Problem PPPD <-> PPPoE from Roaring Penguin

Problem PPPD <-> PPPoE from Roaring Penguin

Post by Bjoern Anders » Tue, 02 Oct 2001 16:08:35



Hi World.

I goit a Linux gateway to DSL.
This is how i would ecpect a reconnect would look
like(/var/log/messages), an example from my company (Running Slackware
& RoaringPengu's)..

-----------------------------------------------------------------

Aug 29 05:02:54 router -- MARK --
Aug 29 05:16:56 router pppd[9249]: LCP terminated by peer
Aug 29 05:16:57 router pppoe[10092]: Session terminated -- received
PADT from peer
Aug 29 05:16:57 router pppd[9249]: Modem hangup
Aug 29 05:16:57 router pppd[9249]: Connection terminated.
Aug 29 05:16:57 router pppd[9249]: Connect time 1464.5 minutes.
Aug 29 05:16:57 router pppd[9249]: Sent 457610272 bytes, received
2777784307 bytes.
Aug 29 05:26:25 router pppd[9249]: Starting link
Aug 29 05:26:25 router pppd[9249]: Serial connection established.
Aug 29 05:26:25 router pppd[9249]: Connect: ppp0 <--> /dev/pts/0
Aug 29 05:26:25 router pppoe[10204]: PPP session is 7362
Aug 29 05:28:12 router ez-ipupdate[1978]: successful update for
ppp0->217.226.90.52 (them.dyndns.org)
Aug 29 05:42:54 router -- MARK --
---------------------------------------------------------------------

..and that's how it loos like at my home gateway, not nice, looks a
bit like a problem between pppoe und pppd...

---------------------------------------------------------------------
Sep 26 14:12:28 gate -- MARK --
Sep 26 14:32:28 gate -- MARK --
Sep 26 14:51:32 gate pppd[7241]: LCP terminated by peer
Sep 26 14:51:34 gate pppd[7241]: Connection terminated.
Sep 26 14:51:34 gate pppd[7241]: Connect time 1440.1 minutes.
Sep 26 14:51:34 gate pppd[7241]: Sent 959706188 bytes, received
326397321 bytes.
Sep 26 14:51:34 gate pppoe[7242]: read (asyncReadFromPPP):
Input/output error
Sep 26 14:51:34 gate pppoe[7242]: Sent PADT
Sep 26 14:51:34 gate pppd[7241]: Exit.
Sep 26 14:51:35 gate adsl-connect: ADSL connection lost; attempting
re-connection.
Sep 26 14:51:40 gate pppd[10363]: pppd 2.4.1 started by root, uid 0
Sep 26 14:51:40 gate pppd[10363]: Using interface ppp0
Sep 26 14:51:40 gate pppd[10363]: Connect: ppp0 <--> /dev/pts/0
Sep 26 14:51:40 gate pppoe[10364]: PADS: Service-Name: ''
Sep 26 14:51:40 gate pppoe[10364]: PPP session is 14033
Sep 26 14:51:48 gate pppd[10363]: Remote message: CHAP authentication
success, unit 50
Sep 26 14:51:48 gate pppd[10363]: local IP address 62.214.16.170
Sep 26 14:51:48 gate pppd[10363]: remote IP address 62.214.16.1
Sep 26 14:51:53 gate ez-ipupdate[7316]: successful update for
ppp0->62.214.16.170 (me.dyndns.org)
Sep 26 14:52:01 gate ez-ipupdate[485]: members.dyndns.org says that
your IP address has not changed since the
Sep 26 15:52:28 gate -- MARK --

-------------------------------------------------------------------
Pain in the backside, that. It even looses my TC and IPTables.
What's the problem ?
What can I do against it ?

my ifconfig
-------------------------------------------------------------------
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:30:84:0B:8B:97
inet addr:192.168.2.1 Bcast:192.168.2.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::230:84ff:fe0b:8b97/10 Scope:Link
inet6 addr: fe80::30:840b:8b97/10 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:2980048 errors:45 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:3319766 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:5180 txqueuelen:100
RX bytes:1125419524 (1073.2 Mb) TX bytes:3892026659 (3711.7 Mb)
Interrupt:11 Base address:0x4f00

eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:02:44:17:91:C8
inet addr:192.168.1.100 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::2:4417:91c8/10 Scope:Link
inet6 addr: fe80::202:44ff:fe17:91c8/10 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:3319169 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:2938836 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
RX bytes:3870111545 (3690.8 Mb) TX bytes:1110946798 (1059.4 Mb)
Interrupt:10 Base address:0x6e00

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)

ppp0 Link encapoint-to-Point Protocol
inet addr:62.214.16.207 P-t-P:62.214.16.1 Mask:255.255.255.255
UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST MTU:1492 Metric:1
RX packets:202627 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:186987 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:3
RX bytes:191192393 (182.3 Mb) TX bytes:127188316 (121.2 Mb)
--------------------------------------------------------------------
My system is Suse 7.2 min install, Kernel 2.4.4-4GB, Roaring Penguin
PPPoE Version 3.2, iptables v1.2.1a, modprobe :
cls_u32, sch_sfq, sch_cbq, af_packet, ip_nat_ftp, ip_conntrack_ftp,
ipt_TOS, iptable_mangle, ipt_TCPMSS, iptable_filter, ipt_MASQUERADE,
iptable_nat, ip_conntrack, ip_tables, ppp_synctty, ppp_async,
ppp_generic, ipv6, 8139too, reiserfs

Please help..

--
ciao..
Beejai

 
 
 

1. <><><> MOUNTING EXTENDED PARTITION <><><>

I have a 10 GB UDMA IDE drive formatted with Windows.  The first partition
is FAT32, and the second is NTFS.  I can successfully mount the first, but
not the second.  Any ideas?

Suse 7.2 on i86
the drive is mounted on /dev/hdc, and I CAN see hda1, but not hda2

2. The .tar.gz extension ???

3. Wanted: <><><> Unix Specialist <><><>

4. help w/fork() and data access

5. LILO help <><><><><><>

6. Linux beats out Microsoft!!!

7. internet <-> gentoo pppoe <-> netgear <-> LAN?

8. Can't find 2nd serial port in Solaris x86

9. Roaring Penguin PPPoE problem

10. Roaring Penguin PPPoE problem on linuxppc

11. ROAring Penguin PPPOE 1.3 compile problems

12. PPPoE problems using Roaring Penguin

13. Samba problem: WinXP <-> ADSL <-> Internet <-> Cable <-> Linux