Adaptec 1542CF/SCSI HD panics 2.4 x86 on boot; HELP!!

Adaptec 1542CF/SCSI HD panics 2.4 x86 on boot; HELP!!

Post by Bryan Altha » Tue, 20 Dec 1994 03:24:43



Using an Adaptec 1542-CF ISA card and Conner 1060S 1Gig drive, Solaris 2.4
will boot off the SCSI drive, start to load with the spinning text wheel
going for 10 seconds or so, and then the kernel just panics!

I've had this happen on a Compaq 486 and a Gateway 2000 P5-90.  I assume the
board is set wrong as I can't believe no one uses a combo of Adaptec 1542 and
a Gig SCSI drive.

Any ideas???

--
Regards,

 
 
 

Adaptec 1542CF/SCSI HD panics 2.4 x86 on boot; HELP!!

Post by g.. » Tue, 20 Dec 1994 17:44:09


Same thing happend to me and 1 other person I know.  I had the 1542C.
I spent nights and nights trying to get it going.  Try using the
"update" disks, I've put all of them in ftp.csua.berkeley.edu in
/pub/x86solaris.  Be advised that it'll most likely mess with your C:.
If everything works out OK, after the installatin is done, if you still
have problems booting, then the only way you can probably fix that is if
you either get a different configuration or if you boot off the
update disk.

Gabe

: Using an Adaptec 1542-CF ISA card and Conner 1060S 1Gig drive, Solaris 2.4
: will boot off the SCSI drive, start to load with the spinning text wheel
: going for 10 seconds or so, and then the kernel just panics!

: I've had this happen on a Compaq 486 and a Gateway 2000 P5-90.  I assume the
: board is set wrong as I can't believe no one uses a combo of Adaptec 1542 and
: a Gig SCSI drive.

: Any ideas???

: --
: Regards,

--

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=-



._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._

 
 
 

1. Solaris 2.4 for x86 and Adaptec 1542CF

Hello,
Trying to install Solaris 2.4 for x86.  Booting up with the floppy, it detects
the Adaptec 1542CF but "Failed to initialize host bus adapter".

SCSI termination is correct.  System works perfectly with DOS/Windows, Linux,
OS/2 Warp.

Adaptec 1542CF has the following settings:
I/O= 330; IRQ=11; MEM=C800; DMA=6, DMA Transfer rate = 5Mb/sec.
Machine is a 486 DX2/50 with AMI BIOS

I'm still trying to narrow down the problem, did anyone see this problem
before?.

Thanks

2. ProxyReceiveBufferSize

3. Solaris 2.4 for x86 and Adaptec 1542CF (solved)

4. /etc/host.conf

5. Adaptec 1542CF + HP97549T100 1 Gb SCSI-II HD

6. Soundblaster 32 support ?

7. Adaptec 1542CF and SCSI HD?

8. Group quotas

9. Adaptec 1542CF + HP97549T 1 Gb SCSI-II HD

10. LILO with Adaptec 1542CF and SCSI HD -- fails installation

11. Adaptec 1542CF and SCSI HD?

12. SCSI timeouts when booting with Adaptec 1542CF/Seagate ST31230N

13. 2.4 x86 installation wont boot from hd -req's floppy