Redhat 6.1 and MegaRAID 466

Redhat 6.1 and MegaRAID 466

Post by Shawn Ramse » Sun, 31 Dec 1899 09:00:00



I am trying to get RH6.1, am AMI MegaRAID 466 and 4 drives configured.
In the BIOS of the MegaRAID I defined 4 indiviual RAID0 arrays...
basically no raid. Is this supported? Linux finds the first drive, but
nothing else.  Here is what bootup says :

megaraid: v1.04 (August 16, 1999)
megaraid: found 0x8086:0x1960:idx 0:bus 0:slot 10:func 1
scsi0 : Found a MegaRAID controller at 0xe0004000, IRQ: 12
megaraid: [FH60:1.31] detected 4 logical drives
scsi0 : AMI MegaRAID FH60 254 commands 16 targs 1 chans 8 luns
scsi : 1 host.
scsi0: scanning channel 1 for devices.
scsi0: scanning virtual channel for logical drives.
  Vendor: MegaRAID  Model: LD0 RAID0 35043R  Rev: FH60
  Type:   Direct-Access                      ANSI SCSI revision: 02
Detected scsi disk sda at scsi0, channel 1, id 0, lun 0
SCSI device sda: hdwr sector= 512 bytes. Sectors= 71768064 [35043 MB]
[35.0 GB]
 sda: sda1

Is there anyway to get to the other 3 drives w/o setting up a full raid0
or raid5 array? It works fine with RAID5, but I just want to use the
card as a regular SCSI adapter if possible....

 
 
 

Redhat 6.1 and MegaRAID 466

Post by Shawn Ramse » Sun, 31 Dec 1899 09:00:00



> I am trying to get RH6.1, am AMI MegaRAID 466 and 4 drives configured.
> In the BIOS of the MegaRAID I defined 4 indiviual RAID0 arrays...
> basically no raid. Is this supported? Linux finds the first drive, but
> nothing else.  Here is what bootup says :

> megaraid: v1.04 (August 16, 1999)
> megaraid: found 0x8086:0x1960:idx 0:bus 0:slot 10:func 1
> scsi0 : Found a MegaRAID controller at 0xe0004000, IRQ: 12
> megaraid: [FH60:1.31] detected 4 logical drives
> scsi0 : AMI MegaRAID FH60 254 commands 16 targs 1 chans 8 luns
> scsi : 1 host.
> scsi0: scanning channel 1 for devices.
> scsi0: scanning virtual channel for logical drives.
>   Vendor: MegaRAID  Model: LD0 RAID0 35043R  Rev: FH60
>   Type:   Direct-Access                      ANSI SCSI revision: 02
> Detected scsi disk sda at scsi0, channel 1, id 0, lun 0
> SCSI device sda: hdwr sector= 512 bytes. Sectors= 71768064 [35043 MB]
> [35.0 GB]
>  sda: sda1

> Is there anyway to get to the other 3 drives w/o setting up a full raid0
> or raid5 array? It works fine with RAID5, but I just want to use the
> card as a regular SCSI adapter if possible....

Sorry... compiling the kernel as described in the readme for the
MegaRAID driver fixed this. RTFM!

 
 
 

1. MegaRAID Express Plus 466 and RedHat Linux 5.2

    I've just got a new server with the MegaRaid Express plus 466 controller
and two SCSI hard disk drives. After installing the hardware and configuring
the BIOS for RAID level 1, I got problems installing the operating system.
    I've been able to install windows NT without problems but not the same
for RedHat Linux 5.2.
    I've used the Linux installation disks that AMI distributes on its ftp
site and followed all the steps given on the README document. The
installation goes Ok untill I tell Linux I got an AMI MegaRAID SCSI
controller, then it is unable to find the SCSI hard disk drives and displays
the following message:
    "I can't find the device anywhere on your system"
    What can be wrong?. I don't think it is a BIOS or a hardware
missconfiguration because as I've said before the NT OS has been installed
correctly.
    Hope you can help me quickly. Thank you.

2. Base addres of the network card..

3. AMI MegaRAID Series 466 AKA Dell Perc 2/SC

4. Network printer

5. AMI MegaRaid 466 + Adaptec 2940 works under 2.2.6

6. Netscape anyoying stuff.

7. Redhat 6.1 and Megaraid SCSI Controller

8. Executing vs. sourcing a script

9. Redhat on DELL Optiplex 466/mxe

10. RedHat Linux 5.2 Troubling Installing on Dell 466/T

11. MegaRaid 428 and RH 6.1 HELP PLEASE

12. Binaries of KDE2 for SuSe 6.3, Redhat 6.1 and Mandrake 6.1

13. Can Redhat 6.1 host eXceed 6.1 Xsession? How?