Error in SLIP setup -- HELP PLZ!

Error in SLIP setup -- HELP PLZ!

Post by CHRISTOPHER J BARD » Wed, 14 Feb 1996 04:00:00



Ok, let's see if any of you Linux-guru's have a quick answer to this one:

I'm running the Slackware distribution 1.2.1, and I'm attempting to run
SLIP.  The kernel has SLIP support and it says so at boot-up.  However,
after following the instructions in the NET-2 FAQ I'm still having some
serious problems.  Route shows only the loopback, as does Ifconfig.
"Ifconfig sl0" shows the correct IP information, but if I try to slip up
by saying "Ifconfig sl0 up" I get the message "SIOCSIFFLAGS: invalid device".
DIP and SLATTACH will not yet work.

If somebody has an answer to this problem or even a hint in the right general
direction, PLEASE e-mail me a response... I don't read this newsgroup very
regularly.

Chris Barden

 
 
 

1. plz plz plz help.

it seems that i cannot get my eth0 to come up on my laptop. after reviewing
the boot log i can see that my pcmcia services are working fine and the
correct driver is installed

here is a snip of the boot log

Dec 28 16:11:03 c1319937-a pcmcia: Starting PCMCIA services:
Dec 28 16:11:03 c1319937-a pcmcia:  modules
Dec 28 16:11:03 c1319937-a kernel: Linux PCMCIA Card Services 3.1.19
Dec 28 16:11:03 c1319937-a kernel:   kernel build: 2.2.16-22 #1 Tue Aug 22
16:49:06 EDT 2000
Dec 28 16:11:03 c1319937-a kernel:   options:  [pci] [cardbus] [apm]
Dec 28 16:11:03 c1319937-a kernel: PCI routing table version 1.0 at 0xfbda0
Dec 28 16:11:03 c1319937-a kernel:   00:03.0 -> irq 11
Dec 28 16:11:03 c1319937-a kernel:   00:03.1 -> irq 11
Dec 28 16:11:03 c1319937-a kernel: Intel PCIC probe:
Dec 28 16:11:03 c1319937-a kernel:   TI 1225 rev 01 PCI-to-CardBus at slot
00:03, mem 0x68000000
Dec 28 16:11:03 c1319937-a kernel:     host opts [0]: [ring] [serial pci &
irq] [pci irq 11] [lat 32/32] [bus 32/34]
Dec 28 16:11:03 c1319937-a kernel:     host opts [1]: [ring] [serial pci &
irq] [pci irq 11] [lat 32/32] [bus 35/37]
Dec 28 16:11:03 c1319937-a kernel:     ISA irqs (scanned) = 3,4,7,9,10 PCI
status changes
Dec 28 16:11:03 c1319937-a pcmcia:  cardmgr.
Dec 28 16:11:03 c1319937-a rc: Starting pcmcia:  succeeded
Dec 28 16:11:03 c1319937-a cardmgr[468]: starting, version is 3.1.19
Dec 28 16:11:04 c1319937-a cardmgr[468]: watching 2 sockets
Dec 28 16:11:04 c1319937-a kernel: cs: IO port probe 0x0c00-0x0cff:
excluding 0xcf8-0xcff
Dec 28 16:11:04 c1319937-a kernel: cs: IO port probe 0x0800-0x08ff:
excluding 0x800-0x84f
Dec 28 16:11:04 c1319937-a kernel: cs: IO port probe 0x0100-0x04ff:
excluding 0x280-0x287 0x378-0x37f 0x4d0-0x4d7
Dec 28 16:11:04 c1319937-a kernel: cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
Dec 28 16:11:04 c1319937-a cardmgr[468]: initializing socket 0
Dec 28 16:11:04 c1319937-a kernel: cs: memory probe 0xa0000000-0xa0ffffff:
clean.
Dec 28 16:11:04 c1319937-a cardmgr[468]: socket 0: 3Com 589 Ethernet
Dec 28 16:11:04 c1319937-a cardmgr[468]: executing: 'modprobe 3c589_cs'
Dec 28 16:11:04 c1319937-a kernel: eth0: 3Com 3c589, io 0x300, irq 3,
hw_addr 00:60:97:CC:CA:9A
Dec 28 16:11:04 c1319937-a kernel:   8K FIFO split 5:3 Rx:Tx, auto xcvr
Dec 28 16:11:04 c1319937-a cardmgr[468]: executing: './network start eth0'
Dec 28 16:11:05 c1319937-a checkpc[480]: Get_local_host: hostname
'c1319937-a.grlnd1.tx.home.com' bad
Dec 28 16:11:05 c1319937-a pumpd[509]: starting at (uptime 0 days, 0:00:41)
Thu Dec 28 16:11:05 2000
Dec 28 16:11:05 c1319937-a lpd[514]: Get_local_host: hostname
'c1319937-a.grlnd1.tx.home.com' bad
Dec 28 16:11:05 c1319937-a lpd: 2000-12-28-16:11:05.467 Get_local_host:
hostname 'c1319937-a.grlnd1.tx.home.com' bad

plz help me with this prob.
many thanks.

2. Multi-homed log files and Apache

3. setup.ins error when installing OO in 5.0-REL

4. E14D on 7043-150 (43p model 150)

5. pcmcia ethernet setup HELP! plz!!!

6. Xconfig for Xwindows -- HELP!!!!!!!!

7. PPP Setup probs, PLZ HELP...

8. Summagraphics Tablet driver (mouse emulation)--any such thing?????

9. Help this newbie plz ... can't get mandrake setup past "Initializing cd-rom .."

10. PLZ Help: set-up of ethernet card 3COM509B with DHCP (SUSE 5.3)

11. Plz help with #9GXE64 and svgalib setup

12. Stumped on modem setup, plz help

13. 10/100+56k network setup plz help