modem doesn't work

modem doesn't work

Post by Frank Berwange » Sat, 24 May 1997 04:00:00



Hi!
I just bought me a new modem (Askey 1428VQH-R Data+Fax Internal Modem)
and jumpered it to be com3. The problem is, that linux doesn't operate
properly with it. Sometimes it won't dial, sometimes you can hear that
a connection is being built up, but nothing more happens.
I still use a ppp-script that has worked properly so far, and I've
checked the AT-strings, but I can't figure out, what the problem seems
to be?
Does anybody know what to do?

Ciao,
                FRANK:-)

    *******************************************************
    *          Who's that riding in the sun?              *
    *          Who's the man with the itchy gun?          *
    *          Who's the man who kills for fun?           *
    *          Psycho Dad, Psycho Dad, Dad.               *
    *******************************************************

 
 
 

modem doesn't work

Post by Kalevi Hautanie » Tue, 27 May 1997 04:00:00


: Hi!
: I just bought me a new modem (Askey 1428VQH-R Data+Fax Internal Modem)
: and jumpered it to be com3. The problem is, that linux doesn't operate
: properly with it. Sometimes it won't dial, sometimes you can hear that
: a connection is being built up, but nothing more happens.
: I still use a ppp-script that has worked properly so far, and I've
: checked the AT-strings, but I can't figure out, what the problem seems
: to be?
: Does anybody know what to do?

To me, this sounds like irq-conflict. Have you checked out irqs which
are in use before you added that card. Another possibility is your
vga-card. There is some, older, vga-cards not liking com3 serial
port. If I remember it right, there is an io-address conflict between
those.  
--
                        Kalevi J Hautaniemi
----------------------------------------------------------------------------
Marjatankatu 12       |tel: +358-3-364-7446           |fax: +358-3-364-2476

FINLAND               |http://www.sci.fi/~khmi/       |On air:  OH3FG, KO4BC
----------------------------------------------------------------------------

 
 
 

1. Re. bffcreate -X doesn't work Re: bffcreate -X Doesn't Work

bffcreate first restores all images from the tape to /tmp (default)
and than does a 'restore -p' to pack them in big files and place these
files in /usr/sys/inst.images. It's much more easier to use 'dd' to
copy the files directly from the tape to disk. The only thing you have
to take care about it the naming. If all images are copied run 'inutoc'
on the directory were you placed your files this will create the
table of contents files '.toc'.

frank ;-)

.----------------------------------------------------------------------.
| E-Mail: FRANVM3(KRAEMERF)                 - IBM VNET  "Yes, I'm one  |
| ======  IBMMAIL(DEIBM27S)                 - IBM-Mail   of those      |
|         DE.IBMX400.IBMMAIL.KRAEMER.KRAEME - X.400      stupid IBM    |

| Voice : +49-(0)611/776-364                                           |
| Mail  : Abraham-Lincoln Street 26, 6200 Wiesbaden, Germany           |
'----------------------------------------------------------------------'

2. semlist error....Does any one know why it happens.....

3. usual 'modem doesn't work' gripe

4. Art and all that Jazz: they are irrigating among durable, before fat, among sick printers

5. Help: Modem doesn't work -- Compaq Presario 336-VSC Modem

6. 17" SVGA monitor suggestion

7. Modem doesn't work after system upgrade (but works under Win98)

8. drawbacks of an administrator banking job

9. Modem doesn't work (and it's not a WinModem)

10. PPP doesn't die, it just doesn't work anymore

11. : PLIP start up doesn't report problems but also doesn't work?

12. Oh, fooey -- drivers don't work, rpm doesn't work

13. modem doesn't want to work on old 486