Gigabit Ethernet on Solaris 2.6

Gigabit Ethernet on Solaris 2.6

Post by threecat » Wed, 28 Jun 2000 04:00:00



I'm doing some experimentation with gigabit ethernet on one of my
2.6 hosts. I'm using a 3Com 3C-985B-SX. Apparently 3Com doesn't
have any drivers for Solaris. I noticed that I don't have a
/kernel/drv/ge driver. Can someone tell me what Sun package
and/or patches I need to gigabit-enable my 2.6 host?

thanks.

Got questions?  Get answers over the phone at Keen.com.
Up to 100 minutes free!
http://www.keen.com

 
 
 

1. gigabit ethernet performance - Solaris 2.6, gem ethernet driver

Hi,

We have a Sun E4500, Solaris 2.6, with a gigabit nic installed.  

prtdiag:
 1   SBus   25     1   network                           SUNW,sbus-gem

prtconf:
            Node 0xf00effe0
            local-mac-address:  080020ff.0f28
            gem-rev:  00000000
            burst-sizes:  0078007f
            shared-pins:  'serdes'
            board-rev:  00000005
            interrupts:  00000004
            compatible: 'SUNW,sbus-gem'
            model:  'SUNW,sbus-gem'
            has-fcode:  ' '
            version: '1.7'
            device_type:  'network'
            address-bits:  00000030
            max-frame-size:  00004000
            reg:  00000001.00100000.00000014.00000001.00200000.00009060
            name:  'network'

dmesg:
SUNW,sbus-gem0: Using Gigabit SERDES Interface
SUNW,sbus-gem0: Forced 1000 Mbps Full-Duplex Link Up

Driver rev:
what /kernel/drv/ge
/kernel/drv/ge:
        Solaris 5.6 Sun Gigabit Ethernet 2.0, PatchID 106764-09

ndd settings:

Link status  1
Link speed  1000
Link mode  1
adv_1000autoneg_cap  0
adv_1000fdx_cap  1
adv_1000hdx_cap  0
adv_pauseTX  1
adv_pauseRX  1
1000autoneg_cap  0
1000fdx_cap  1
1000hdx_cap  0
asm_dir_cap  0
pause_cap  0
lp_1000autoneg_cap  0
lp_1000fdx_cap  0
lp_1000hdx_cap  0
lp_asm_dir_cap  0
lp_pause_cap  0

We have the switch port (Cisco 6500, i believe) set at 1000 fdx as
well.

The problem is this, inbound traffic gets only about a 6000 Kbytes/sec
rate, whereas the outbound goes at about 20000 Kbytes/sec.

Does anyone have any ideas why this would occur?  I've searched
Sunsolve and came up with nothing.

Thanks in advance,

Jamie

2. emu10k1 audigy support.

3. Gigabit Ethernet in Solaris 2.6

4. WEB CGI-BIN: on-line HTML editing tool

5. can't read Solaris 2.6 x86 hard disk on Solaris 2.6 Ultra-1 ?!?

6. Help: Duplex printing under Linux/CUPS

7. Upgrade from Solaris 2.6 with Volume Manager 2.6 to Solaris 8 with Volume Manager 3.2

8. DOS Floppy mount problem

9. gigabit lan adapter suggestion for x86_64 (kerner 2.6)

10. Is jumbo ethernet MTU possible with Hamachi Gigabit ethernet driver?

11. Gigabit Ethernet under Solaris

12. gigabit ethernet on Solaris

13. Alteon Gigabit Ethernet Solaris 7 driver