Compaq 5500, Redhat 5.2 and tlan

Compaq 5500, Redhat 5.2 and tlan

Post by poom » Mon, 10 Apr 2000 04:00:00



I have been trying to get a compaq 5500 set up with only the on board nic
but i get the 'tlan trying to autonegotiate' message. Does anyone know what
it's actually trying to do??
 
 
 

Compaq 5500, Redhat 5.2 and tlan

Post by Daniel Roes » Wed, 12 Apr 2000 04:00:00



> I have been trying to get a compaq 5500 set up with only the on board nic
> but i get the 'tlan trying to autonegotiate' message. Does anyone know what
> it's actually trying to do??

The ThunderLAN chip tries to auto-negotiate wire speed and duplex
mode.

This is what it looks like on our 1600Rs (dmesg output, Kernel 2.2.14):

TLAN driver, v1.0, (C) 1997-8 Caldera, Inc.
TLAN:  eth0 irq= 5 io=2820, Compaq Netelligent Integrated 10/100 TX UTP, Rev. 16
TLAN:  eth0: Starting autonegotiation.
TLAN:  eth0: Autonegotiation complete.
TLAN:  eth0: Link active.

Best regards,
Daniel

 
 
 

Compaq 5500, Redhat 5.2 and tlan

Post by poom » Thu, 13 Apr 2000 04:00:00


so does it need to be connected to something to stop the message??



> > I have been trying to get a compaq 5500 set up with only the on board
nic
> > but i get the 'tlan trying to autonegotiate' message. Does anyone know
what
> > it's actually trying to do??

> The ThunderLAN chip tries to auto-negotiate wire speed and duplex
> mode.

> This is what it looks like on our 1600Rs (dmesg output, Kernel 2.2.14):

> TLAN driver, v1.0, (C) 1997-8 Caldera, Inc.
> TLAN:  eth0 irq= 5 io=2820, Compaq Netelligent Integrated 10/100 TX UTP,
Rev. 16
> TLAN:  eth0: Starting autonegotiation.
> TLAN:  eth0: Autonegotiation complete.
> TLAN:  eth0: Link active.

> Best regards,
> Daniel

 
 
 

Compaq 5500, Redhat 5.2 and tlan

Post by Daniel Roes » Fri, 14 Apr 2000 04:00:00



> so does it need to be connected to something to stop the message??

Probably. Never ran the systems without Ether connected.

Best regards,
Daniel

 
 
 

1. Compaq Proliant 5500 keeps rebooting RH 7.1

Anyone had problems with RH7.1 rebooting?

All I have to do is start the machine and leave it running and it will
periodically reboot. I do not even have to be using it.

Configuration: 4x450mhz CPUs, 640meg, 2x9.1GB, 4x4GB hotswap drives. Compaq
NIC.

Redhat 7.1, kernel 2.4.2-2.

Cannot see anything specific in the logs that might indicate why this keeps
happening. I see messages relating to not having enough MTRRs and rpc
gethostbyname failing and thats about all. This happens with or without the
network connection being up.

2. How can I turn off without shutting down

3. Compaq Proliant 5000 and 5500

4. PANIC! Cannot see anything after install! (RH6.2)

5. Couldn't recompile Caldera 2.2 for SMP and built-in SCSI for Compaq Proliant 5500

6. Low-cost wireless networking in Linux

7. SMP with COMPAQ Proliant 5500

8. newbie-install help

9. no more MTRRs, compaq proliant 5500, RH 7.2

10. RedHat 5.2 install fails on Compaq Proliant 4500 - Survey.TXT [01/01]

11. Redhat 5.2 on Compaq Deskpro install problem

12. RedHat 5.2 and Compaq NetFlex NIC

13. Compaq NetFlex-3 Driver for Redhat Linux 5.2...