Problem with smail

Problem with smail

Post by Joachim He » Fri, 01 Sep 1995 04:00:00



Who knows a solution for this problem. Please send it to:

Thank you.

Joachim

 
 
 

1. NULLS problem - affects smail and other things.

Hi All,

  Got a problem with NULLs showing up in most everything I do and so
far I have been unable to find how to cure it, either I am alone in
this or have just flat missed anything on this subject.

Overview:  Running a 386DX/40 with 8 Meg RAM, Linux 0.99pl15.  All
        gettys are currently agetty.

The Problem:  I get NULLS whenever I do most anything, but it only
        seems to affect scripted commands and stuff I cat or
        re-direct.

Specific example:  This shows up in searching the "uucp_neighbors"
router in smail.  smail "barfs" on the return from the following
statement:

        cmd=/usr/bin/uuname

When this is executed, it return the known systems names apparently
just fine when executed from the command line. Viz:
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
nshore
witch1
sosco
n9jzw
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
However, if this is captured to a file, it looks like this (hex/ascii
dump format):
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
0000    00 00 00 00 00 00 00 00  00 00 00 00 00 00 00 00   ................
*
0150    00 00 00 6e 73 68 6f 72  65 0a 77 69 74 63 68 31   ...nshore.witch1
0160    0a 73 6f 73 63 6f 0a 6e  39 6a 7a 77 0a            .sosco.n9jzw.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

As a guess it looks like about 300+ NULLs are prepended to the data.
I haven't checked, but I'd guess that varies.  Whenever I edit files
created using cat or whatever, vi (sic) tells me about it.

This happens often and up until now, I have ignored the problem since
I couldn't find an easy answer :-).  

In this case, there is a possibility of getting into a nasty mail loop
with my smarthost since I am unable to determine who my uucp neighbors
are with this router failing due to the NULL problem.

Any ideas appreciated on this.  This is part of the project that will
replace the network host here with the Linuix box !

ADthanksVANCE.

2. S70 how to's

3. Problem with smail sending mail to my feed (smart_host)

4. Using internet on two computers and one cable modem connection

5. Problems with smail/elm

6. PLIP sends packets but does not work under RH 6.1

7. Problem with smail

8. terminal record

9. Problems with smail 2.5 with mailing lists.

10. Problems with SMAIL

11. Problem with smail not delivering incoming e-mail

12. Problem with smail and

13. Locking Problem with smail-3.1.29