problem installing x86 2.5 with update 3 and Adaptec AHA-1542C

problem installing x86 2.5 with update 3 and Adaptec AHA-1542C

Post by Jason Cha » Sat, 24 Aug 1996 04:00:00



Dear all

I try to install X86 2.5 with drivers update 3 and
Adaptec AHA-1542C SCSI controller.

I have the following error message after I chose
interactive installation:

Configuring the /dev directory
hsfs mount failed, trying ufs......

Bad /usr
(This could be due to using /usr from a boot server.)

And it goes back to the prompt #

I think the problem is caused by the controller.
Anyone install it sucessfully with the same
controller?? Please help..

Many thanks
Jason

 
 
 

problem installing x86 2.5 with update 3 and Adaptec AHA-1542C

Post by Dan Mi » Fri, 18 Oct 1996 04:00:00




>Dear all

>I try to install X86 2.5 with drivers update 3 and
>Adaptec AHA-1542C SCSI controller.

>I have the following error message after I chose
>interactive installation:

>Configuring the /dev directory
>hsfs mount failed, trying ufs......

>Bad /usr
>(This could be due to using /usr from a boot server.)

>And it goes back to the prompt #

>I think the problem is caused by the controller.
>Anyone install it sucessfully with the same
>controller?? Please help..

The 1542C is our oldest-supported card; we use it all the time.
I suspect a bad CD-ROM drive, cabling, or termination.  Check out
the CD, including trying to use it under DOS.

- Show quoted text -

Quote:

>Many thanks
>Jason


 
 
 

1. Help with Adaptec AHA-1542C


: Help.

: I have been using LINUX off and on for the last couple of years,
: but since I purchased a SCSI card, I find myself forced to use a
: boot disk instead of LILO.  I also have to go into the SCSI card's
: BIOS setup everytime I want to run a DOS session.  Is there any
: way or setup that can let me boot either from LILO on the HD instead
: of having to rely on my boot floppy?

I had the same problem when I used the 1542c for the first time. In the
end I chose default setting for all parameters for the 1542c and it works
fine for both dos and linux  ever since.

Hope the above help.

Cord
--
______________________________________________________________________________
|                     Atlas Elektronik GmbH    D-28305 Bremen                |
| Cord Johannmeyer    Simulation Division      Sebaldsbruecker Heerstr. 235  |
|                                              +49/421/457-3179  -3177 fax   |

2. SCSI command timeout

3. Strange termination problem with Adaptec AHA 1540/1542C

4. Environment

5. Can not boot after install solaris x86(2.5 and 2.6) using AHA-1542CP.

6. Signal 11 during install of RH 6.1

7. AHA-1542C problems

8. ppp from linux to Solaris 2.4

9. problem with the Adaptec AHA-2940UW ProproProblem with the Adaptec AHA-2940UW Pro

10. HELP: 2.5 x86 install with Adaptec 2940UW controller

11. AHA-1542C BIOS?

12. AHA-1542C Bug on external connector???!!!???

13. AHA-1542C question