HELP With Linksys Ethernet Card (I still need help)

HELP With Linksys Ethernet Card (I still need help)

Post by ZChicag » Tue, 21 Dec 1999 04:00:00



***i still can't get it working. BELOW is some info to help.

*this is exactly what i get in the /var/log/messages

Dec 20 20:07:45 216 network: Bringing up interface lo succeeded
Dec 20 20:07:45 216 insmod: /lib/modules/2.2.5-15/net/tulip.o: invalid
parameter irq
Dec 20 20:07:45 216 ifup: Delaying eth0 initialization.
Dec 20 20:07:45 216 network: Bringing up interface eth0 failed

*this came up after i typed: insmode /var/lib/modules/2.2.5-15/net/tulip.o

Dec 20 20:18:27 216 kernel: tulip.c:v0.90f 12/17/98 Originally written by

Dec 20 20:18:27 216 kernel: Driver modified for Linksys LNE100TX Fast
Ethernet PCI Adapter on 01/13/99
Dec 20 20:18:27 216 kernel: eth0: PNIC II at 0xf800, 00 a0 cc 35 0f 1f, IRQ
11.
Dec 20 20:18:27 216 kernel: eth0:  EEPROM default media type 10baseT.

*This is in the /proc/modules file

tulip                  26208   0 (unused)

*this is in the /proc/pci

 Bus  0, device  16, function  0:
      Ethernet controller: LiteOn Unknown device (rev 37).
      Vendor id=11ad. Device id=c115.
      Medium devsel.  Fast back-to-back capable.  IRQ 11.  Master Capable.
Latency=66.  Min Gnt=8.Max Lat=56.
      I/O at 0xf800 [0xf801].
      Non-prefetchable 32 bit memory at 0xfedffc00 [0xfedffc00].


i bought a linksys etherfast 10/100 NIC with the tulip chipset and redhat
didn't recognize it at first. then i dowloaded and compiled the latest
tulip.c and now it is recognized as a Light-on unknown device with an
INVALID PARAMETER IRQ. How do i fix this. someone please help.
Did your card come with driver disks?  If so look on them for a linux
driver. I have a linksys 10/100 card and it came with an update tulip.c
modified by linksys. Just compiled it as a module and worked like a charm.

--
John D. Bethge

------------------------------------------------------------------
"There is a fine line between serendipity and stalking."

 
 
 

HELP With Linksys Ethernet Card (I still need help)

Post by Sami YOUSI » Tue, 21 Dec 1999 04:00:00



> ***i still can't get it working. BELOW is some info to help.

> *this is exactly what i get in the /var/log/messages

> Dec 20 20:07:45 216 network: Bringing up interface lo succeeded
> Dec 20 20:07:45 216 insmod: /lib/modules/2.2.5-15/net/tulip.o: invalid
> parameter irq
> Dec 20 20:07:45 216 ifup: Delaying eth0 initialization.
> Dec 20 20:07:45 216 network: Bringing up interface eth0 failed

[snip,snip]

for a PCI card, the  /etc/conf.modules does not need an IRQ specified. for a
PCI card the network card line only needs:

alias eth0 tulip.o

--
-
Sami Yousif

http://www.mav.net/teddyr/syousif/ Personal Page
http://www.alug.org/    Amarillo Linux Users Group

[eMail sent to any of my addresses is subject to the Conditions outlined
in https://www.mav.net/teddyr/emailtos.shtml]

 
 
 

1. NEED Help w/ Linksys ethernet card!!!!!

i bought a linksys etherfast 10/100 NIC with the tulip chipset and redhat
didn't recognize it at first. then i dowloaded and compiled the latest
tulip.c and now it is recognized as a Light-on unknown device with an
INVALID PARAMETER IRQ. How do i fix this. someone please help.

2. IP_MASQUERADE capability on Solaris?

3. LinkSys Ethernet Cards .. Please help.

4. IP Masqerading

5. HELP With Linksys Ethernet Card

6. Digital Notebook Experiences

7. Linksys Ethernet Card Won't Initilize: Please Help

8. Error in un.h ?

9. Need help getting Linksys Wireless Ethernet to work with RedHat 7.1

10. Newbie needs help with linksys wireless card

11. Need Help, Linksys LNE100TX card

12. Need help with networking & LinkSys Card

13. Ethernet PCMCIA Card installation - help.help.help