NIS Setup Help: "Can't bind to server which serves this domain"

NIS Setup Help: "Can't bind to server which serves this domain"

Post by D. Bu » Fri, 09 Jul 2004 11:38:23



I have NIS server (ypserv-2.12.1.tar.gz) and NIS client
(ypbind-mt-1.17.2.tar.gz)  installed on two RH9 machines.  The install
went fine, but when I try to use it I get the following error from
either the server or the client:

# ypcat passwd
No such map passwd.byname. Reason: Can't bind to server which serves
this domain

I have found others that have had this error, but those suggestions
have not helped me so far.  Here is some of my setup info:

<clientAndServer># domainname
poe

<clientAndServer># more yp.conf
domain poe broadcast

<server>]# ls /var/yp/poe
group.bygid      netgroup.byuser     rpc.byname
group.byname     netid.byname        rpc.bynumber
hosts.byaddr     passwd.byname       services.byname
hosts.byname     passwd.byuid        services.byservicename
mail.aliases     protocols.byname    ypservers
netgroup         protocols.bynumber
netgroup.byhost  publickey.byname

No changes have been made to /etc/ypserv.conf or /var/yp/Makefile  on
either the client or the server.

Any help would be greatly appreciated.

p8oust7eh+

 
 
 

1. Help: What's " Domain not bound"?

After setting up my internet connection and finally make it working. But
when I used " route" or "netstat -r"  to check my PPP connection, I got
the message as following:
  ==============
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use
Iface
216.228.72.3    *               255.255.255.255 UH    0      0        0
ppp0
YPBINDPROC_DOMAIN: Domain not bound
172.168.0.0     172.168.10.0    255.255.0.0     UG    0      0        0
eth0
172.168.0.0     *               255.255.0.0     U     0      0        0
eth0
127.0.0.0       *               255.0.0.0       U     0      0        0
lo
default         216.228.72.3    0.0.0.0         UG    0      0
 ================
Is anything wrong on my modem or NIC setting? I have a NIC card and
hasn't been setup to connect to my other PC(windows2000) yet.

Thanks for help

Charlie

2. Q:Linux Buffer Cache deactivation

3. ypbind[xxx]: NIS server not responding for domain "ie-mydomain-nis"; still trying

4. dtlogin: login incorrect

5. """"""""My SoundBlast 16 pnp isn't up yet""""""""""""

6. Realtek RTL8019 Driver for Linux?

7. GETSERVBYNAME()????????????????????"""""""""""""

8. Help needed with printres installation script

9. "connect" between "bind" and "listen"

10. USING SENDMAIL "user@domain.com" vs. "user@host.domain.com"

11. RFH: SunOS NIS users can't "automount" their home directory from NIS+ Server

12. "YPBINDPROC_DOMAIN: Domain not bound" HELP ME!