RH 7.2 installation hangs on "Partition check:"

RH 7.2 installation hangs on "Partition check:"

Post by ow » Wed, 28 Nov 2001 12:25:59



I am trying to install RH 7.2 on the following system:
AMD Athlon 1.13 GHz
Asus A7V motherboard with KT133A chipset and Promise RAID controller (HD is
connected to UDMA controller, nothing is connected to RAID controller at
this point)
784MB RAM
WesternDigital 4.3 GB HD
Matrox G400 VCard
Generic CD-ROM

It appears that installation hangs due to some problem related to HD. I
installed W2K on this system for test purpose and it works without any
problems. The following info is printed by the installation program:
....
VP_IDE: IDE controller on PCI bus 00 dev 21
VP_IDE: chipset revision 6
VP_IDE: not 100% native mode: will probe irqs later
ide: Assuming 33MHz PCI bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
VP_IDE: VIA vt82c686b (rev40) IDE UDMA100 controller on pci0:4.1
    ide0: BM-DMA at 0xd800-0xd807, BIOS settings: hda:DMA, hdb:pio
    ide1: BM-DMA at 0xd808-0xd80f, BIOS settings: hdc:DMA, hdd:pio
PDC20265: IDE controller on PCI bus 00 dev 88
PCI: Found IRQ 10 for device 00:11.0
PDC20265: chipset revision 2
PDC20265: not 100% native mode: will probe irqs later
PDC20265: (U)DMA Burst Bit ENABLED Primary PCI Mode Secondary PCI Mode.
    ide2: BM-DMA at 0x8400-0x8407, BIOS settings: hde:pio, hdf:pio
    ide3: BM-DMA at 0x8408-0x840f, BIOS settings: hdg:DMA, hdh:DMA
hda: WDC AC34300L, ATA DISK drive
hdc: CR-2801TE, ATAPI DVD/CDROM drive
ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15
hda: 8406720 sectors (4304 MB) w/256KiB Cache, CHS=523/255/63, UDMA(33)
hdc: ATAPI 8X CD-ROM CD-R drive, 512kB Cache
Uniform CD-ROM driver Revision: 3.12
ide-floppy driver 0.97
Partition check:
 hda: hda1 (installation hangs here)

Any ideas? Thanks in advance.

 
 
 

1. RH 7.2 installation hangs on "Partition check:"

I am trying to install RH 7.2 on the following system:
AMD Athlon 1.13 GHz
Asus A7V motherboard
784MB RAM
Fujitsu 40GB HD
Matrox G400 VCard
Generic CD-ROM

It appears that installation hangs due to some problem related to HD. The HD
was previous formatted under W2K to have one (1) primary partition. The
following info printed by the installation program:
....
hda: FUJITSU MPG3409AT E, ATA DISK drive
...
hda: 80063424 sectors (40992 MB) w/2048KiB Cache, CHS=4983/63/255, UDMA(33)
....
Partition check:
  hda: hda1 (does not go any further, hangs here)

Any ideas? Thanks in advance.

2. Login problems with a DSL-router

3. RH7.2 installation hangs on "Partition check:"

4. Q: autorepeat with fvwm95

5. GETSERVBYNAME()????????????????????"""""""""""""

6. aic7890 and redhat/suse install / Q3ATEST GriLLon

7. boot hangs during "partition check"

8. WTB: RAM for AlphaStation 400 4/233

9. """"""""My SoundBlast 16 pnp isn't up yet""""""""""""

10. Unix/linux "installation user" vs MS Windows "installation user".

11. RH 7.2: mkbootdisk fails, "No space left on device"

12. RH 7.2 firewall config : what does "Trusted devices : [] eth0" ?

13. "Drive not ready for command" message in RH 7.2