Traffic Shaping Problem: sch_htb doesn't load

Traffic Shaping Problem: sch_htb doesn't load

Post by Frank Stoec » Wed, 09 Jul 2003 08:27:56



Hi,
i have a problem on my machine.
(Linux stargate 2.4.20-gentoo-r5 #11 Wed Jul 2 00:49:45 CEST 2003 i686
Pentium II (Deschutes) GenuineIntel GNU/Linux)

I selected the following items in the Networking Options of the
menuconfig

[*] QoS and/or fair queueing
<M>   CBQ packet scheduler
<M>   HTB packet scheduler
<M>   CSZ packet scheduler
<M>   The simplest PRIO pseudoscheduler
<M>   RED queue
<M>   SFQ queue
<M>   TEQL queue
<M>   TBF queue
<M>   GRED queue
<M>   Diffserv field marker
<M>   Ingress Qdisc
[*]   QoS support    
[*]     Rate estimator
[*]   Packet classifier API
<M>     TC index classifier
<M>     Routing table based classifier
<M>     Firewall based classifier
<M>     U32 classifier
<M>     Special RSVP classifier
<M>     Special RSVP classifier for IPv6
[*]     Traffic policing (needed for in/egress)

and build the kernel

after make dep && make bzImage && make modules && make modules_install
i mounted boot: mount /boot
and copied some files:
cp System.map /boot
cp arch/i386/boot/bzImage /boot/
cp arch/i386/boot/bzImage /boot/vmlinuz

because my board doesn't want to believe that there is a HD i'm using
a bootdisk:
dd if=/boot/vmlinuz of=/dev/fd0

OK then i booted the new kernel.

But when I tried to load the proper module I got the following error
messages:

stargate linux # modprobe sch_htb
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_htb.o: unresolved
symbol qdisc_get_rtab
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_htb.o: unresolved
symbol psched_time_base
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_htb.o: unresolved
symbol unregister_qdisc
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_htb.o: unresolved
symbol qdisc_put_rtab
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_htb.o: unresolved
symbol register_qdisc
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_htb.o: unresolved
symbol pfifo_qdisc_ops
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_htb.o: unresolved
symbol psched_time_mark
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_htb.o: unresolved
symbol qdisc_kill_estimator
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_htb.o: insmod
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_htb.o failed
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_htb.o: insmod
sch_htb failed
stargate linux #

depmod -a is reporting the same errors:
stargate linux # depmod -a
depmod: *** Unresolved symbols in
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/cls_fw.o
depmod: *** Unresolved symbols in
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/cls_route.o
depmod: *** Unresolved symbols in
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/cls_rsvp.o
depmod: *** Unresolved symbols in
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/cls_rsvp6.o
depmod: *** Unresolved symbols in
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/cls_tcindex.o
depmod: *** Unresolved symbols in
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/cls_u32.o
depmod: *** Unresolved symbols in
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_cbq.o
depmod: *** Unresolved symbols in
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_csz.o
depmod: *** Unresolved symbols in
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_dsmark.o
depmod: *** Unresolved symbols in
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_gred.o
depmod: *** Unresolved symbols in
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_htb.o
depmod: *** Unresolved symbols in
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_ingress.o
depmod: *** Unresolved symbols in
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_prio.o
depmod: *** Unresolved symbols in
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_red.o
depmod: *** Unresolved symbols in
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_sfq.o
depmod: *** Unresolved symbols in
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_tbf.o
depmod: *** Unresolved symbols in
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/net/sched/sch_teql.o
stargate linux #

Does someone have an idea?
Any help would be very kind

Thanks
Frank

 
 
 

Traffic Shaping Problem: sch_htb doesn't load

Post by Peteris Krumin » Wed, 09 Jul 2003 08:43:08




Quote:> Hi,
> i have a problem on my machine.
> (Linux stargate 2.4.20-gentoo-r5 #11 Wed Jul 2 00:49:45 CEST 2003 i686
> Pentium II (Deschutes) GenuineIntel GNU/Linux)

> after make dep && make bzImage && make modules && make modules_install
> i mounted boot: mount /boot
> and copied some files:

> Does someone have an idea?
> Any help would be very kind

Did you `make clean' before `make dep' as some object files might have left
from previous compiles.

P.Krumins

 
 
 

Traffic Shaping Problem: sch_htb doesn't load

Post by Frank Stoeck » Wed, 09 Jul 2003 09:05:08






>> Hi,
>> i have a problem on my machine.
>> (Linux stargate 2.4.20-gentoo-r5 #11 Wed Jul 2 00:49:45 CEST 2003 i686
>> Pentium II (Deschutes) GenuineIntel GNU/Linux)

>> after make dep && make bzImage && make modules && make modules_install
>> i mounted boot: mount /boot
>> and copied some files:

>> Does someone have an idea?
>> Any help would be very kind

> Did you `make clean' before `make dep' as some object files might have
> left from previous compiles.

No that could be an idea, I didn't `make clean' because it is "only" a P2
350. But I'll start it right now. Thanks for the hint!

Frank