SQUID won't start...

SQUID won't start...

Post by Bob Fitzgera » Fri, 28 May 1999 04:00:00



Hello,

Try as I may, I cannot get Squid (2.2 Stable) to start. The error
message is as follows"
Executing: /etc/rc.d/rc3.d/S90squid start
        > Starting squid: squid
        * 1999/05/19 20:25:14| Squid is not safe to run as root!
If you must  start Squid as root, then you must configure
        it to run as a non-priveledged user with the
         'cache_effective_user' option in the config file.
        * FATAL: Don't run Squid as root, set
cache_effective_user'!
        * Squid Cache (Version 2.2.STABLE2): Terminated
abnormally.
        * CPU Usage: 0.030 seconds
        * Maximum Resident Size: 0 KB
        * Page faults with physical i/o: 198

I have set "cache_effective_user" to user "squid" group "squid"
per the default installation parameters.

I am using RH 5.2, kernel 2.0.36.  Any suggestions welcomed!

Thanks,

Bob

 
 
 

1. Squid won't start --

Hi all,

Okay, it's been a LONG time since I stopped and restarted our squid
service, so I did it yesterday -- and it won't start back up.

Here's the error we're getting in /var/log/messages:
Mar  1 08:13:45 PROXY squid[20257]: Squid Parent: child process 20294
started
Mar  1 08:13:45 PROXY (squid): failed to find or read error text file.
Mar  1 08:13:45 PROXY squid[20257]: Squid Parent: child process 20294
exited due to signal 6
Mar  1 08:13:45 PROXY squid[20257]: Exiting due to repeated, frequent
failures

This is on Red Hat 7.1 on Alpha and Squid Cache: Version 2.4.STABLE6.

When I run 'service squid start' it says okay, but after that running
'service squid status' I get the following:
# service squid status
squid dead but subsys locked
squid: ERROR: No running copy

There is no squid.pid file anywhere, so it's not something as simple as
removing the pid file and continuing.

Suggestions?  Thanks for any help or assistance.

Ringo

2. shell script for accounting

3. X won't start: can't open default font 'fixed'

4. Boot from lan

5. x-win won't start with eth0 enabled

6. HowTo (summary): Installing RH7.1 as a DSL/cable-modem firewall

7. x-win won't start with eth0 enabled!

8. 'Server already active for display 0' - won't start

9. X won't start "could not find font 'fixed'"

10. HELP: Squid.pid won't accept kill -USR1 (to delete log files)

11. vold won't start: vol_init failed (can't communicate with kernel)

12. X Windows won't start/can't be configured