. I had this problem on another linux box, but seemed to solve it
>by removing the default route. That, however, isn't working this time.
>Any suggestions would be appreciated.
>SETUP
>Linux box going out over PPP (dip) with 28.8
>This linux box is ethernetted to another machine, so I have ifconfig
>entries for lo,eth0 and ppp (when connected).

Paste in what ifconfig reports.

The ppp device should have the default route, nothing else should.

 
 
 

1. routing tabels loosing default route using PPP

Hi,

I have written to the net about this before, but then it was bonched together
with a lot of other stuff so there might be someone out there that didn't
read it because of this:

My problem:
        A route added by route add default xxx.xxx.xxx.xxx gets lost
        by the system wo. any complaints or explanations.

Call sequence:
        1. pppattach xxxxx
        2. ifconfig -a gives me the negotiated IP-address
        3. route add default xxx.xxx.xxx.xxx
        4. netstat -rn shows the route as expected
        5. Misc commands, ftp, telnet, Mosaic.... Doesn't matter.
           Works fine for some time. The stops.
        6. netstat -rn shows that the deafult entyr in the table has dissappeared ?
        7. Another route add default xxx.xxx.xxx.xxx works fine and gets everything
going again.
        8. Usually doesn't happen again.

I can't see any correlation to any action I do on the net or on the machine.

The System:
        Corollary 8x4 Serial MUX
        Multitech ZDX Modem 28.8k (Did the same with myolder Dynaling 14.4k)
        CPU Cyrix 5x86 (The same symptoms with the previous 486DX2-50
        Openserver 5.0 with 5.0.0d patch and net100 patch.

Any hint  appreciated.

Hi from Finland

--

Oy NewTech Ab                            phone: +358 0 8024910
Trasktorpet 3                              fax: +358 0 8024916
02360 ESBO                                 NMT: 9400-426312
FINLAND

2. SMTP relay with SENDMAIL

3. Default route OS5 PPP

4. Linux <- Maximum processes ?

5. How do I add default route for PPP interface as non-root user?

6. Programming kernel modules

7. specifying source address on default route in PPP (help!)

8. IRCd for Redhat 6.2

9. Multiple default routes over PPP after 2.6 upgrade

10. changing default route after ppp connection.

11. Changing the Default Route for PPP??

12. User PPP not adding default route

13. PPP Default Route Problem