SOLVED : LILO gives me L 00 00 00 00 00 00 00

SOLVED : LILO gives me L 00 00 00 00 00 00 00

Post by Zahir Toufi » Fri, 08 Nov 1996 04:00:00



To everyone who mailed me with there suggestions and for my answers here
it is.

I finally did some checking and found that my BIOS was pretty new and
that where
it specifies the hard drives there is a column called Mode. This goes
from 1 to
4 and is as follows.

Mode 1 = Normal - all cylinders, heads and sectors stay the same.
Mode 2 = Large - it doubles your heads and halves your cylinders.
Thereby getting
                 less cylinders. However for my drive it was still over
1024.
Mode 3 = LBA - it quadruples your heads and divides your cylinders by 4.
Thereby
               getting even less cylinders than Large mode. This left me
with
               cylinders =  621, heads = 64, sectors = 63 which use to
be
                         = 2484,       = 16,           63.
Mode 4 = Auto - Don't know what this is for, but it did not work for me.

This approach probably won't work for most people with older BIOS's.
Unfortuanately I could not get to a linux software solution after many
hours
of testing different setups and posts. Hope this helps someone.

:-)

-------------------------------------------------------------------------------
Mr Zahir Toufie, Systems Consultant, NHD IT (Info Tech) Cape Tech
-------------------------------------------------------------------------------
Fax. (W) 808 4102        
Tel. (W) 808 3580     (H) 633 2695     (C) 083 268 8301
    ** Use dial code 021 for National or +27 21 for International calls.
**
-------------------------------------------------------------------------------

Home Page http://www.sun.ac.za/local/admin/infoteg/ard_pers.html
-------------------------------------------------------------------------------

 
 
 

1. Help LILO gives me L 00 00 00 00 00 00 00

When I boot I get this

L 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
00 00 00
 00 00 00 00 00 00 00 00 , etc, etc

It looks like a dump of the boot sector? My LILO is installed in the MBR
on
a Western Digital 1.200Gb. My drive has > 1024 cylinders which I qualify
with
an append statement. My /etc/lilo.conf looks like this.

# Start LILO global section
append="hd=2484,16,63"
boot = /dev/hda

#compact
#delay = 5
vga = normal
ramdisk = 0     # paranoia setting
# End LILO global section

# Linux bootable partition config begins
image = /boot/vmlinuz
  root = /dev/hda1
  label = Linux
  read-only # Non-UMSDOS filesystems should be mounted read-only for
checking
# Linux bootable partition config ends

Also when ever I try to run /usr/sbin/lilo I get

geo_comp_addr : ....(2084 > 1024). Then I ran it with -l and it ran but
then
when I tried to boot I got the above L 00 00 00 stuff.

So what am I doing wrong.

-------------------------------------------------------------------------------
Mr Zahir Toufie, Systems Consultant, NHD IT (Info Tech) Cape Tech
-------------------------------------------------------------------------------
Fax. (W) 808 4102        
Tel. (W) 808 3580     (H) 633 2695     (C) 083 268 8301
    ** Use dial code 021 for National or +27 21 for International calls.
**
-------------------------------------------------------------------------------

Home Page http://www.sun.ac.za/local/admin/infoteg/ard_pers.html
-------------------------------------------------------------------------------

2. Compaq Alphaserver DS-10

3. DHCP Server Leasing Addresses to MAC Addresses of 00-00-00-00-00-00

4. Xpmac : Change screen cresolution

5. HELP: ifconfig reports hwaddr 00-00-00-00-00...

6. Sentinel or Online mirroring - which? (repost)

7. LILO / L 00 00 00 ... / Large Disk problems

8. Trying to set up a SoundBlaster Pro

9. BootMagic LILO hangs with 00 00 00...

10. LILO prints "00 00 00..."

11. Ethernet Address 00-00-00...

12. error: received bad configure nak/rej 12 00 00 00

13. ICVerify 7.00.00 Settlement!