Solstice PPP problem

Solstice PPP problem

Post by Bob Campbe » Fri, 07 Apr 2000 04:00:00



I've got a Sparc 5 running Solaris 7 with the Solstice PPP client.
When I run ppptool, it connects, starts ppp negotiation, and then
hangs up.  I've got the debug level set to 9, and here's what I get
in the log file:
04/06/00 15:13:57 - start_ppp: top module=ttcompat
04/06/00 15:13:57 - start_ppp: popped ttcompat
04/06/00 15:13:57 - start_ppp: top module=ldterm
04/06/00 15:13:57 - start_ppp:  popped ldterm
04/06/00 15:13:57 - start_ppp: done popping modules
04/06/00 15:13:57 - DEVICE up for ipdptp0
04/06/00 15:13:57 - IP_NCP starting on ipdptp0
04/06/00 15:14:09 - LCP finished on ipdptp0
04/06/00 15:14:09 - Disconnecting device pppdev0

note the pause before "LCP finished".  Is this caused by the same problem
that requires "P_ZERO" in /etc/uucp/Systems for the other ppp utilities?
If so, where would I put it?  The Solstice PPP client doesn't appear
to use the uucp setup.

I've tried this with two different modems: a MultiTech MT5600ZDXV and
a MultiTech MT2834ZDX, both configured with the MultiModem MT2834BLF
modem definition.  Is there a more extensive modem definitions file
available somewhere?

Thanks,
--
Bob Campbell                    Unix System Administrator
Scientific Computing Division   National Center for Atmospheric Research

 
 
 

Solstice PPP problem

Post by Greg Andre » Fri, 07 Apr 2000 04:00:00



>I've got a Sparc 5 running Solaris 7 with the Solstice PPP client.
>When I run ppptool, it connects, starts ppp negotiation, and then
>hangs up.  I've got the debug level set to 9, and here's what I get
>in the log file:
>04/06/00 15:13:57 - start_ppp: top module=ttcompat
>04/06/00 15:13:57 - start_ppp: popped ttcompat
>04/06/00 15:13:57 - start_ppp: top module=ldterm
>04/06/00 15:13:57 - start_ppp:  popped ldterm
>04/06/00 15:13:57 - start_ppp: done popping modules
>04/06/00 15:13:57 - DEVICE up for ipdptp0
>04/06/00 15:13:57 - IP_NCP starting on ipdptp0
>04/06/00 15:14:09 - LCP finished on ipdptp0
>04/06/00 15:14:09 - Disconnecting device pppdev0

>note the pause before "LCP finished".  Is this caused by the same problem
>that requires "P_ZERO" in /etc/uucp/Systems for the other ppp utilities?
>If so, where would I put it?  The Solstice PPP client doesn't appear
>to use the uucp setup.

No, it doesn't.  And no, the problems logging in that needed P_ZERO
don't appear to be what's happening here.  You're getting past the
login/password stage.

Run the ppptrace command on the pppdev0 device before starting the
connection with pppconn or ppptool.  Ppptrace will show the PPP
packets being exchanged, and that's what you need to see.

  -Greg
--

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 
 
 

Solstice PPP problem

Post by Steve Bellen » Fri, 07 Apr 2000 04:00:00




>I've got a Sparc 5 running Solaris 7 with the Solstice PPP client.
>When I run ppptool, it connects, starts ppp negotiation, and then
>hangs up.  I've got the debug level set to 9, and here's what I get
>in the log file:
>04/06/00 15:13:57 - start_ppp: top module=ttcompat
>04/06/00 15:13:57 - start_ppp: popped ttcompat
>04/06/00 15:13:57 - start_ppp: top module=ldterm
>04/06/00 15:13:57 - start_ppp:  popped ldterm
>04/06/00 15:13:57 - start_ppp: done popping modules
>04/06/00 15:13:57 - DEVICE up for ipdptp0
>04/06/00 15:13:57 - IP_NCP starting on ipdptp0
>04/06/00 15:14:09 - LCP finished on ipdptp0
>04/06/00 15:14:09 - Disconnecting device pppdev0

>note the pause before "LCP finished".  Is this caused by the same problem
>that requires "P_ZERO" in /etc/uucp/Systems for the other ppp utilities?
>If so, where would I put it?  The Solstice PPP client doesn't appear
>to use the uucp setup.

>I've tried this with two different modems: a MultiTech MT5600ZDXV and
>a MultiTech MT2834ZDX, both configured with the MultiModem MT2834BLF
>modem definition.  Is there a more extensive modem definitions file
>available somewhere?

This is very unlikely, but ...
I discovered problems like this happen with all the names didn't
exactly match. I had one name on the ifconfig and another in /etc/passwd.

Don't ask how I know this.
--
http://www.math.fsu.edu/~bellenot
bellenot <At/> math.fsu.edu
+1.850.644.7189 (4053fax)

 
 
 

1. solstice PPP problem

I am trying connect to a NT server which runs RAS from my sun
workstation using solstice PPP software, and it gives a timeout error
everytime i try.  The log tells me that it is expecting "ogin:" from the
NT.  But that NT is using chap, and i did set my solstice PPP to use
chap, and it just don't work.  If i type this on the command line:
  > tip -9600 /dev/cua/a
 atdt3242968

and it shows:
 CONNECT 9600/ARQ/V34/LAPM/V42BIS

but never move on.

any body have a cure on this?

thanx
zuodong

--

Sent via Deja.com http://www.deja.com/
Share what you know. Learn what you don't.

2. Linux X Notebook mini-HOWTO (part 1/1)

3. Help: PPP client / Solstice PPP

4. Lucent Wildwire *internal* ADSL modem on a HP9680C anyone???

5. Using SUNlink PPP 3.0.1 (Solstice PPP 3.0.1)

6. how to install rpm on slackware

7. Help: Config PPP / Solstice PPP

8. How to control "telnet" process

9. Solstice PPP 3.0.1 Problem

10. Solstice PPP to Shiva LanRover connection problem

11. Solstice PPP 3.0.1 on Solaris 7 Question

12. Debugging Solstice PPP 3.0.1