'~$ sudo ifup eth0' does not provide Internet access.

'~$ sudo ifup eth0' does not provide Internet access.

Post by Detlef Lechne » Sat, 19 Jul 2008 15:30:08



Hi,
[LAN using pm-utils and Fritz!BoxFon ADSL router] I'm resuming my Hardy
computer from hibernation. I notice that I forgot to switch on prior the
router.
'~$ sudo ethtool eth0' reports 'Link detected'.
sudo ifdown eth0 reports: "interface eth0 not configured."
'~$ sudo ifup eth0' still does not provide Internet access. Only
'sudo /etc/dbus-1/event.d/25NetworkManager restart' provides Internet
access.
Why?

Regards,
Detlef Lechner

 
 
 

'~$ sudo ifup eth0' does not provide Internet access.

Post by Chris Davie » Sat, 19 Jul 2008 18:00:20



> [LAN using pm-utils and Fritz!BoxFon ADSL router] I'm resuming my Hardy
> computer from hibernation. I notice that I forgot to switch on prior the
> router.
> '~$ sudo ethtool eth0' reports 'Link detected'.
> sudo ifdown eth0 reports: "interface eth0 not configured."
> '~$ sudo ifup eth0' still does not provide Internet access. Only
> 'sudo /etc/dbus-1/event.d/25NetworkManager restart' provides Internet
> access.
> Why?

Your interface is now configured by the NetworkManager rather than by
configuration files that ifup/ifdown understand. (Personally, I've thrown
NM away as it doesn't seem to give me the versatility that I need.)

Chris

 
 
 

'~$ sudo ifup eth0' does not provide Internet access.

Post by Detlef Lechne » Sun, 20 Jul 2008 23:59:29


Am Fri, 18 Jul 2008 10:00:20 +0100 schrieb Chris Davies:

Quote:> Your interface is now configured by the NetworkManager rather than by
> configuration files that ifup/ifdown understand. (Personally, I've
> thrown NM away as it doesn't seem to give me the versatility that I
> need.)

Thank you very much for explaining.
Detlef

--
GNU/Linux MD97600 2.6.20-16 generic #2 SMP Jun 7 2007 i686
Ubuntu 7.04, GNOME 2.18.0, Epiphany 2.18.0, Evolution 2.10.0
 Irssi, OpenOffice.org 2.2, WinXP MCE 2005
Medion MD97600

 
 
 

'~$ sudo ifup eth0' does not provide Internet access.

Post by Walter Mautne » Mon, 21 Jul 2008 18:38:51



> Hi,
> [LAN using pm-utils and Fritz!BoxFon ADSL router] I'm resuming my Hardy
> computer from hibernation. I notice that I forgot to switch on prior the
> router.
> '~$ sudo ethtool eth0' reports 'Link detected'.
> sudo ifdown eth0 reports: "interface eth0 not configured."
> '~$ sudo ifup eth0' still does not provide Internet access. Only
> 'sudo /etc/dbus-1/event.d/25NetworkManager restart' provides Internet
> access.
> Why?

After the ifup, try "sudo dhclient" as well to get a fresh dhcp lease from
the router.

--
vista policy violation: Microsoft optical mouse found penguin patterns
 on mousepad. Partition scan in progress to remove offending
 incompatible products.  Reactivate MS software.
 Linux 2.6.24. [LinuxCounter#295241,ICQ#4918962]