??:Kernel Update Now Poor Sound Quality ... Help?!?!?!

??:Kernel Update Now Poor Sound Quality ... Help?!?!?!

Post by Douglas E. Mitt » Wed, 05 Mar 1997 04:00:00



Hi All;

I recently updated my kernel from V1.3.20 (Slackware 3.0) to V2.0.29
which I downloaded and compiled.  Right away I also had to update my
pppd (v2.2.0f) and procps (1.01 I think).  Any way, all my current
functionality is restored BUT ...

As a sound test I keep a shell script which plays Linus Torvalds
pronouncing Linux ... 'cp english.au /dev/audio'.  It WAS quite a
stunning demo.

Under V1.3.20, Linus sounds like he's in the room ... very clear and
rich.  Now, under V2.0.29 it sounds like he is talking through 2 tin
cans and a string ... scratch, hollow ...

I maintained a double boot lilo system (just in case) ... even now, if
I boot V1 its great V2 sounds terrible!

Has any one else experienced this ... and even more important anyone
have some tips to fix it.

Thanks in advance for ANY assistance.

   ----------------------------------------
   Doug Mitton
    * In Brockville, Ontario, Canada
      (City of the Thousand Islands!)

   http://mulberry.com/~dmitton/index.html
   ----------------------------------------

 
 
 

??:Kernel Update Now Poor Sound Quality ... Help?!?!?!

Post by Douglas E. Mitt » Thu, 06 Mar 1997 04:00:00


I'm re-posting this as it looks like my server ate the original ...
-------------------------------------------------------------------
Hi All;

I recently updated my kernel from V1.3.20 (Slackware 3.0) to V2.0.29
which I downloaded and compiled.  Right away I also had to update my
pppd (v2.2.0f) and procps (1.01 I think).  Any way, all my current
functionality is restored BUT ...

As a sound test I keep a shell script which plays Linus Torvalds
pronouncing Linux ... 'cp english.au /dev/audio'.  It WAS quite a
stunning demo.

Under V1.3.20, Linus sounds like he's in the room ... very clear and
rich.  Now, under V2.0.29 it sounds like he is talking through 2 tin
cans and a string ... scratch, hollow ...

I maintained a double boot lilo system (just in case) ... even now, if
I boot V1 its great V2 sounds terrible!

Has any one else experienced this ... and even more important anyone
have some tips to fix it.

Thanks in advance for ANY assistance.

   ----------------------------------------
   Doug Mitton
    * In Brockville, Ontario, Canada
      (City of the Thousand Islands!)

   http://mulberry.com/~dmitton/index.html
   ----------------------------------------

 
 
 

1. Q: poor sound quality, why?

I have a sound card using Yamaha YMF718 chipset and I used
OSS/Linux driver. The sound output from xplaymidi was very
poor. I am wondering if it is a problem of the sound driver
or the sound player s/w.

Regards,

Steve.

2. Citadel

3. Poor Sound quality(Soundblaster)

4. C Shell Help

5. Sound card: poor quality from CD drive... mixer needed?

6. suse 6.3, yast 2 installtion, any way to do yast 1?

7. cdda2wav - poor sound quality

8. GNU readline

9. recording sound gives poor quality

10. poor sound recording quality

11. Looking for help with ATI Wonder TV card under Redhat - poor quality

12. Poor screen quality