Ensoniq|ES1371 soundcard problems

Ensoniq|ES1371 soundcard problems

Post by Mik » Tue, 02 Jul 2002 04:53:42



hi, can anyone help me.

I am running RH 7.3 and have an  Ensoniq|ES1371 soundcard. kudzu wont
configure it and snd config gives the following errors after it didnt
play any sound

The following error occurred running the modprobe program:      

       /lib/modules/2.4.18-3/kernel/drivers/sound/es1371.o: unresolved
       symbol gameport_register_port_Raa96bd99
       /lib/modules/2.4.18-3/kernel/drivers/sound/es1371.o: unresolved
       symbol gameport_unregister_port_Rec101047
       /lib/modules/2.4.18-3/kernel/drivers/sound/es1371.o: insmod
       /lib/modules/2.4.18-3/kernel/drivers/sound/es1371.o failed
       /lib/modules/2.4.18-3/kernel/drivers/sound/es1371.o: insmod
       sound-slot-0 failed          

modprobe gives the same

the sound card has worked before, but only on windows.

any advice /help would be greatly appreciated
thanks

mike

 
 
 

Ensoniq|ES1371 soundcard problems

Post by James Bros » Tue, 02 Jul 2002 14:16:55


1) Try moving the PCI card to another slot (HW conflict)
2) Try upgrading the kernel to 2.4.18-5 (Broken driver)
3) Add option to /etc/modules.conf for gameport I/O;
option es1371 joystick=0x200 #Gameport I/O address

------------------------------------------------------------------
 * Module command line parameters:
 *   joystick must be set to the base I/O-Port to be used for
 *   the gameport. Legal values are 0x200, 0x208, 0x210 and 0x218.        
 *   The gameport is mirrored eight times.
------------------------------------------------------------------


> hi, can anyone help me.

> I am running RH 7.3 and have an  Ensoniq|ES1371 soundcard. kudzu wont
> configure it and snd config gives the following errors after it didnt
> play any sound

> The following error occurred running the modprobe program:

>        /lib/modules/2.4.18-3/kernel/drivers/sound/es1371.o: unresolved
>        symbol gameport_register_port_Raa96bd99
>        /lib/modules/2.4.18-3/kernel/drivers/sound/es1371.o: unresolved
>        symbol gameport_unregister_port_Rec101047
>        /lib/modules/2.4.18-3/kernel/drivers/sound/es1371.o: insmod
>        /lib/modules/2.4.18-3/kernel/drivers/sound/es1371.o failed
>        /lib/modules/2.4.18-3/kernel/drivers/sound/es1371.o: insmod
>        sound-slot-0 failed

> modprobe gives the same

> the sound card has worked before, but only on windows.

> any advice /help would be greatly appreciated thanks

> mike