PPP can connect but couldn't connect to internet

PPP can connect but couldn't connect to internet

Post by KM » Sun, 24 Aug 1997 04:00:00



I'm using slackware 3.3
I've succesfully connected to my ISP but i still could not go beyond
that. i could not connect to the internet. I can ping the nameservers in
the resolv.conf but i couldn't ping it's domain.
my isp has provided me 2 nameservers and a domain.

Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use
Iface
129.8.*.*         0.0.0.0         255.255.255.255 UH      0
0        0 ppp0
127.0.0.0         0.0.0.0         255.0.0.0              U      0
0        1 lo
0.0.0.0             129.8.*.*     0.0.0.0                 UG    0
0        0 ppp0
is there any problem with my defaultroute?

ppp0      Link encap:Point-to-Point Protocol
          inet addr:129.8.*.*  P-t-P:129.8.*.*  Mask:255.255.255.0
          UP POINTOPOINT RUNNING  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:9 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:10 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 coll:0
my ppp0 is up and running.

this is the pppd command in ppp-on. is there any unnecessary commands?

exec /usr/sbin/pppd debug lock modem crtscts /dev/modem 38400 \
 asyncmap 20A0000 escape FF kdebug 0 $LOCAL_IP:$REMOTE_IP \
 noipdefault netmask $NETMASK defaultroute connect $DIALER_SCRIPT

i'm stuck now. even Linux Complete Refference seems to be useless. if
anyone has any suggestion what configuration/files that i'm missing
please inform me.

Thanx.

 
 
 

1. PPP connected to host but still can't connect to internet!

Bear with me! I'm newwie to Linux!  But at Least, I got my X-Windows and
Netscape intalled.  
I have a standalone PC with 28.8 modem and PPP dialup account from my ISP.
At any rate, I have spent last 24 hours without much sleep to setup my Linux to
the Internet without succeed.  I got static IP address and dynamic IP address
from ISP through PPP connection.  When I try ifconfig, I got the loop back
address, inet address, and point to point address.  However, I still can't get
my telnet, elm, ftp, Netscape connected to internet!?!!?  I think it may due to
inproper setup in resource file, hosts, networks, inet1, inet2, and hosts.conf.
Can anyone outthere send me copies of right configuration for my setup!!

Your help is highly appreciated?! :-)

2. Problems with QGuardedPtr

3. Client couldn't connect with the internet

4. mfs without swap?

5. Able to connect with PPP but can't access Internet

6. problems after updating...

7. HELP ppp server not connecting ppp to internet

8. Redhat X initial screen

9. Solaris' latency in re-connecting to a port (was: Are multiple connect()'s valid?)

10. CORRECTION : Can't connect to Xserver SHOULD BE Can't connect to XVNCserver

11. Now I connect, Now I no connect (To Internet)

12. XDM - couldn't connect to display..

13. Kernel compilation fails couldn't connect to display