Some problem with 3Com 3c509b & RedHat 6.0 - Any Help appreciated !

Some problem with 3Com 3c509b & RedHat 6.0 - Any Help appreciated !

Post by Mimmo.Princip » Fri, 16 Jul 1999 04:00:00



        My machine is running in Linux 2.2.5-15 RedHat 6.0.
After starting system , everythings seems [OK] , but when i try to send
somethings via Eth0 (3c509), like ping command  i receive the message:
"Transmit timed out, Tx_status 00 status 2000 TX FIFO room 1456".
I try to set off the PnP (Plag and pray) bit with dos utility of 3Com ( ref.
How-to-Ethernet-5 Vendor/Manufacturer ...3Com...)and restart system but
dont'work.
The network (hardware resource) is tested and is O.K. No problems occurred
in Win98 with same situation.

Any help appreciated,

===========================================
Mimmo Principe - Rome


===========================================

 
 
 

Some problem with 3Com 3c509b & RedHat 6.0 - Any Help appreciated !

Post by Harvey B. Herma » Fri, 16 Jul 1999 04:00:00


If possible, change the BIOS to a non-plug-and-play operating system. I believe
that was necessary for my system to work after taking that particular network
card out of plug-and-play mode. I did not go back for a real test, however,
once it started to work, but it is easy enough to try.
Harvey

>         My machine is running in Linux 2.2.5-15 RedHat 6.0.
> After starting system , everythings seems [OK] , but when i try to send
> somethings via Eth0 (3c509), like ping command  i receive the message:
> "Transmit timed out, Tx_status 00 status 2000 TX FIFO room 1456".
> I try to set off the PnP (Plag and pray) bit with dos utility of 3Com ...


 
 
 

1. Some problem with 3Com 3c509b & RedHat 6.0 - Any Help appreciated !

        My machine is running in Linux 2.2.5-15 RedHat 6.0.
After starting system , everythings seems [OK] , but when i try to send
somethings via Eth0 (3c509), like ping command  i receive the message:
"Transmit timed out, Tx_status 00 status 2000 TX FIFO room 1456".
I try to set off the PnP (Plag and pray) bit with dos utility of 3Com ( ref.
How-to-Ethernet-5 Vendor/Manufacturer ...3Com...)and restart system but
dont'work.
The network (hardware resource) is tested and is O.K. No problems occurred
in Win98 with the same config.

Any help appreciated,

===========================================
Mimmo Principe - Rome


===========================================

2. KDE/KFM in home dir: strange bug, any fix?

3. fetchmail/sendmail/outlook

4. RedHat 6.0 & PCMCIA 3Com setup help

5. How to PAP in RedHat 6?

6. Help: 3Com Etherlink III ISA (3C509b) and RedHat 4.1

7. Question:How to monitor samba user activities?

8. 3c509b-tpo problem under Redhat 6.0

9. 3Com 3c509b ISA NIC and RH 6.0

10. RH Linux 6.0, 3COM 3C509B and autofs

11. 3com 3c509b 10/100 PCI card "inactive" status in Redhar 6.0