NE2000 NIC plug n play

NE2000 NIC plug n play

Post by cdod » Wed, 07 Jul 1999 04:00:00



        I have an isa ne2000 nic and it wont intialize it right. it keeps giving
me an error saying the device or resources are buisy. I am running red hat
5.2 with kernel 2.0.36
 
 
 

NE2000 NIC plug n play

Post by Robin Putza » Thu, 08 Jul 1999 04:00:00



>         I have an isa ne2000 nic and it wont intialize it right. it keeps giving
> me an error saying the device or resources are buisy. I am running red hat
> 5.2 with kernel 2.0.36

Have you tried the appropriate kernel options? There is a kernel-options-howto that
describes all that.

Basically its ether=<irq>,<addr>,<if>, e. g. ether=15,0x300,eth0.

Robin Putzar

 
 
 

NE2000 NIC plug n play

Post by Carl Filp » Sat, 10 Jul 1999 04:00:00


also - use the driver disk for the card and check the settings for irq and
io
and use the options as below with the appropriate settings.



> >         I have an isa ne2000 nic and it wont intialize it right. it
keeps giving
> > me an error saying the device or resources are buisy. I am running red
hat
> > 5.2 with kernel 2.0.36

> Have you tried the appropriate kernel options? There is a

kernel-options-howto that
Quote:> describes all that.

> Basically its ether=<irq>,<addr>,<if>, e. g. ether=15,0x300,eth0.

> Robin Putzar

 
 
 

1. Plug and play ISA NIC won't work

I understand I have to set the IRQ and memory address manually on an ISA
card with the p'n'p disabled on the card but I don't know what
will conflict.

This is the set up I have.
eth0 is my existing ethernet card which works fine.I want to add another for
a home network.

I get the response to cat /proc/interrupts as:

CPU0

0: 131575             XT-PIC     timer
1: 612                     XT-PIC     keyboard
2: 0                         XT-PIC     cascade
8: 1                        XT-PIC     rtc
9: 19                     XT-PIC     usb-uhci
10: 0                     XT-PIC     au88xx
11: 1850             XT-PIC     eth0
12: 124054         XT-PIC     PS/2 Mouse
13: 1                     XT-PIC     fpu
14: 27107             XT-PIC     ide0
15: 2098                XT-PIC     ide1
NMI:0

and cat /proc/ioports produces the following list:

0000-001f :     dma1
0020-003f :     pic1
0040-005f :     timer
0060-006f :     keyboard
0070-007f :     rtc
0080-008f :     dma page reg
00a0-00bf :     pic2
00c0-00df :     dma2
00f0-00ff :         fpu
0170-0177 :     ide1
01f0-01f7 :     ide0
0376-0376 :     ide1
03c0-03df :     vga+
03f6-03f6 :     ide0
03f8-03ff :     serial (auto)
1000-107f :     eth0
1080-1093 :     usb-uhci
10a0-10a7 :     ide0
10a8-10af :     ide1
10b1-10b8 :     au88xx
10b9-10c0 :     au88xx

I don't know how to proceed - could anyone help?????

Regards

2. Problems with SCSI and Athlon

3. Disable Plug-n-Play to install the NIC

4. Compile PSutils

5. A plug for the Plug-and-Play Howto

6. Network Interface bandwidth

7. Plug and Play my ass or Plug and Pray

8. ? filec in KSH ?

9. I plug'n played but couldn't plug again

10. Yggdrasil Fall 94 Plug 'n' Play doesn't want to play.

11. Yggrasil's Plug and Play won't play.

12. NE1000/NE2000 Plug'N'Pray

13. Plug-and-Play Linux (fall 94) and EtherExpress PRO - any words of wisdom?